Recensie – Serafina

Toen we in augustus bij Mosa Caña hadden gegeten zagen we ernaast een Italiaans restaurant; Serafina. Het is niet zo kleurrijk als Mosa Caña, maar we waren nieuwsgierig genoeg om er deze maand te reserveren. De kaart is niet uitgebreid, maar er staan enkele Italiaanse klassiekers (geen pizza’s). Doordat de kaart zich beperkt hadden we best hoge verwachtingen. Onze redenatie is als volgt; heb je weinig gerechten op een kaart, dan ben je een specialist en kwalitatief goed. Staat er van alles op je kaart, (uit allerlei windstreken) dan zal de kwaliteit mwoah mwoah zijn.

We kwamen rond half 7 aan en het was nog rustig. Enkele tafeltjes waren bezet en we konden zelf een tafeltje uitkiezen. We werden geholpen door een vriendelijke jongen welke eerst de cocktailkaart en de wijnkaart kwam brengen. We begonnen toepasselijk met Aperol Spritz en een Edelflower Spritz samen met heerlijk brood en olijfolie.

Serafina Spritz

Naast de kaart (deze bleek toch iets uitgebreider dan de kaart op de website, en ook iets in prijs verhoogd) waren er ook nog specials, dus uiteindelijk genoeg om uit te kiezen.

Onze ober had door dat we alle gerechten wilden delen en kwam met het idee om in plaats van voor- en hoofdgerecht te doen, de twee hoofdgerechten per gang te laten komen. Dat vonden we een leuk idee! Heerlijk als iemand meedenkt.

Anyway, we begonnen met steak tartaar en carpaccio, beide erg lekker, waarbij de steak tartaar erg goed op smaak was.

Ondertussen werd het steeds wat drukker in het restaurant, waarbij de Amerikaanse toerist ook ruim vertegenwoordigd was. Leuk om te zien.

Na het voorgerecht kregen we eerst fettuccine beef ragù. Heerlijk, goed van smaak en niet teveel. Ze hadden het gerecht netjes opgemaakt op twee borden, zodat we makkelijk konden delen.

Pietermaai Serafina

Daarna kregen we de special, waarvan ik niet meer weet hoe dit heette, maar dit was spaghetti met coquille, garnalen, cherry tomaten en een witte wijnsaus. Ook erg lekker. Daarbij dronken we lekkere Italiaanse wijnen. Grappig dat je door een wijncursus wel wat herkent op een wijnkaart.

Serafina curacao

Als dessert hoefde ik niet lang te twijfelen; vulcano di cioccolato. Een chocoladecakeje met een vulling van caramel met een bolletje ijs. We gingen ook nog voor een Nutella cheesecake. Beide waren erg lekker. Niet te groot en niet te klein. Perfect!

Serafina ziet er vanaf de buitenkant misschien wat flets uit, maar als je er eenmaal zit, is het een gezellig plekje. De bediening was erg attent en servicegericht. Er werd regelmatig even gevraagd of het smaakte, er werden suggesties gegeven, er werd meegedacht en we werden niet vergeten. Zaken die meestel in meer of mindere mate wel voorkomen in menig restaurant. Daarbij waren ook het eten en de drankjes heerlijk. we hebben een topavond gehad!

Serafina is geen goedkoop restaurant wanneer je voor- hoofd- en nagerecht neemt met wat alcoholische drankjes erbij, maar je kan het een stuk betaalbaarder maken, mocht je willen. Kwaliteit is wel goed, dus prijs/kwaliteit is op orde.

Oordeel: 8,6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *