Recensie – Zest

We zijn regelmatig te vinden bij Zest, maar hadden er nog niet gegeten, tot afgelopen zaterdag.

Zest is een restaurant en heeft ook een beach bar en grill. Dat is waar we vertoefden. Er staan op het strand verschillende picknicktafels en ze hebben een leuke, niet al te uitgebreide menukaart met borrelhapjes, burgers, salade en wat vlees en vis gerechten. Ook is er een erg leuke drankenkaart met verschillende Aperol Spritz cocktails.

Daar zijn we dan ook mee begonnen. De Vanille Spritz, die we al eerder geproefd hadden was weer heerlijk. Ook wat kaasballetjes als voorafje besteld, welke na drie keer knipperen met de ogen op waren.

Als hoofdgerecht werd er van alles besteld; Burgers, Quesedillas, Salades, Friet en Wedges. De bediening was alert en het tempo was goed. Zelf deelde ik de Keto Salade met een Quesedilla kip. Beide waren lekker, maar niet bijzonder. Beetje het niveau van wat je thuis zelf ook wel kan maken. De kip in zowel de salade als de wrap waren wat droog en de Quesedilla was net niet lang genoeg onder de grill geweest, waardoor de kaas niet echt gesmolten was. De burger was goed op smaak en ook de frietjes en wedges waren lekker. De wedges zijn goed gekruid, dus die verkies ik boven de frietjes.

Als toetje hebben we ons laten adviseren om een White Russian cocktail te bestellen die dan gemaakt wordt door Robert. Dat zijn de beste, schijnt. Nou, daar was denk ik niks aan gelogen. Het was mijn eerste White Russian, maar hij smaakte goed en was een heerlijke liquid dessert.

Kortom; Het was gezellig, het was gevarieerd en de setting is enorm fijn. Om hier met zonsondergang een drankje te doen is heerlijk en dan is het ook Happy Hour (van 6 tot 7). Voor het eten hoef je hier niet speciaal langs te komen, dat is gewoon prima, maar niet enorm bijzonder.

Wat betreft prijs/kwaliteit; Met Happy Hour zijn de Spritz Aperol cocktails halve prijs (ANG 8,-) Dus dat is erg gunstig. Helaas kwam ik er pas een paar dagen later achter dat we wel de volle mep voor de cocktails hebben betaald, ook al was het Happy Hour, maar dat is dan een beetje onze eigen schuld. Verder zijn cocktails ongeveer hetzelfde geprijsd als op andere strandlocaties. Alcoholische drankjes zijn niet goedkoop. Het eten is voor wat het is gemiddeld geprijsd. We waren nu voor zes personen met ongeveer 3 alcoholische drankjes en kaasballen en hoofdgerechten bijna 500 gulden kwijt inclusief fooi (250,-), zo’n 40 euro per persoon.

Verder misschien nog handig om te vermelden dat er ook echt een restaurant is en dat er ook strandbedjes verhuurd worden. Je kan je er dus makkelijk een hele dag vermaken.

Oordeel: 7,2/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *