Stoof met kip en chorizo

Voedingswaarden per portie2 porties / 3 porties
Calorieën 816 kcal / 544 kcal
Koolhydraten74 gram / 50 gram
Eiwitten64 gram / 43 gram
Vetten28 gram / 19 gram
Vezels14 gram / 9 gram

Ik ben groot fan van de recepten van ‘Simply food by Mandy‘ en maak er regelmatig gebruikt van. Zo ook deze keer! Wel her en der wat aangepast, maar de basis is hetzelfde. Het beviel ons zo goed, dat ik het al twee keer heb gemaakt, met net iets andere vulling. Je kan het gerecht zowel op laag vuur stoven, als in de oven verwarmen of een combinatie hiervan.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 60-90 minuten
Hoeveelheid: 2-3 porties

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 75 gram chorizo
  • 150 gram vezelrijke zilvervliesrijst
  • 1 grote rode paprika
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 1 blikje champignons
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • zout, peper, komijn en oregano naar smaak
  • oliespray

Benodigdheden

  • Een grote braadpan (die in de oven kan)
  • Eventueel een koekenpan om de kip even in aan te bakken
  • Snijplank en mes

Bereiding

Snipper de ui en knoflook en snijd de chorizo in kleine stukjes. Bak dit met wat olie en de gerookte paprika poeder totdat het zacht is. Snijd ondertussen de paprika en aubergine en laat de champignons uitlekken. Zet dit even apart. Snijd de kipdijfilet vervolgens in 6 stukken en voeg de kipdijfilet toe aan de pan. Zoals beschreven in het recept, laat even de smaak in de kip trekken en voeg vervolgens de tomatenblokjes, kruiden, peper, zout en de groente toe.

Mocht het allemaal niet goed in de pan passen, bak dan even de kipdijfilet in een koekenpan en voeg dat later aan de stoof toe. Vervolgens even alles goed roeren en op laag vuur laten garen.

Zelf heb ik de pan met deksel erop in de oven gezet (graadje of 150). Om de juiste dikte te krijgen van de saus, kun je de deksel er op het laatst afhalen, zodat het vocht verdampt. Dit deed ik weer op het fornuis. Zoals het recept beschrijft; de stoof zo’n 60 a 75 minuten laten sudderen en het laatste half uur de deksel eraf halen. Doe dit een beetje op gevoel, dan komt het vast goed! Vergeet ook ondertussen de rijst niet te koken.

Zelf denk ik dat het ook lekker is met linzen of pasta in plaats van rijst.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *