Recensie – Mistral

We hebben een beetje verzaakt in de maand mei, omdat we grotendeels in Nederland waren en daar de restaurants ’s avonds niet open mochten. Daardoor hebben we in Nederland niet ‘bewust’ een onbekend restaurant uitgeprobeerd. Natuurlijk hebben we wel bij nieuwe tentjes geluncht, maar dat telt niet helemaal. De streak is dus een beetje voorbij, maar we gaan gewoon weer verder!

Deze maand was het de beurt aan Mistral, een gezellig tentje in het hart van Punda en welke ik af en toe een beetje volg op Instagram. Ze hebben vaak live muziek en als we langs lopen ziet het er altijd leuk uit.

We konden alleen nergens online een menukaart vinden, maar daar zijn de maandelijkse uitjes voor; nieuwe dingen ontdekken. Dus gewoon gereserveerd en ons laten verrassen.

De avond dat wij er waren was er geen live muziek, maar helemaal prima, dan kan je elkaar tenminste nog verstaan. We werden vriendelijk geholpen en kregen de menukaart en de cocktailkaart.

We wilden allebei graag de Pisco Sour, goede herinneringen aan uit Peru en het was lang geleden dat ik het gedronken had, maar helaas hadden ze geen Pisco. Klein minpuntje. Het werden een Moscow Mule en een Mistral, ook lekker!

Voor het gemak heb ik maar foto’s gemaakt van de kaart, zodat we die nog terug kunnen kijken. Vooraf zijn we gegaan voor ceviche en arepas en als hoofdgerecht wilden we voor ribeye en pasta alfredo gaan. Onze vriendelijke ober vroeg of we bewust allerlei dingen uit Peru bestelden (ceviche en pisco). Dat was niet het geval, maar hij vertelde dat hij ook lomito saltado had, een typisch gerecht uit Peru, wat ik daar ook graag at. Dus we skipten de pasta en kozen voor de lomito en de ribeye als hoofdgerecht.

Het tempo zat er goed in en al snel stonden onze voorgerechten op tafel. De arepa’s waren gevuld met kip, rund en kaas met een lekker sausje en de ceviche werd geserveerd met tostones. Top!

De arepas waren lekker, een fijne snack, zo voor het eten. De ceviche, dat was even wennen. Het was echt heel zuur, zuurder dan ceviches die we eerder hebben gegeten, maar er zat ook koriander doorheen. Iets wat we allebei niet lekker vinden. De vis was wel goed op smaak en wanneer we de koriander er een beetje afhaalden was het een prima gerecht.

Zowel de ribeye en de lomito saltado waren erg lekker. Er zaten wat frietjes bij en rijst en salade. Niet extreem spannend, maar gewoon goed. Ook de hoeveelheid was meer dan in orde.

Natuurlijk moesten we dit nog afsluiten met een toetje. We gingen voor de brownie met ijs en cheesecake. We vroegen nog wel expliciet of het een no-bake cheesecake was en dit werd bevestigd, het bleek alleen wel gebakken te zijn. Een versie die we net iets minder lekker vinden. Hij was echter prima op smaak en ook de bodem was lekker, wel machtig. De brownie was een flinke hap, maar niet mega machtig. Na deze drie gangen zaten we wel goed vol.

We hebben een gezellig avondje gehad, de service was goed, de bediening was gezellig en de prijzen zijn ook prima op orde. Voor twee personen waren we inclusief fooi 165 gulden (80 euro) kwijt voor drie gangen en een cocktail. Als je in Punda een leuk plekje zoekt voor diner, dan is Mistral zeker een optie. Volgens mij doen ze ook ontbijt en lunch, maar dat weet ik niet zeker.

Cijfer: 7,6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *