Recensie – Il Forno

Afgelopen vrijdag zijn we uit eten geweest bij Il Forno, een pizzeria langs de Caracasbaaiweg. Eigenlijk niet te missen, want er staat ook een gigantisch bord langs de weg.

We waren wat later op de avond, zo rond 9 uur en we waren de enige. Hopelijk hebben ze eerder op de avond een voldoende tafels kunnen draaien. Het maakte wel dat parkeren geen probleem was, er was genoeg plek. We werden vriendelijk ontvangen en mochten een tafeltje uitzoeken. We kozen een tafeltje onder de palapa. Het ziet er heel gezellig uit, leuke lampjes, rood/wit geruite tafelkleedjes en bijna alles is buiten. We werden voorzien van anti-muggenspray en de menukaart. De drankjes werden hierbij ook vlot opgenomen.

Het was al laat en we kozen dan ook niet voor een voorgerecht. Qua hoofdgerechten voeren pizza’s de hoofdmoot, maar er zijn ook een stuk of acht salades en verschillende pasta’s om uit te kiezen.

Aan tafel werden twee pizza’s en twee pasta’s besteld. Ik ging voor de Eggplant Parmigiana, iets wat ik nog nooit gegeten had. Het is een ovengerecht met aubergine, kaas, tomaat en basilicum.

Het eten kwam netjes tegelijk en zag er goed uit! De Eggplant Parmigiana is te vergelijken met een vegetarische lasagne zonder bladerdeeg. De pizza’s zijn dun, niet extreem groot en niet overdadig belegd.

Mijn gerecht was erg lekker! Veel kaas, rijke smaak en voldoende aubergine en basilicum aanwezig. Ook was hij goed heet uit de oven gekomen, niet onbelangrijk. Erbij kreeg ik nog wat stokbrood met kruidenboter geserveerd. De structuur van het brood was erg lekker en de smaak was ook top! Wat mij betreft had de pizza wel iets rijker belegd mogen zijn. Zowel de kaas en tomatensaus als het beleg. Het hoeft van mij geen dikke, vette Amerikaanse pizza te zijn, maar dit vond ik wat magertjes. Zeker als je alleen een pizza eet zonder voor- of nagerecht. Neemt niet weg dat de pizza wel erg lekker was!

Qua toetjes was er een hoop te kiezen, maar zat er niet echt iets tussen wat mij kon bekoren. Veel chocolade ijs en vruchten ijscoupes. Het enige waar ik over twijfelde was de chocolademousse, of de koffie met een bolletje vanille ijs en likeur. Duco heeft gekozen voor de crème brûlée, een mooi formaat en smaakte ook goed.

Na het toetje en de koffie hebben we afgerekend. De prijs/kwaliteit is goed op orde. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 20 en 30 gulden, wat erg schappelijk is. Ook de voorgerechten en toetjes zijn netjes geprijsd.

Verder viel me nog op dat er een klein speeltuintje is voor kinderen en dat ze ook aan take-out en delivery doen.

Kortom: Een leuke pizzeria met een fijne menukaart, goede service en prima prijs! Oordeel: 7,8/10


Vervolg: Inmiddels komen we er wel wat vaker en hebben we ook wel eens pizza afgehaald. De kwaliteit is constant en goed. Zeker van de pizza’s en pasta’s! Inmiddels ben ik er wel achter dat ik de salades en toetjes wat minder spannend vind. Toch blijft het een fijne en makkelijke pizzeria om even snel naartoe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *