Recensie – Roast Cannibal Rum Bar

Eerste kerstdag zijn we uit eten geweest. Het was lastig kiezen met al het aanbod en verschillende mogelijkheden, maar uiteindelijk zijn we voor Roast gegaan. Een restaurant wat al langer op ons lijstje stond en waarvan we alle gangen van het kerstmenu er lekker uit vonden zien.

We werden om half zes verwacht. Dit omdat er nog steeds een avondklok is en restaurants om acht uur dicht moeten en iedereen na negen uur de straat niet meer op mag. Ondanks dat ze zelf hadden aangegeven dat we half zes welkom waren, leken ze zelf nog niet helemaal klaar om gasten te ontvangen. We werden echter wel vlot naar een tafeltje gebracht. Later werd nog even gecheckt welke reservering we waren.

De zaak zag er mooi uit, kerstmuziek stond aan en er was wat kerstversiering. We begonnen met een drankje van het huis wat gepresenteerd en uitgelegd werd, maar daarna werd het qua service een beetje vreemd of afwezig. Lastig te omschrijven, maar de beleving ontbrak voor ons. Natuurlijk is er een kerstmenu en weet je wat je geserveerd gaat krijgen, maar wanneer een gang kwam werd of heel beperkt of helemaal niet uitgelegd wat er voor je neus stond. Er werd niet op de juiste momenten gevraagd of alles in orde was en we moesten zelf erg actief op zoek naar oogcontact om bijvoorbeeld wat drinken te bestellen of om zout te vragen. Erg zonde, maar service is en blijft iets wat hier toch totaal anders is, dan wat wij verwachten.

We begonnen met een amuse; een oester met wakame, bosui en een Aziatisch sausje. Door alle smaakmakers was het niet vissig en smaakte goed!

Het voorgerecht was eendenborst carpaccio, met terrine van eend en een ravioli gevuld met iets, maar geen idee wat precies, want dat werd niet verteld. Erg lekker! Eend eten we hier eigenlijk niet meer, dus het was een welkome afwisseling. De balsamico vond ik wat te zurig voor bij de eend.

Vervolgens was het tijd voor het tussengerecht een bouillonsoep met paddestoelen. Lekker, niet te vullend, maar wel – zelfs voor mij – behoorlijk zout. Ook hier werd de gang geserveerd zonder er wat over te vertellen.

Als hoofdgerecht hadden we vooraf beide een andere keuze doorgegeven; snapper filet en ossenhaas. Dit verliep allemaal goed en werd ook netjes geserveerd. Wederom werd enkel aangegeven dat de snapper op een bedje van erwten puree lag, verder geen toelichting. Beide gerechten waren erg lekker. Het vlees was mooi rood en werd geserveerd met lekkere groente en een puree van pastinaak en cranberrysaus. De snapperfilet werd geserveerd met aardappel en puree van erwten, de puree vonden we beide echt ontzettend lekker!

Natuurlijk keek ik ook uit naar het toetje. Qua tijd werd het wel wat krap hadden we in de gaten. We beseften na het hoofdgerecht dat het tijd werd voor het toetje en hadden zelf bedacht dat het dan al wel slim was om de koffie en thee te bestellen en de rekening te vragen. Ook dit is eigenlijk iets waar ik graag in meegenomen wordt door degene in de bediening. Het zou fijn zijn wanneer iemand aangeeft bij het uithalen van het hoofdgerecht: “Heeft het gesmaakt, was alles naar wens? De volgende gang wordt ons dessert, wilt u daar misschien nog iets bij drinken?” Zeker omdat we nog maar een kwartier aan tijd hadden. Nog warme dranken bestellen nadat het desert gekomen was qua tijd helemaal niet mogelijk geweest.

Het toetje was ook weer erg lekker! Sticky Toffee Pudding; Caramel, cake en ijs met caramelsaus. Wat het precies was moest ik even op hun menu op Facebook checken, omdat er (alweer) niks bij werd verteld.

Het was wat krap qua tijd, maar dat blijft voor elke tent gewoon lastig om binnen 2-2,5 uur een compleet menu te serveren. Ze hebben het echter goed voor elkaar gekregen. Zelf zit je wel minder ontspannen, omdat je toch de tijd in de gaten blijft houden. Tijdens het toetje hebben we afgerekend. Inclusief fooi waren we zo’n 300 gulden kwijt voor twee personen. Gevoelsmatig vind ik het iets te weinig waar voor je geld.

Samenvattend: Het reserveren, menukeuzes doorgeven en het contact ging soepel en snel. Het restaurant zit op een ontzettend leuke plek, ziet er heel leuk uit en heeft zowel binnen als buiten verschillende leuke plekjes om te zitten. Ook was het eten lekker en van goede kwaliteit. Echter misten we enorm de beleving van uit eten gaan. Als het ware op reis worden meegenomen van gerecht naar gerecht met bijbehorende verhalen over de gerechten. Zeker bij een menuprijs van 125 gulden per persoon op een speciale avond zoals Kerst.

Lastig om een cijfer te geven. Ik ben nog wel nieuwsgierig genoeg om er mogelijk nog een keer te eten wanneer alle vervelende maatregelen er niet meer zijn, maar ik ben er niet helemaal ondersteboven van.

Oordeel: 7,4/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *