Recensie – De Visserij

Elke maand kiezen we een restaurant uit waar we beide nog nooit zijn geweest, maar die wel op ons wensenlijstje staat. Voor de maand september stond De Visserij op de planning. Eerder in augustus hadden we ook al een poging gedaan, maar het was toen zo druk, dat we de rij aan ons voorbij hebben laten gaan en bij Scampi’s terecht zijn gekomen. Nieuwe maand, nieuwe kansen!

Inmiddels zijn we er ook voor de tweede keer wezen eten in oktober 2020. We waren er rond half 6 op een maandag. Een goed moment om te gaan.

Het begon al beter dan de vorige poging, er waren parkeerplekken beschikbaar en ook zagen we de rij mensen nog niet vanaf de parkeerplaats. Vol goede moed gingen we naar binnen. Netjes weer onze contactgegevens achtergelaten i.v.m. COVID en achteraan in een hele beschaafde rij aangesloten.

En wat was ik blij met deze korte rij! Het werkt namelijk als volgt:

Van een groot krijtbord moesten we dus even snel een keuze maken wat we wilden bestellen.

De prijzen kloppen niet meer helemaal.

We gingen voor 300 gram Yellow Fin Tuna, 300 gram Gamba’s en een Whole Red Snapper. Hierbij namen we wat polenta frietjes met knoflooksaus. Het werkte als een geoliede machine. De verse vis werd afgewogen en ingepakt en we konden dit gelijk afrekenen. We kregen een nummertje mee en haalden aan het tweede loket ons drinken.

Helaas waren alle tafeltjes aan het water bezet, maar we kozen voor een leuk tafeltje in het midden. Stel je trouwens een soort uit de hand gelopen strandtent voor. Het is allemaal wat provisorisch, maar het ziet er wel heel leuk uit! Een soort grote snackbar aan het water.

Anyhow, niet veel later kregen we al onze bestelling en het zag er heerlijk uit. Nu denken de mensen die mij kennen vanuit Nederland: “Hè, maar jij lust toch helemaal geen vis?”. Nou, vis moet niet naar vis smaken en dan vind ik het wel lekker. Verse (tropische) vis vind ik geen vissmaak hebben, waardoor ik het hier wel vaak lekker vind. Nog steeds durf ik het niet overal te bestellen, omdat je niet de garantie hebt dat het vers is en niet naar vis smaakt, maar hier durfde ik het wel aan en gelukkig bleek de vis vers en niet naar vis te smaken ;).

De tonijn was top, de gamba’s waren heerlijk en de red snapper was goed! Daarbij de heerlijke polenta frietjes met fantastische knoflooksaus als side maakte de maaltijd compleet. Af en toe vlogen er wel wat vliegen om je heen, maar dit was binnen de perken.

Het is een andere setting dan ‘gewoon’ een restaurant. Het is allemaal wat sneller (als er geen enorme rij staat), geen standaard bediening en je moet zelf je bestelling doorgeven en je drinken halen. De keuken is snel en eigenlijk heb je alleen een hoofdgerecht, waardoor je vrij snel weer buiten staat. Een romantisch lang diner moet je dan ook niet verwachten, wel een snelle, kwalitatief goede maaltijd.

Bij de ingang stond nog wel een ijskar, maar wij zijn doorgereden naar een ijssalon voor een toetje :).

Met visliefhebbers is het echt een goede plek om naartoe te gaan. Mits het niet te druk is. Helaas is dat van tevoren lastig in te schatten en ze doen niet aan reserveren. Wij kozen bewust ervoor om er op maandag redelijk vroeg naartoe te gaan. Na ons liep het al snel vol.

En dan de prijs. De prijs/kwaliteit is echt dík in orde. Voor 100 gram vis betaal je gemiddeld zo’n 9 gulden. Voor bijvoorbeeld 300 gram verse tonijnsteak hebben we 27 gulden betaald. In Nederland is het volgens mij ondenkbaar om voor 13,5 euro een tonijnsteak van 300 gram in een restaurant te bestellen. Natuurlijk besparen ze wel een hoop kosten door de opzet van het restaurant. Wij waren voor zo’n 900 gram aan vis, polentafrietjes en allebei een drankje rond de 100 gulden kwijt.

Oordeel: 8,1/10

Ons tweede bezoek in oktober 2020

Weer een geslaagd bezoek! Heerlijke vis, nog voldoende plek op een maandag om half 6 en geen lange rij. We hadden zelfs een plekje aan het water! Genieten! De kwaliteit is fantastisch. Wel ben ik erachter dat sashimi niet helemaal mijn ding is. Wat bite mag wel van mij. Naast sashimi hadden we ook nog andere tonijn, mula,gamba’s en funchi hasá. We hadden zowel Yellow Fin Tuna en Black Fin Tuna, maar ik proefde eerlijk gezegd weinig verschil. Misschien ben ik nu een barbaar, maar zo bekend ben ik nog niet in de wereld van vis-eten.

De vis wordt vers gevangen, dus deze keer was er blijkbaar geen red snapper gevangen, want de enige vis naast tonijn was mula. Dit smaakte een beetje naar kipfilet. Voor 1,2 kilo tonijn, 300 gram mula en 500 gram gamba’s en wat drankjes en funchi waren we met vier personen zo’n 225 gulden kwijt (112,50 euro)

De setting blijft leuk, maar voor het toetje zijn we toch naar Baskin Robbins gegaan.

Cijfer blijft nog steeds een dikke 8,1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *