Aruba 2022

Jaaaaaaaa, gewoon m’n eerste ‘weekendje weg’ naar Aruba! Naast wat vooroordelen over Aruba (Heel Amerikaans, echt Amerikaans, super Amerikaans, en duur) en een beetje op internet gekeken hadden we weinig voorbereid en weinig verwachtingen, maar dat maakte het tripje alleen maar leuker!

We vlogen vrijdag ochtend heen in weer zo’n klein grappig vliegtuigje en konden gelukkig gelijk terecht bij ons B&B adresje. Aangezien we het binnen een beetje een beschaafd budget wilden houden hadden we wat leuks gevonden achter de high rise hotels, want dat is echt onbetaalbaar. We hadden een klein studiootje, maar wel met gedeeld zwembad en leuk terras. Niet dat we veel thuis waren, maar het ging om het idee.

Dividivi
Jumbo Aruba

Na heet inchecken zijn we even naar de supermarkt gegaan en ook op zoek naar een handdoek, omdat we er geen een mee hadden en we mochten die van de B&B niet gebruiken voor het strand. Grappig is, is dat ze daar een supermarkt hebben die eruit ziet als de Jumbo, zoals we hier van den Tweel hebben die eruit ziet als een Albert Heijn.

Die vrijdag hebben we ontzettend veel stappen gezet tijdens het ontdekken van Palm Beach, dé plek voor menig Amerikaan en verdwaalde andere wereldburger. Vanaf onze B&B was het een kwartiertje lopen, maar het strand is ontzettend lang!

Om de vakantie in te luiden hebben we een drankje gedaan bij Bugaloe, ergens halverwege Palm Beach en een van de weinige plekjes direct aan het water. Na Bugaloe zijn we doorgewandeld naar Moomba Beach Bar waar we natuurlijk ook weer lekker wat gedronken hebben met lekkere nacho’s erbij. Aangezien we de diner kaart nou niet heel spannend vonden zijn we (met een ondergaande zon op de achtergrond) weer terug gelopen naar Bugaloe en hebben daar gegeten. Ook dat was eigenlijk niet heel bijzonder. Na bijna 20.000 stappen vonden we het wel welletjes en zijn we naar huis gewandeld.

De volgende dag zijn we goed gestart bij Eduardo’s Hide-Away. Als je van healthy, hipster, vegan, superfood eten houdt, is dit echt een aanrader. Van die heerlijke bowls of mooie broodjes, ze hebben het hier allemaal. Het was in ieder geval een goede bodem. Waar zo’n bowl vrij weinig lijkt, vult het als een malle.

Na Eduardo’s zijn we een roadtrip gaan maken over het eiland. Deze begon bij de lighthouse en vanuit daar zijn we nog langs Eagle Beach gereden en zijn gaan lunchen bij de Zeerover.

dit is een soort Visserij zoals op Curaçao, alleen dan (sorry) echt minder goed. Er was eigenlijk alleen maar gamba (en geen verse tonijn) en alles zat er nog aan (kop, poten etc.) waardoor het een enorme kliederboel werd. Neemt niet weg dat de setting ontzettend leuk was!

lighthouse aruba

Vanuit de Zeerover zijn we doorgereden naar San Nicolas, een klein dorpje met ontzettend vette muurschilderingen. Het was er wel een beetje doods, dus meer dan alleen foto’s maken hebben we niet gedaan.

San nicolas aruba

Als afsluiter zijn we doorgereden naar Baby Beach en hebben daar daadwerkelijk even op het strand gelegen. Biertje en boekje erbij, heerlijk!

Baby beach
mooomba

De avond hebben we doorgebracht bij Moomba, het eten was erg lekker en de wijn was goed! (mag ook wel voor $9 per glas). We hebben het niet te gek gemaakt, want de volgende dag stond het Arikok National Park op de planning. We hadden een kleine, maar leuke hike uitgezocht met een mooi uitzicht als beloning. We moesten wel weer bijtijds terug, want in de middag hadden we een boattripje geboekt met open bar en snorkelen.

arikok
Arikok national park

Het was een beetje massatoerisme als een stel sardientjes op een bootje, maar het was wel leuk. Lekker bruin worden, beetje snorkelen (bij een diep wrak) en lekker wat drankjes was wel het ultieme vakantiegevoel.

Maar van snorkelen krijg je honger. Aan wal hebben we bij the Pelican Pier gegeten en zijn daarna het nachtleven van Palm Beach ingedoken. We waren natuurlijk al vrij vroeg van de partij, dus het duurde even voordat tout America ook bedacht had om te gaan stappen. In die tussentijd hebben we wat souvenirwinkeltjes bezocht en kennis gemaakt met Fat Tuesday, wat een gek principe is dat. Ze verkopen alleen maar grote slushies met alcohol en dit is dat succesvol. Maargoed, de avond hebben we in Gusto afgesloten, een club waar men (net als op de rest van het eiland) erg fan zijn van 00’s en ’10’s muziek. Top! Het werd natuurlijk ook veel te laat, maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag zijn we nog even de toerist wezen uithangen in Oranjestad en hebben de laatste uurtjes heerlijk bij het zwembad van onze B&B doorgebracht. Aan het einde van de middag was het weer tijd om naar de luchthaven te gaan. We hebben de huurauto ingeleverd en zijn bij de airport gedropt. Hier hebben we nog wat kunnen eten en mensen kijken, voordat we zelf met de een-na-laatste vlucht terug naar huis vlogen.

Aruba, een ontzettend leuk eiland om vakantie te vieren. Het heeft me echt positief verrast. Alles ziet er goed verzorgd uit. De wegen zijn echt van goede kwaliteit en de infrastructuur klopt gewoon. We hebben ons er ook ontzettend veilig gevoeld en liepen s’ avonds gewoon alleen terug naar onze B&B. Het is allemaal wat gelikter en toeristischer dan Curaçao. De stranden zijn enorm, waardoor je makkelijk met je strandspullen een prima plekje kan vinden. Enige jammere was, is dat Amerikanen toch op een andere manier gezelligheid beleven dan Nederlanders, waardoor een hoop best wel gezapig overkwam (of we waren gewoon op de verkeerde plek). De keuze wat betreft verblijf, restaurants, casino’s etc. is eindeloos, maar wij bleven wel in de ‘budget’ categorie, waardoor het eten ook niet mega spectaculair was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *