Juni 2021

Toerist in eigen land! Het kan en mag eindelijk weer allemaal! De eerste week na terugkomst hebben we vooral weer even orde op zaken gesteld, wasjes gedraaid en alles weer even opgeruimd en schoongemaakt. Ook nog even quality time met een bezoekje aan de film Cruella (dikke vette aanrader!). Het voelde weer sneller als thuis dan we hadden gedacht, we zaten zo weer in het ritme. En dat was maar goed ook, want het eerste bezoek van dit jaar stond een weekje later voor de deur! Vrij last minute en impulsief besloot een vriendinnetje langs te komen. Heerlijk!

Het was wel een beetje gek om terug te komen hoor. We waren namelijk naar Nederland gegaan toen Curaçao nog in een strenge lockdown zat met avondklok en alles erop en eraan. Bij terugkomst was het weer een soort lang leve de lol, alles kan en mag. Wel fijn! Natuurlijk nog wel even een antigeen test moeten doen op de derde dag na terugkomst, maar die was ook in orde. Nummer 13 brengt geluk ;).

Hoe leuk was het dan ook om gelijk zelf weer de toerist uit te mogen hangen met ons bezoek. Heerlijk de strandjes af, drankjes doen en hapjes eten. Ge-nie-ten!

Het begon natuurlijk bij Hato. We waren het welkomstcomité en aangezien ze rond een uurtje of 7 ’s avonds landde hebben wij een lekker kopje koffie en een carrot cake gegeten bij Gelati Bella Italia en deze was verrassend lekker! Ons gevleugelde vriendje vond het ook erg lekker. We hebben rustig gewacht totdat ze veilig en wel op Curaçaose bodem was. Het was vrij snel gedaan met de rust. Ze kwam als een stuiterbal uit het vliegtuig en dat na 9 uur vliegen. We hebben geproost met een Brightje en zijn lekker naar huis gereden.

We hadden geen hele spannende plannen of een uitgebreide to-do of to-see lijstje. Dat is een beetje in de loop van de dagen ontstaan en het werd al snel duidelijk dat de negen dagen die ze er was, eigenlijk te weinig waren voor alles wat we uiteindelijk toch wel wilden doen.

Maar first things first. Ik moest ook nog even mijn tweede (en hopelijk laatste) corona vaccin halen. Het was een beetje een chaotische bedoeling. Verschillende rijen, een nummertje (die vervolgens in het Papiaments werden omgeroepen) en ik denk dat ik wel op vijf verschillende plekken en kamers geweest waar ik even heb moeten zitten en wachten. Ondertussen was ik druk bezig met de cijfers in het Papiaments leren. Ik denk dat ik na zo’n ruim een uur gevaccineerd was. Het leek trouwens wel een soort escaperoom, het was namelijk in een oud ziekenhuis. Maargoed ook weer overleefd!

Die dag had ik nog een primeur trouwens. Ik ben op de radio geweest. Echt niks voor mij, want ik vind bellen verschrikkelijk, maar er was gratis entree en unlimited drinken te winnen op Dolfijn FM. En ik houd wel van gratis. Het geluk en toeval wilde dat er gevraagd werd of ze mij mochten bellen nadat ik via Instagram had laten weten dat we wel graag zouden willen winnen. Anyway, lang verhaal kort. Ik werd gebeld, kwam in de uitzending en we werden op de gastenlijst gezet. We hebben een ouderwetse topavond gehad! Voetjes in het zand, drankje in de hand, mensen bij elkaar, heerlijke muziek en een fantastische omgeving. #blessed 😉

Kijk, we zijn ook geen 25 meer, dus het was top dat het om vijf uur al aan was, zo konden we na vijf uurtjes dansen, nog op een beschaafd tijdstip naar huis. Vergeet ik nog bijna te vertellen dat ik in die nacht nog wel goed beroerd ben geweest van dat tweede vaccin. De volgende dag was ook nog waardeloos, maar aan het einde van de dag krabbelde ik wel een beetje op.

Vrijdag was het tijd voor ontspanning. Ik had voor ons een massage geboekt bij Mazzai Spa. Daar kom ik af en toe en inmiddels is ze verhuisd naar een nóg mooiere locatie. We hebben ons heerlijk laten verwennen en afgesloten met een lekkere bubbel. Ook dit is een dikke aanrader!

En dan moest het weekend nog beginnen! We hebben vrijdag heerlijke Spritz gedronken bij Zest en heel cheesy na afloop pizza’s afgehaald bij Il Forno en thuis op de bank opgegeten met een goed glas wijn en Lang Leve de Liefde. We hebben het niet te laat gemaakt, want we hadden toch weer een hele planning bedacht voor het weekend.

In de ochtend zijn we gestart bij Playa Piskado/Grandi om met de schildpadden te snorkelen. Voor onszelf was het denk ik ook alweer echt een half jaar geleden dat we voor het laatst gesnorkeld hebben (gênant gewoon) en we genoten volop. Het duurde even voordat de schildpadden er waren, maar we hebben er weer van kunnen genieten. Vervolgens doorgereden naar Playa Fort voor het uitzicht en naar Lagun voor de lunch met óók een waanzinnig uitzicht.

We hadden verwacht dat het druk zou zijn bij Bahia, maar niks was minder waar, we waren in het begin de enige. Niet veel later werd het wel wat drukker. Een heerlijk plekje om te zitten! De stranddag hebben we afgesloten bij Cas Abao en zijn rozig teruggereden naar huis.

De dames hebben zich vervolgens opgefrist en omgekleed en zijn richting Saint Tropez Ocean Club gegaan voor een cocktail en een hapje. Wat een fijne plek blijft dit toch. De Moscow Mule is echt een aanrader! We hadden ook een White Russian besteld die niet op de kaart stond, maar we hebben nog nooit zo’n gore cocktail gedronken. Het leek wel melk met wodka… Het werd een soort van opgelost door er espresso doorheen te doen. Dus tip: bestel alleen wat er op de kaart staat.

We waren nog niet uitgekeken op de onderwaterwereld en zijn zondag ochtend nog bij de tugboat geweest. Dit verveelt ook nooit. Maar we konden niet te lang blijven. Er moesten nog boodschappen gedaan worden voor de barbecue en we moesten op tijd bij Mambo Beach zijn voor Nederland – Oekraïne (EK).

Dus hop hop hop, gas erop. We waren denk ik rond half drie bij Mambo en er waren nog enkele plekjes bij het grote scherm. Het was warm, maar o zo leuk om weer eens in een grote groep iets te beleven. Het enige jammere was dat het scherm zo’n 2,5 minuut achter liep op de werkelijkheid en we om ons heen al allemaal gejuich hoorden en vervolgens nog 2,5 minuut moesten wachten op het daadwerkelijke goal. Maar ach, de setting was leuk!

Ik heb gelijk even laten zien waar ik vroeger (2014) stage heb gelopen, namelijk bij het CDTC. De dolfijnentherapie, wat ondergebracht is bij het Sea Aquarium aan het einde van Mambo Beach. Leuk om daar weer eens te zijn. Bij de chill hebben we nog een afsluitend drankje gedaan om vervolgens terug naar huis te gaan voor de barbecue.

Maandag heeft ons bezoek ons mee uit eten genomen naar de Visserij. Dat is wel een van onze favoriete restaurantjes, maar het is vaak enorm druk, dus om vijf uur stonden we voor de balie om te bestellen. Onze ogen waren natuurlijk wel weer groter dan onze maag, maar het smaakte weer heerlijk! Om de dag perfect af te sluiten hebben we nog een ijsje gehaald bij onze favoriete ijssalon in Punda en even een wandeling gemaakt over de brug, want dat hoort er ook bij! Thuis heb ik nog met aanwijzingen carajillo’s gemaakt van koffie en Licor43, wat weer heerlijk smaakte bij een aflevering Lang Leve de Liefde.

En toen was het alweer dinsdag en de laatste volledige dag van ons bezoek. Deze hebben we in stijl afgesloten door heerlijk een drankje te doen bij de Caracasbaai en vervolgens een hapje te eten bij Pop’s Place.

Vanaf woensdag was het weer ‘just the two of us’ en met z’n tweeën hebben we nog de tweede wedstrijd van Nederland op het terras van Pleincafé Wilhelmina gekeken. Was erg gezellig en naast de schermen was er ook gewoon rondom ons heen een hoop te zien. Fijn dat ook deze wedstrijd weer gewonnen is, maar in m’n voetbalpoule ga ik niet zo goed.

In het weekend hebben we de mountainbikes weer van stal gehaald en zijn we richting de Hato Vlaktes gereden met onze brand-spanking-new fietsendrager! Hoe burgerlijk wil je het hebben. De heenweg ging top, maar op de terugweg flinke tegenwind, waardoor het wel even pittig (en heet) was. Uiteindelijk toch 20 kilometer gefietst!

De zondag hebben we wat rustiger aan gedaan. Ik ben voor het eerst bij Hofi Cas Cora geweest voor een verlate verjaardagslunch. Een erg leuk biologisch, organisch, dynamisch plekje met lekkere gerechten.

Het laatste weekend van juni zijn we voor ons maandelijkse etentje bij een restaurant waar we nog nooit geweest zijn bij Mistral wezen eten. Een leuke tentje in het centrum van Punda. Hierna hebben we onze weg vervolgd naar het casino, waar we in het eerste kwartier echt lekker gingen, maar daarna langzaam maar zeker onze winst zagen verdampen. Maar hé een heerlijk avondje uit gehad!

Ook hebben we weer een route verkend op de zoutpannen van Jan Thiel. Een leuke , diverse omgeving een genoeg uitdaging met heuvels en afdalingen. Het was een goede ochtend workout. Na de workout hebben we lekker niks gedaan bij Santa Barbara Beach, alweer weken geleden dat we daar waren. Fijn om er weer even geweest te zijn.

Zondag was natuurlijk de dag van de grote deceptie (Nederland – Tsjechië). Jammer dat we niet meer meedoen. Ik ga nog even bedenken voor welk land ik dan wel ben. Het idee dat ik de voetbalpoule ga winnen heb ik ook al opgegeven, dus er zit op geen enkele manier winst in dit EK.

Verder gaat hier alles heerlijk z’n gangetje. We zitten weer in ons ritme, doen lekker ons ding, Google wandelt lekker door z’n tuintje en het weer stelt ons ook niet teleur. Lekker briesje, niet te warm, niet te koud. Af en toe een wolkje en een bui, maar grotendeels zonnig. Qua COVID gevallen gaat het ook prima. Dagelijks worden er zon 1000 tests uitgevoerd (inclusief alle toeristen die na drie dagen een antigeen test moeten doen) en meestal zijn er tussen de 0 en 4 positieve tests. Vaak zijn er ook weer tussen de 0 en 4 mensen beter, waardoor de teller een beetje rond de 30 positieve gevallen blijft. In het ziekenhuis liggen nu nog maar 6 personen in verband met COVID. Zoveel beter dan hoe het een tijdje geleden was. Ook met vaccineren gaat het wel goed. Er zijn nu zo’n 89.000 mensen gevaccineerd. voor de 85% groepsimmuniteit zouden er volgens mij 102.000 mensen gevaccineerd moeten worden. Dus we zijn er nog niet, maar we zijn een eind!

Eén antwoord op “Juni 2021”

  1. Oooh wat is het genieten om terug te lezen. Wat een top week hadden we. Jullie hebben een fantastisch leven daar. Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *