Recensie – Fusions Restaurant & Bar

Op de valreep hebben we een restaurant bezocht voor de maand juli waar we beide nog nooit geweest waren. Dit keer was Fusions aan de beurt. Een restaurant wat voor mij niet heel bekend was, maar een keer op social media tegen gekomen en de menukaart fascineerde mij.

Reserveren via WhatsApp of Messenger is geen optie. Telefonisch wel. Fusions zit in Saliña en is echt een ‘binnen’ restaurant. Niet aan het strand, geen terras of buitenplaatsje. De airco staat hard, dus schoenen of een jasje zijn geen overbodige luxe.

Het heeft een beetje een sportsbar vibe. Er hangen veel televisies met zowel Amerikaanse als Nederlandse televisie (nieuws en sport). De bar staat in het midden en daaromheen zijn tegen de muren van die Amerikaanse booths. Door het gebruik van zwart lijkt het wat donker binnen.

Dus setting en looks zijn niet helemaal in mijn straatje, maar de menukaart ving gewoon mijn aandacht en daarom wilde ik er gewoon graag heen. Ze hebben zoveel keuze en zoveel verschillende soorten gerechten en ingrediënten, dat ik dit gewoon moést proberen.

We werden welkom geheten en kregen een plaatsje in een booth. Het was rustig en we kregen de kaart. Drankjes werden opgenomen. We gingen even alcoholvrij en kregen twee plastic flesjes Cola Zero. Lekker veel.

Het voordeel van het menu is dat er altijd iets bij zit wat je lekker vindt. Het nadeel is dat wij het wel moeilijk kiezen vonden, omdat er zoveel lekker bij stond.

Uiteindelijk hadden we vooraf calamaris en een geitenkaas salade besteld en voor het hoofdgerecht bami en een buddha bowl.

De calamaris was lekker, maar verder niet heel bijzonder of spannend. Wel prima hoeveelheid. De salade geitenkaas was ik wel erg van onder de indruk! Ontzettend rijk gevuld en erg lekker. Naast geitenkaas, kip en sla zaten er walnoten, cranberry’s, vijgen, croutons en stukjes appel in. Heel erg lekker!

Ze presenteerden het voorgerecht als een soort shared dining, dus we konden lekker van elkaars gerecht snoepen.

Toen we het voorgerecht op hadden kwam erg vlot het hoofdgerecht. Twee bowls rijkelijk gevuld en smaakvol!

Zelf had ik een Mongolian buddha bowl. Mals rundvlees met een erg lekkere marinade met daarbij verse groente en rijst. Aan de overkant was er bami gevuld met zowel rundvlees en kip en als topping nog springrolls.

Het was behoorlijk veel, zeker met een flink voorgerecht, maar no worries, we konden gewoon een doggy bag meenemen en zo nog wel een dessert bestellen.

We waren al redelijk verzadigd, maar een dessert hoort erbij. Voor zo’n uitgebreide kaart was de keuze van desserts wat beperkt, maar we konden er toch maar een kiezen, want twee gingen we niet meer op krijgen. We kozen voor de brownie, maar naar de cheesecake zijn we ook nog nieuwsgierig.

De brownie was warm, klef en chocoladerig, zo wil ik ‘m graag. Daarbij zat ook nog een flinke bol ijs en slagroom. Machtig, maar lekker!

Fusions heeft een hoop gerechten, waarvan de meeste ook echt netjes geprijsd zijn. Zo waren mijn geitenkaas salade en buddha bowl beide maar 25 gulden. Andere gerechten zijn in verhouding wat duurder, maar dan is de portie misschien ook groter.

In totaal waren we voor voor-hoofd-na en een drankje met fooi rond de 150 gulden kwijt, zo’n 75 euro.

Fusions is ook open voor lunch en afhalen. Daarvoor is dit restaurant ook echt een prima optie. Wij gaan hier denk ik nog wel vaker komen als we lekker willen eten en de warmte zat zijn.

De keuze, de gerechten en de prijs zijn echt punten waarop Fusions punten scoort. Het jammere is dat de setting niet helemaal mijn cup of tea is, maar voor af en toe een lekker hapje eten is het echt perfect!

Oordeel: 7,6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *