Lasagne met pompoen en gehakt

Voedingswaarden per portie
Calorieën 400 kcal
Koolhydraten33 gram
Eiwitten28 gram
Vetten16 gram
Vezels7 gram

Lasagne, ik vind het heerlijk en ik zou het eigenlijk elke dag wel willen eten. Daarom ben ik op een zondag de keuken ingegaan om een grote bak lasagne te maken die ook nog eens een beetje macrovriendelijk is en ik gewoon lekker kan opwarmen voor de lunch. Het resultaat is een goed vullende, lekkere lasagne voor maar 400 calorieën per portie en 28 gram aan eiwitten :).

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 porties voor de lunch

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren lasagnebladen
  • 600 gram mager rundergehakt
  • 650 gram pompoen
  • 300 gram rode ui
  • 200 gram tomaat
  • 390 gram pastasaus basis basilicum (AH)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 blikjes champignons (340 gram uitlekgewicht)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram cottage cheese light
  • flinke eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 6 teentjes knoflook
  • oliespray

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • grote wokpan of hapjespan
  • snijplank en mes

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de rode ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit in een grote pan ingevet met oliespray. Laat dit op laag vuur garen en voeg vervolgens de tomatenpuree erbij en verhit dit goed. Hierna kun je het gehakt eraan toevoegen en rullen.

Ondertussen kan de tomaat en de pompon in kleine stukjes gesneden worden en worden toegevoegd. Deksel erop en even laten garen. Vervolgens kun je de kruiden, tomatensaus, tomatenblokjes en champignons toevoegen. Roer dit allemaal goed door en laat op laag vuur lekker pruttelen voor zo’n 20 minuten met regelmatig roeren.

Vet de ovenschaal met oliespray in en begin met een laag saus. Vervolgens een laag lasagnebladen, saus, cottage cheese, lasagnebladen, saus, lasagnebladen, saus en als laatste 80 gram parmezaanse kaas.

Zet voor zo’n 45 minuten in de oven en laat het goed afkoelen. Wanneer het afgekoeld is kun je er 8 grote porties voor de lunch uit scheppen. Doe dit in bakjes of aluminiumfolie. Vries het in of bewaar het een aantal dagen in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.