Juli 2021

We zijn over de helft van 2021. Kerst is dichterbij dan afgelopen oud & nieuw. Een bewogen maandje. We hebben het super leuk gehad en veel gedaan. Ondanks dat corona het af en toe nog even spannend maakt, konden we ontzettend veel ondernemen! Regelmatig voelde het weer als het ‘oude normaal’, ook al hebben we dat hier nooit echt meegemaakt.

We zijn lekker actief geweest. Op het Spaanse Water hebben we een lesje windsurfen gevolgd. Er stond weinig wind, maar dat vond ik niet zo erg, want daardoor ging ik ook niet zo hard. Het ging wel aardig. Af en toe was dat draaien wat ingewikkeld en op het laatst dreef ik wat af. Gelukkig hebben ze een bootje en kwamen ze me halen. De dag erna had ik wat spierpijn tussen de schouderbladen, goede workout! Het was trouwens op dezelfde plek waar ik een tijdje terug gesupt heb.

Al dat bewegen moest even beloond worden. We hebben onszelf getrakteerd op een terrasje in Punda en een ijsje in Otrobanda. We hadden eigenlijk gehoopt dat er nog wat festiviteiten in de stad zouden zijn. Het was namelijk vrijdag 2 juli, Dia di Bandera. Helaas was er door de covid maatregelen weinig te beleven.

’s Avonds hebben we zelf wel even de drukte opgezocht bij de Chill op Mambo Beach, dat was namelijk ook al weer even geleden. Ik denk zo’n vier maanden. Fijn om weer lekker met de voetjes in het zand te staan en te genieten. De avond hebben we afgesloten bij Il Forno. Een pizzeria waar we al wel vaker zijn geweest. De pizza’s en pasta’s zijn er erg goed. Dit keer ging ik voor een salade, maar die vond ik wat matig. Beetje simpel en weinig. Daarom maar voor een toetje gegaan. De toetjes zijn oké, maar niet fantastisch.

Het toetje moest er natuurlijk wel weer af gesport worden, dus zaterdagochtend zijn we wezen fietsen op de zoutpannen. Veel flamingo’s gezien!

Van fietsen wordt je hongerig en deze hebben we gestild met een heerlijke lunch bij De Dames. Erg van genoten. Zeker een plekje om vaker te bezoeken :)! Later in de maand ben ik er nog een keer geweest en wederom was het erg lekker en druk!

De dag erna zijn we weer op de fiets gesprongen om een stuk bij Kokomo te fietsen. Het ging een beetje moeizaam aangezien we niet echt een duidelijke route hadden en regelmatig weer met de fiets aan de hand bergen op en af aan het wandelen waren. Wel werden we beloond met een prachtig uitzicht.

De werkweek was verder druk, druk, druk en het was zo weer weekend. Zaterdag zijn we wezen lunchen bij Maira’s Kitchen. Hier was ik al eerder geweest en het beviel wederom goed!

Op zondag hebben we weer een pittige mountainbike route gedaan bij de Sint Joris baai, maar het was echt leuk! Ik merk dat ik steeds meer durf, steeds harder ga en ook steeds meer vertrouw op de fiets (en een beetje mezelf).

Het klinkt een beetje alsof we alleen maar fietsen en eten en dat klopt enigszins ook wel. Het weekend erna hebben we namelijk weer eens eten besteld bij de Pitsmoker en heerlijk opgegeten bij de Caracasbaai. Het waaide wel heel hard, dus we moesten er wel voor waken dat ons bestek niet weg waaide.

De dag erna hebben we…. gefietst! Maar het werd meer een sightseeing tourtje rondom de Caracasbaai. Bike & Hike. Geen spannende afdalingen, maar wel een pittige klim naar boven en prachtige uitzichten.

We hebben die dag ook de ontspanning opgezocht bij Santa Barbara Beach en dat was heerlijk. Instant vakantiegevoel.

Deze maand heb ik ook bij Roast gegeten. Hier was ik met kerst al geweest, maar dit was weer in een hele andere setting. De kaart was nergens online te vinden, maar het was erg divers. Veel goede cocktails op de kaart ook. Enige wat ons opviel is dat sommige gerechten wel aan de prijs zijn. Ook sommige cocktails zijn stevig geprijsd. Neemt niet weg dat het ontzetten lekker en gezellig was!

En al het leuks en lekkers blijft maar doorgaan! Halverwege de maand appte mijn broertje (van 30 jaar, maar het blijft een broerTJE) ineens vakantie-aanbiedingen door voor de maand juli. Samen hebben we een beetje uitgezocht wat goede opties waren en niet veel later hadden hij en z’n vriendin gewoon een ticket geboekt voor de week erna! OMG, ze komen gewoon voor het eerst deze kant op! Natuurlijk wel wat onrust i.v.m. de kans op positief testen etc. maar dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen.

De eerste avond hebben we heerlijk bij Zest gezeten. Drankjes erbij, gezellig bijkletsen en genieten van elkaars aanwezigheid. Ook weer pizza afgehaald bij Il Forno, helaas ging het dit keer een stuk minder snel (Lees, ze begonnen pas met bakken lang nadat we er waren), waardoor m’n zin in pizza alweer een beetje verdwenen was. Ik gooi het op dat ze moesten wennen aan de toenemende drukte op het eiland.

Anyway. Dat weekend hebben we ouderwets gestapt (met strenge PCR / vaccinatie controle) en wat voelde dat lekker! Heerlijke Vrijmibo als start en eindigen op de dansvloer (van zand).

Zaterdag zijn we wezen snorkelen bij Piskado en hebben wat strandjes bezocht. Vaste prik, maar verveelt nooit.

Voor de lunch zijn we naar landhuis Klein Santa Martha gegaan. Prima toeven daar! Mooi uitzicht, lekker gegeten en een heerlijk briesje.

Zondag hadden we in de ochtend een duik gepland bij de tugboat. In oktober heb ik voor het laatst gedoken, dus een kleine opfriscursus kon ik wel gebruiken. Maar, ik moet zeggen, het ging allemaal wel lekker; het voorbereiden, controleren en klaren ging goed. Zonder stress en struggles heerlijk een uur gedoken.

Die avond zijn we nog naar het casino geweest en zowaar met winst naar huis gegaan. de gokgoden waren ons gunstig gezind, want we hebben een hoop bonusspelletjes mogen spelen.

Dit weekend – wat gevoelsmatig woensdag al begon – voelde enorm als vakantie, dus het was weer even schakelen dat de werkweek er weer aan zat te komen. Maar je hoort ons niet klagen hoor, want die maandag hadden we alweer een boottochtje op de planning staan. Om 4 uur stonden we met veel te veel koelboxen klaar in de haven voor een middagje vermaak.

Het was gewoon perfect! Fantastisch weer, lekker mogen snorkelen, koel drankje erbij en een prachtige zonsondergang. We waren er gewoon stil van. Even een besefmomentje wat wel binnen kwam bij iedereen.

Ook hebben we nog even een Cabana Wednesday meegepakt. De laatste keer was ook met bezoek precies een jaar geleden. Mét strenge controle aan de deur weer heerlijk gedanst op lekkere beats.

Op donderdag zijn we mee uit eten genomen door ons bezoek. Het werd Saint Tropez in Pietermaai. Altijd een heerlijk plekje om een cocktail te drinken, maar nu blijkt, ook een heerlijk plekje om een hapje te eten. Fijn om zo wat quality time met elkaar te hebben. Alle dubbel dates die we in Nederland nooit hebben gehad, hebben we hier dubbel en dwars ingehaald.

De laatste vrijdag van de maand was ook de laatste volledige dag van ons bezoek. ’s Avonds hebben we een heerlijke barbecue thuis gehad, maar laat is het niet geworden, de vermoeidheid begint toch een beetje parten te spelen :’).

Zaterdag zijn we als afsluiter wezen ontbijten bij Maira’s Kitchen, inmiddels ook wel een favorietje en dit keer was het ook weer heerlijk!

Thuis nog even gerelaxt en werden de koffers ingepakt. Na de lunch hebben we ze afgezet bij Hato en een goede reis gewenst. Echt een cadeautje dat ze zo onverwachts langs zijn gekomen!

Zelf hebben we op de valreep nog ons restaurant van de maand juli hebben bezocht; Fusions. Een leuke, aangename verrassing. Perfecte afsluiter voor een perfecte maand.

Nog even afsluiten met het laatste nieuws omtrent covid. Het is wat het is. Alles is weer open en er zijn weer happy hours en feestjes, waarbij er nog wel maatregelen zijn in de zin van vaccinatiepaspoort of negatieve test laten zien. Er zijn elke dag wel wat besmettingen, maar het percentage schommelt rond de 5%. In het ziekenhuis zijn de laatste dagen wel wat meer opnames. Nu zo rond de 10 personen. De Delta variant waait hier inmiddels ook al een tijdje rond en wat sudenthuizen hadden wat besmettingen, maar de meeste mensen worden gelukkig niet ernstig ziek en het vaccineren loopt nog steeds door.

Iedereen die curacao binnen komt moet op dag 3 een antigeen test doen, dus ze zijn er vroeg bij wanneer iemand positief test. Wanneer je als toerist besmet raakt is het ‘gewoon’ in isolatie gaan waar je verblijft, voor minimaal 10 dagen.

Hopelijk hebben we nu een beetje alle ellende rondom covid wel gehad en kunnen we langzaam terug naar het volledige normaal. Voor vakantie is Curacao in ieder geval nu al een top bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *