September 2022

Verzaakt, verzaakt, het is inmiddels al half november en even een kleine update van de maand september is nog niet gelukt. Toch maar even de tijd genomen om terug te blikken op deze maand, want er is genoeg gebeurd en beleefd.

Allereerst hebben we ons vol goede moed opgegeven voor de KLM marathon. Voor de 5 kilometer wel te verstaan. De laatste keer dat ik 5 kilometer heb gelopen was bij de KLM marathon van vorig jaar, dus er moet wel weer even getraind worden. Ik kan alvast verklappen dat dit in de maand september niet gelukt is. September bestond namelijk uit lekkere etentjes, goede cocktails, fijne muziek, mooie strandjes en bezoek!

Het eerste etentje was BrunchUP bij Mood. Een regelmatig terugkerend concept waar lekkere Aziatisch georiënteerde gangen, fijne muziek en grote flessen wijn centraal staan. Wij deden lekker beschaafd met onze kleine glaasjes rosé. Wat heel vet was, was dat Jeon (Arubaanse artiest met leuke liedjes) ook van de BrunchUP zat te genieten met aanhang. We hadden het gelukt dat ie een paar nummers deed :). Was echt nice!

BrunchUP
Chef's special Curacao

Die dag stond er nog meer feest en vermaak op de planning, want in de avond trad Chef’s Special op bij Madero. Na even thuis geweest te zijn maakten we ons weer op voor een fijne avond live muziek.

We zijn ook weer naar Santa Martha geweest om heerlijk te genieten van het eilandleven en het mooie weer. Ook hadden we bezoek van ons wijnclubje. De laatste cursus is alweer een tijdje geleden en het leek ons leuk om met z’n allen een hapje te eten, dus zo geschiede. Het was erg gezellig en kijk nu al uit naar de volgende wijncursus (Spanje/Portugal).

Dat weekend had ik ook een verrassing in petto voor de grote jarige! We zijn gaan brunchen bij Landhuis San Nicolas. Dit ligt in Bandabou en biedt toegang naar een privé strand; Playa Franki. Het was een avontuurlijke rit, waarbij de jarige in kwestie geen idee had waar hij naartoe ging. Eenmaal bij een hek aangekomen moesten we het cijferslot openen en kwamen we op een onverharde weg terecht waar we zelfs een Curaçaose hert hebben gezien!

Bij het landhuis kregen we een enthousiaste rondleiding en konden we genieten van het uitzicht. We kregen een picknicktasje mee en we konden onze weg vervolgen. Via een vrij hobbelige en off-read weg kwamen we vrij snel bij Playa Franki aan. Een klein paradijs. We zijn even op verkenning gegaan, hebben een stuk gesnorkeld en genoten van de lekkernijen die er voor ons waren gemaakt.

We waren helemaal alleen, af en toe kwam er een vissersbootje voorbij varen in de verte en er was zelfs geen bereik. Ons eigen onbewoond eilandje. Ik kan het iedereen aanraden, het was zo leuk!

Die avond zijn we ook nog uit eten geweest bij Restaurant X. Dit ligt bij St. Michiel bij een resort (in wording). De setting is knus en jungle achtig, de kaart is niet heel uitgebreid, maar heeft voor ieder wel wat wils. We hebben lekker gegeten en genoten van de cocktails, maar ik weet nog niet of dit een restaurant is waar ik echt voor zou omrijden. Het restaurant presenteert zich op een manier die ik niet helemaal vond matchen met de realiteit.

Restaurant X Curacao

Ter compensatie van alle etentjes hebben we de week erna nog een rondje Kabrietenberg gedaan. Dit hadden we nog niet eerder gedaan. We zijn er helemaal omheen gelopen en toen ook nog even naar de top. Het is een gevarieerde en leuke wandeling!

Dat weekend hebben we ook de Cobb uitgeprobeerd. Een nieuwe aanwinst in onze BBQ familie. Ik moet zeggen, wij zijn fan! Het is zo’n handige draagbare barbecue die op één grote kool werkt. Hij is super snel op temperatuur en wordt niet heet aan de buitenkant. Dit klinkt als een promopraatje, maar kan ook niets anders zeggen dat ‘ie top werk!

Het laatste weekend ben ik ook nog met een clubje weer naar Fuik geweest. Koeltasje mee, floatie mee en gaan!

Ik wou nu schrijven dat het gedaan was met de rust en er bezoek kwam, maar afgelopen maand was niet echt rustig, maargoed, er kwam wel bezoek! Mijn ouders komen hier lekker 2,5 week maximaal gebruik maken van hun pensioen!

De eerste avond hebben we lekker rustig aangedaan met pizza op de bank en de dag erna zijn we spontaan wezen midgetgolfen. Iets want nog op het to-do lijstje stond van vorig bezoek, Kerst ’21. Gedeelde 2e plek!

Het weekend hebben we ingeluid met een korte wandeling door Otrobanda en eten bij Park Otrobanda, een wekelijks terugkerend pop-up evenement met wisselende eetkraampjes, muziek, drankjes en enkele picknicktafels. We hebben de befaamde burgers geproefd van Brgrhaus, genoten van overvolle Nacho’s en afgesloten met heerlijke pompoenpannenkoeken.

Park otrobanda Curacao

Erg leuke pop-up om eens een keer een hapje te gaan eten! Wij waren vroeg en dan is het nog lekker rustig en genoeg plek, later op de avond wordt het een stuk drukker! Perfecte afsluiting van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *