Review – La Hacienda Olivia Plantation

Vrij impulsief hadden we besloten om te gaan lunchen bij La Hacienda Olivia Plantation. Regelmatig zag ik hiervan op social media leuke aankondigingen en foto’s voorbij komen. Altijd leuk om iets te bezoeken wat we nog niet kennen.

Het was makkelijk te vinden met navigatie en voor een zaterdag middag vond ik het vrij rustig, maar het was er wel gezellig. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid en je waant je al snel in Zuid Amerika. Er draaide fijne muziek, het was enorm open, groen en ademde een beetje de sfeer van een Latijns-Amerikaanse Ranch.

Het komt bijna niet voor, maar ik had van tevoren niet eens op de menukaart gekeken, dus geen idee wat we konden verwachten. We zijn zelf naar een tafeltje gelopen, maar werden al snel gespot. Onze drankjes werden opgenomen en kwamen vrij snel op tafel. Niet lang daarna kregen we de menukaart. Het is geen hele uitgebreide kaart, maar wel een diverse. Er is soep, salade, broodjes, en warme en lokale gerechten. Volgens mij wisselt de kaart ook regelmatig en hebben ze zowel een ontbijt, lunch als dinerkaart, maar ook happy hours met muziek en cocktails. Voor ieder wat wils dus.

Wij gingen voor een picaña burger en een broodje met geroosterd rundvlees. Het communiceren ging een beetje met Nederlands, Engels, Spaans en Papiamentu door elkaar, maar uiteindelijk kwam het goed. We misten bij het eten wel een mes, maar deels kon er met de handen gegeten worden.

Het Antiliaanse broodje was erg lekker krokant van buiten en zacht van binnen en ook het vlees was goed op smaak. Bij de burger waren frietjes en die smaakte ook heerlijk! De burger was lekker door de toevoeging van spek en kaas. Het waren geen enorme porties, of wij hadden enorme honger door de fietstocht in de ochtend, maar we hadden nog wel trek in iets. Het toeval wilde dat we net een chocoladetaart voorbij zagen komen. Daar wilden we er wel eentje van delen. We probeerden weer te communiceren dat we dit met twee lepels wilden, maar dit kwam niet helemaal goed over. Met een lepel hebben we er lekker lang over gedaan. Een erg goede taart. De cake was brownie-achtig en er was nog mousse als vulling en granache als topping. Een van de betere chocoladedesserts die ik hier gegeten heb.

Het weer was wat wisselvallig, maar je kan zowel overdekt als ‘open’ zitten. De regenbuien hebben we dus overleefd. Toen we klaar waren hebben we nog even een rondje over het terrein gewandeld, waar ze druk bezig waren met de voorbereidingen voor een paarden (dressuur?) wedstrijd in de avond. Ze hebben er een speeltuin voor kinderen, schommels een vijver, varkens, geiten en nog meer dieren. Ook verbouwen ze hun eigen groente en fruit. Ook leuk dat ik hier weer eens aardbei heb gegeten, toch ook alweer meer dan een jaar geleden.

Voor twee lunchgerechten, wat drankjes en een chocoladetaart waren we inclusief fooi 100 gulden kwijt (zo’n 45 euro). Vooral de taart was best stevig geprijsd (19,95), maar was wel enorm lekker! Goed om te benoemen dat ze ook daghappen hebben voor 17,50. Onze broodjes waren rond de 25 gulden. De locatie is super leuk, alleen het communiceren met de bediening ging gewoon niet zo soepel, waardoor we soms wat lang moesten wachten of we bestek mistten.

We vonden het een enorm leuke en veelzijdige plek waar je je even ergens anders dan op Curaçao waant. Ze organiseren ontzettend veel en ik gok dat ze ook een deel van wat ze serveren zelf verbouwen, maar zeker weten doe ik dat niet.

Zowel met als zonder kinderen is het leuk om hier een keer heen te gaan!

Oordeel: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *