Recensie – Maira’s Kitchen

De dames gingen maandag uit lunchen en wederom door leuke berichten op Instagram was ons oog gevallen op Maira’s Kitchen. Zowel open voor ontbijt, lunch en diner. Dit wisselt wel per dag, dus houd daar even rekening mee. Het ligt in een leuk deel van Otrobanda, dus je kan ervoor of erna ook nog even door de straatjes slenteren en de prachtige, kleurrijke muurschilderingen bekijken. Parkeren kan makkelijk in de buurt, bijvoorbeeld in de Willemstraat.

Reserveren ging makkelijk via de app en er werd snel gereageerd. Eenmaal aangekomen kregen we de keuze om binnen of buiten te lunchen. We kozen voor buiten. Zowel binnen als buiten zijn heerlijke plekjes.

We kregen de menukaart en de drankjes werden opgenomen. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar er is meer dan voldoende gevarieerde keuze uit broodjes, soep, salade of warme gerechten. (Verder zijn er nog twee wekelijks wisselende specials naast de kaart). Naast het lunchmenu ziet de kaart voor het ontbijt en het diner heerlijk uit. Allemaal net even wat anders dan anders. ingrediënten zoals feta, harissa, granaatappel en kikkererwten zie je bij verschillende gerechten terugkomen. Lokale gerechten krijgen hierdoor ook een interessante twist.

Zelf gingen we voor twee broodjes om te delen. Een met omelet, met feta, erwtjes, spinazie en aioli en een broodje prosciutto met pesto, manchego en aubergine.

Allebei waren ze ontzettend lekker! Prima beschaafd portie voor de lunch. Knapperig brood en rijkelijk belegd. We konden niet eens kiezen welke we het lekkerste vinden. Het tempo was goed en de service was top! Als toetje hebben we iced coffee met een smaakje genomen.

Ook de prijs/kwaliteit verhouding is heel erg netjes. Beide twee drankjes en een broodje voor 60 gulden. Dat is omgerekend zo’n 15 euro per persoon.

Hier kom ik graag nog een keer voor ontbijt, lunch en diner!

En die volgende keer is er gekomen! Begin juli 2021 zijn we hier nog een keer geweest voor een lunch. Het was er weer net zo lekker en dit keer ook een dessertje genomen. Nu nog een keer terug voor ontbijt en diner. Oh, en af en toe hebben zo ook wine tastings! Zoveel nog voor op het lijstje!

Nou, m’n geluk kon niet op, want in het laatste weekend van juli hebben we hier heerlijk ontbeten! Ook weer zoveel gerechten die ik wil uitproberen. Het werd avocado toast en een pannenkoek. Wederom heerlijk gegeten!

Dan blijft het diner en een avondje wijnen nog over, maar dat volgt vast binnenkort :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *