Februari 2021

Februari, een korte maand dit jaar. De maand waarin we vijf jaar verkering hebben gevierd en ons eenjarige jubileum op Curaçao. We hebben kennis gemaakt met mountainbiken en we hebben PostNL en Cpost uitgetest met pakketjes uit Nederland. Afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen en we genieten nog steeds met volle teugen.

Deze maand hadden we nog de tijd om een cadeaubon te verzilveren bij BijBlauw. Daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De recensie lees je hier. Een fijn plekje waar we vast vaker gaan komen.

Ook zijn we tot mijn grote plezier begonnen met Salsa les! Nu vooral bezig met de basis en goed tellen, maar dat maakt het niet minder leuk! Helaas zijn we niet gezegend met een grote dosis talent of aanleg, maar hoe vet zou het zijn wanneer we – als het weer kan – op een salsa avond durven te gaan dansen. Tot die tijd moeten er nog veel thuis geoefend worden.

Het carnavalsweekend heb ik in het klein wat carnaval gevierd met lekkere foute muziek en wat versiering met wat meiden die ik via via weer heb leren kennen. Jammer dat we dit jaar het carnaval op Curaçao niet kunnen meemaken. Hopelijk kan dit volgend jaar wel. Gelukkig weten we niet wat we gemist hebben.

Doordat Valentijn in het carnavalsweekend viel hadden een hoop restaurants, truk’i pans en afhaalgelegenheden uitgepakt met allerlei Valentijn Specials. Mijn lieftallige wederhelft doet expliciet niet mee aan deze commerciële onzin, maar we konden een leuke aanbieding van The Pitsmoker niet negeren. Allerlei kleine hapjes van de barbecue met een toetje en flesje bubbels erbij. Dit hebben we dan ook aan het einde van de middag opgehaald en zijn doorgereden naar de Caracasbaai. Daar hebben we een leuk plekje op een pier opgezocht waar mensen aan het vissen waren en wij onze stoeltjes konden uitklappen. Plastic wijnglazen mee en een zonnebril, meer hadden we niet nodig.

Waar we deze maand ook even bij stil hebben gestaan is ons vijfjarig jubileum en het feit dat we al een jaar op Curaçao wonen! Dit hebben we gevierd met een etentje bij Restaurant Nultwintig. Dit is ook gelijk het restaurant voor de maand februari, we waren hier beide immers nog nooit geweest. Natuurlijk hier ook weer een recensie over geschreven. We hebben heerlijk genoten van dit avondje uit. We realiseren ons hoe snel de tijd gaat en hoe bizar het is dat we al meer dan een jaar niet in Nederland zijn (geweest). Hopelijk wordt de leefbaarheid in Nederland snel wat beter, zodat we ergens komend jaar op bezoek kunnen komen. In het begin hadden we hier misschien een extreme lockdown, nu ervaren we hier zoveel vrijheid en daar genieten we volop van.

Het was ook alweer even geleden, maar hebben toch weer een bezoekje kunnen brengen aan Santa Barbara Beach. Op een of andere manier is het door de weeks vaak droog en zonnig en in het weekend dan toch wat wisselvalliger, maar we zagen onze kans en hebben een heerlijke middag gehad. Als het trouwens wat minder weer is zijn we in de bioscoop te vinden.

Santa Barbara Beach, op zaterdag vaak rustig. Op zondag wat drukker

Sowieso merk je hier wel veranderingen in de ‘seizoenen’. De wind is weer veel meer aanwezig, er zijn langere periodes zonder regen en dan ineens weer een hele druilerige dag met ontzettend veel regenval. Ook blijft het weer langer licht. Dit scheelt misschien maar een uurtje, maar wel een heel waardevol uurtje! in plaats van zes uur, is het zeven uur pas donker.

Het laatste weekend wat een heerlijk gevarieerd weekend. Op vrijdag zijn we twee mountainbikes bij Dasia gaan ophalen die we hadden gereserveerd voor het weekend. Ze stonden netjes klaar en we werden goed geholpen. We kregen naast helmen en bidons zelfs een rek mee voor de auto waar ze op konden. Deze werd ook voor ons geïnstalleerd. Zelf hadden we grote twijfels of deze constructie wel solide genoeg was voor de hobbelige weg hier, maar ons werd verzekerd dat het prima zat. Voor de zekerheid een testrondje gereden en de gok maar gewaagd. We waren letterlijk nog geen 100 meter op de weg en de hele stellage donderde op de openbare weg van de auto af. We hebben half op de weg, half in de berm het rek en de fietsen ontkoppeld en hebben de fietsen in de auto gegooid. Goede start om te gaan ervaren of mountainbiken wat voor mij is… Het mooie is wel dat hier echt werkelijk niemand het stoort dat je mega in de weg op de weg bezig bent. Wel zelf goed oppassen, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Iets later dan gepland zaten we gelukkig wel op een heerlijk plekje aan de Caracasbaai met een gevulde koeltas en een Indonesische Rijsttafel van Foodies in samenwerking met restaurant Bali. Het eten was echt lekker. Ook leuk om zoveel verschillende dingen te proeven. Daar ben ik altijd fan van! Enorm genoten daar van alles wat er te zien is; vissers, vliegtuigen, zwemmers, bootjes en een prachtige ondergaande zon. Ook hadden we zo’n heldere maan, dat verlichting bijna niet nodig was.

De volgende ochtend hebben we de auto gepakt en zijn we gaan mountainbiken in de buurt van de Sint Joris Baai. Het is toch alweer meer dan een jaar geleden dat ik op een fiets gezeten heb, maar eigenlijk is het net zoiets als lopen. Het gaat vanzelf. Ik ben op de fiets niet echt een durfal, vooral bang om te slippen of te vallen, maar de route die we gedaan hebben beviel me goed en ik voelde me geen angstige oma. Ook de omgeving was super mooi en veelzijdig. Heerlijk om zoveel verschillende kanten van het eiland te leren kennen. Het ene moment denk je dat je op de prairie bent, de andere keer lijkt het meer op een maanlandschap en het andere moment (op de catus na), sta je in Frankrijk. Vooraf had ik niet gedacht dat ik het zo leuk zo vinden. Het was qua temperatuur en conditie goed te doen, geen enge wilde loslopende honden tegen gekomen en geen tegenliggers of mensen die je moeilijk in moet halen ofzo. Zeker voor herhaling vatbaar. Aan het einde hebben we nog even een drankje gedaan bij de Aloe Vera Plantation en toen naar huis gegaan.

Van sporten krijg je trek en de middag hadden we nog helemaal voor ons, dus we besloten onszelf te trakteren op een spontane lunch bij La Hacienda Olivia Plantation. Hier waanden we ons weer in Zuid Amerika. Dit plekje stond al tijden op mijn lijstje en nu kunnen we ‘m eindelijk afvinken. Het is er enorm veelzijdig. Je kan er eten, drinken en er is vaak muziek of wedstrijden met o.a. paarden. Ook voor kinderen is er een speeltuin en er is zoveel te zien. We hebben een lekker broodje gegeten, maar het hoogtepunt was toch wel de chocoladetaart. Het waren geen enorme porties qua broodjes en ik had wel grote trek (zoals altijd), dus het taartje was een goede aanvulling. De complete review lees je hier.

De hele dag stond al in het teken van avontuur en ontdekken, dus we zijn er gewoon nog verder op uitgetrokken richting Piscadera. Her en der even uitgestapt en gekeken en nog een drankje gedaan bij The Pirate Bay. Hier kan je ook aan het strand liggen en dat gaan we zeker een keertje doen!

Op zondag hadden we wederom de wekker gezet en waren we half negen klaar om de zoutpannen per mountainbike te ontdekken, maar helaas. Daar eenmaal aangekomen in vol ornaat met de voeten in de trappers bleek mijn achterband helemaal leeg te zijn gelopen. We hebben nog geprobeerd de band op te pompen, maar (als leek) lijkt het erop dat de band helemaal los gekomen is van de velg. Er zat niks anders op dan teleurgesteld terug te keren naar huis. Een voordeel is wel dat ons een grote regenbui bespaard is gebleven.

Naast het genieten en ontdekken zijn er ook gewoon de saaie dingen die doorlopen. De wegenbelasting moet weer betaald worden (fysiek aan een balie), de grote beurt voor de auto is weer geweest (geen bijzonderheden gelukkig), Google is weer naar de trimsalon geweest en ikzelf naar de mondhygiënist. Ook hebben we wat home-improvements doorgevoerd en zijn we er nog niet over uit of we in de badkamer een lekkage in het dak hebben of een lekkage in de wc-pot, ergens komt in ieder geval water vandaan.

Verder zijn we een beetje bezig met het stemmen, want zowel hier als in Nederland zijn er verkiezingen en voor beide landen mogen we stemmen. Onze stembewijs voor Curaçao is netjes bezorgd en die vanuit Nederland moeten we ergens ophalen nadat we ons een tijdje geleden hiervoor hadden aangemeld. Nu nog even verdiepen in de materie.

Naast de politiek houden we in het nieuws het COVID gebeuren ook nog wel in de gaten. Hier gaat het gelukkig erg goed. Deze maand zijn de eerste mensen gevaccineerd en het aantal besmette personen schommelt al weken rond de 50 á 70 actieve gevallen. Per dag komen er tussen de 0 en 10 bij en gaan er weer tussen de 0 en 10 af. Erg netjes vind ik. Aan het einde van de maand zijn ook de maatregelen weer versoepeld. De avondklok is ingekort en er mogen in aangepaste vorm ook weer wat sportevenementen plaatsvinden, naast wat andere verlichtingen. Ik denk wel dat nu langzaam het aantal actieve gevallen gaat toenemen, maar zolang het ziekenhuis het aankan en de vaccinaties goed ingezet worden, moet dit geen probleem zijn. Het vaccineren is namelijk hier inmiddels ook van start gegaan.

Ook hebben we een poging gewaagd om pakketjes vanuit Nederland hier naartoe te laten sturen. Netjes met track & Trace codes. We kunnen het online volgen met track & trace en de beide pakketjes waren gewoon binnen 2,5 week in huis!

Februari Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *