Recensie – Restaurant Nultwintig

Het was weer zover! Voor de maand februari hadden we Nultwintig als restaurant gekozen als onderdeel van onze ‘elke maand een nieuw restaurant ontdekken’. Een restaurant in een wat hoger segment, maar dat mocht ook wel deze maand, want we hadden wat te vieren; vijf jaar verkering <3.

We hadden al een tijdje terug via de mail gereserveerd en onze wensen doorgegeven. We gingen namelijk voor ‘Trust the Chef’ vier gangenmenu. Nu hebben we zeker vertrouwen in de chef, maar toch wel aangegeven dat ze uit de buurt moeten blijven van koriander. Voor de rest lieten we ons verrassen.

Tegenover het restaurant is een braakliggend veldje waar je de auto kan parkeren. Wij zagen dit te laat, wat resulteerde in een extra rondje rijden, want alles is daar eenrichtingsverkeer.

Bij binnenkomst werden we netjes ontvangen en naar ons tafeltje gebracht. Het zag er ontzettend mooi uit. Binnen loop je eerst langs de open keuken en vervolgens zijn de meeste tafeltjes buiten, met uitzicht op zee. Ook hebben ze een zwembad, hangmatten, ligbedden en een volledige bar buiten. Het was er gezellig druk.

We werden vlot geholpen en begonnen met een glaasje bubbels, we hadden immers wat te vieren :). Hierbij kregen we ook verschillende amuses en konden we genieten van de zonsondergang.

Helaas weet ik niet meer helemaal waar de amuses uit bestonden, wel kan ik vertellen dat het allemaal ontzettend goed op smaak was. Het brood had wat heerlijk zoets en caramellerigs en de andere hapjes waren juist ook weer wat zouter. Heerlijke combinatie.

Vervolgens kregen we het voorgerecht waarbij alles was gemaakt van bloemkool. Iets wat ik zelf waarschijnlijk nooit zou kiezen als het op een kaart staat, maar dit was ontzettend lekker. Gebakken bloemkool, geraspt, bloemkool sausje, bloemkool gel, gefermenteerde bloemkool, van alles!

De wijnen die erbij geserveerd werden waren ook erg lekker en pasten goed bij de gerechten. Dit maakte het wel echt compleet!

Als tussengerecht kregen we weer een ceviche. Iets wat we bij ons vorige restaurantbezoek een paar weken terug voor het eerst hadden gegeten. Deze was gemaakt van red snapper met wat kokos en venkel. Ik ben geen kokos fan, maar hier paste het wel goed bij! De vis was vers, waardoor dit voor mij ook weer een succeservaring met vis-eten is.

Zoals we al verwacht hadden werd het volgende glas wat ingeschonken werd een rode wijn. Op zich had ik ook wel zin in een stukje vlees en gelukkig werd dit ook geserveerd. We kregen kalfswang met pittige zoete aardappelcrème, linzen en jus. De kalfswang is weer zoiets wat je zelf nooit maakt of vaak ziet staan op een menukaart, dus het was des te leuker om zoiets te proeven. Het is heerlijk zacht gegaard vlees en ging goed samen met de andere krachtige smaken op het bord. Genieten!

Inmiddels waren we bij de vierde gang beland; het dessert. Ik hoopte stiekem op chocolade, maar toen er een witte dessertwijn werd ingeschonken moest ik mijn verwachting even aanpassen. Wat we geserveerd kregen was een bananencheesecake met passievruchten sorbetijs, merengue en wat kleine chocoladeschaafsels.

De cheesecake was ontzettend lekker! Hij smaakte naar die Danoontjes van vroeger. Het enige minpuntje was dat hij net te koud was. Sommige stukjes waren nog wat ijzig. Maar dat is het voordeel van het klimaat; even laten staan en hij is op de juiste temperatuur. Door de volle smaak van het dessert viel de smaak van de dessertwijn wel een beetje weg, maar voor en na het dessert smaakte hij erg lekker.

Om de avond af te maken en omdat we het toch een beetje fris hadden gekregen (onvoorstelbaar zou je denken) hebben we nog een kopje thee en koffie besteld. Zo fijn dat we hier friandises bij kregen. Daar zat ik eigenlijk ook op te wachten, een soort toetje na het toetje (I know, ik ben rupsje nooit genoeg). Eentje was een kokoscake. Hij was zo zoet, dat ik me niet stoorde aan de kokos en de andere friandise was een soort tuttifrutti. Misschien was ik lichtelijk teleurgesteld dat het geen chocolade bleek te zijn.

We hebben een heerlijke avond gehad en de service was goed op orde. Er werd regelmatig even wat verteld over de wijn of het gerecht en het tempo was voor ons prettig. Niet te snel en niet te langzaam. Zo’n verrassingsmenu en bijpassende wijnen is echt een avondje uit. Zeker met een mooi uitzicht in een mooi etablissement.

Het is een verfijnde keuken en daar hadden we ons ook op ingesteld. Deze verwachtingen zijn ook zeker waargemaakt. Als je hier van houdt is dit restaurant echt een aanrader. Wij bewaren dit soort restaurants graag voor bijzondere gelegenheden en daar was dit restaurant dan ook echt een leuke setting voor.

We hebben een heerlijke avond gehad en de prijs/kwaliteit is goed op orde. Het restaurant bevindt zich in de hogere prijsklasse en voor de gehele avond inclusief fooi waren we rond de 450 gulden kwijt.

Oordeel: 8,9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *