Recensie – The Pitsmoker Catering en Take Out

Afgelopen dagen hebben we kennis gemaakt met The Pitsmoker. Een cateringbedrijf gespecialiseerd in slowcooking op hout in gigantische barbecues. Af en toe is afhalen op bestelling ook mogelijk, via Instagram houd ik dat in de gaten. Afgelopen week was het mogelijk om een bestelling te plaatsen en dat is wat we gedaan hebben.

Via Whatsapp contact gehad en de bestelling doorgegeven. We gingen voor Smoked Beef Ribs, Brisket, Pulled Pork en Mac & Cheese. Alles even proeven. Vooral keken we uit naar de Smoked Beef Ribs. Dit is iets wat Duco graag wil eten, maar slow cooking op onze barbecue kan helaas niet.

Ophalen kon op vrijdag tussen 5 en 7. Na de vrijmibo zijn we doorgereden om onze bestelling op te halen. Er stond even een rij, maar het was niet mega druk. Helaas bleek er iets mis gegaan met onze bestelling, waardoor we niet op de lijst stonden. Er was nog wel voldoende brisket, pulled pork en mac & cheese, maar helaas niet de short ribs waar we ons het meest op verheugd hadden. Deze teleurstelling moest even geïncasseerd worden, maar het was niet anders. Wel kwamen ze ons meer dan tegemoet in compensatie op de rekening. Erg netjes!

Eenmaal thuis hebben we er een flesje wijn bij gepakt en de doos open gemaakt. Wat een feestje was dat. Het was nog warm, enorm zacht vlees en heerlijke smaak! Vooral de brisket vond ik fantastisch. De pulled pork was heel puur, niet ondergedompeld in barbecuesaus en dat was ook helemaal niet nodig. We hebben zitten smikkelen! Ook de mac & cheese was top! Heerlijk romig en gegarneerd met uitgebakken spekjes.

Doordat dit zo goed beviel waren onze verwachtingen van de Beef Ribs eigenlijk ook alleen maar hoger geworden. In het weekend heb ik daarom contact opgenomen met The Pitsmoker of we niet alsnog een rib konden afnemen. Er werd weer snel gereageerd en aangegeven dat dat mogelijk was en ik het maandag kon komen ophalen! Super!

En inderdaad, maandag was het voor ons gereed gemaakt. Een hele rib voor ons tweeën, zo’n 700 gram bereid vlees. Het was nog warm toen we het kwamen halen. Het was nog vrij vroeg, dus we hebben het thuis in een plastic zak en handdoek gewikkeld en in de koelbox gedaan om het warm te houden. Dit heeft erg goed gewerkt!

Het uitpakken was ook weer een feestje, het zag er enorm lekker uit. Mooie korst, de botten waren zichtbaar en het rook heerlijk.

Ook de smaak en structuur was fantastisch. Het vlees was heerlijk mals, had een mooi rookrandje en rook smaak en het vet was heel zacht geworden. Een feestje in de mond. Wat hebben we genoten!

The Pitsmoker vinden we zeker voor herhaling vatbaar. We hadden even een valse start met het foutje in onze bestelling, maar dat is meer dan goedgemaakt en smaakt naar meer! De kwaliteit, smaak en service zijn top en ook qua prijs is het zeer netjes. Zelf een goede fles wijn erbij en als je wil een salade en je hebt een top maaltijd!

Vervolg

Ik wil ons nog geen ‘Kind aan huis’ noemen, maar de afgelopen maand hebben we ongeveer elke week wel bij de Pitsmoker een bestelling geplaatst. De kwaliteit blijft zo ontzettend goed en de service wordt ook steeds beter. Elke maandag verheugen we ons weer wat er op het menu van de week komt te staan. Er is vaak brisket, chicken, pulled pork, beef ribs, mac & cheese, potatoe salad en baked beans, Deze keer vertelde hij ook dat hij nog zoveel meer plannen heeft en we hopen ook van harte dat dit een succes gaat worden. Wij zijn in ieder geval fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *