Recensie – Cafe-Restaurant In de Buurt

Deze maand was het de beurt aan Cafe-Restaurant In de Buurt. Na een actieve dag hadden we zin om even gemakkelijk en dichtbij uit eten te gaan. We rijden er dagelijks meerdere keren langs en na het bekijken van de menukaart leek dit ons een leuk restaurant om uit te proberen. Vooral de keuze aan schnitzels sprak ons aan, omdat dat niet iets is wat je hier vaak eet.

Telefonisch hebben we gereserveerd en we kwamen net op tijd aan voor een hevige regenbui. Aan ons tafeltje werden we een beetje nat en het waaide behoorlijk. Dus even een tafeltje naar achter uitgekozen en daar zaten we prima.

We kregen vlot de kaart en drankjes werden opgenomen. Natuurlijk wisten we eigenlijk al wat we wilden hebben, maar voor de show kijk je toch even op de menukaart. We gingen vooraf voorde champignons in bierbeslag en carpaccio en als hoofdgerecht voor een schnitzel speciaal en een ribeye.

De bestelling werd netjes opgenomen en niet veel later kwam het voorgerecht. De carpaccio zag er lekker uit. Champignons in beslag zien er nooit zo denderend uit, maar waren wel lekker! Ze hadden wel echt het sausje nodig voor wat smaak. De carpaccio was goed, maar ik vond er wel iets te veel mayo op zitten ten opzichte van de rest.

Het voorgerecht smaakte naar meer! Daar moesten we helaas wel even op wachten en we werden ook niet echt gezien toen onze drankjes op waren. Daar konden we pas om vragen op het moment dat ons hoofdgerecht geserveerd werd. Daar was nog wat miscommunicatie, maar kwam uiteindelijk allemaal goed.

De schnitzels zijn er in twee groottes; 250 gram of 500 gram. We hadden best wat trek en hadden voor de 500 gram gekozen, maar ook nog aardappeltjes en groente erbij besteld. De hele tafel stond vol, want er zat blijkbaar ook nog salades bij. De schnitzel was ook echt enorm. We hebben echt ons best gedaan, maar kregen het van z’n lang-zal-ze-leven niet op.

De schnitzel was echt rijkelijk belegd met ei, spek, ui, paprika en champignons. Hij was erg lekker, maar wel heel vet. De ribeye was helaas niet medium-rare zoals ik gevraagd had, maar was wel mals. Ondanks de rijke garnering miste ik wel wat smaak. Ook hier was het bord vrij vet en nattig. De bijgerechten waren prima. De salade vond ik lekker met ingelegde uien en ook de gebakken aardappeltjes en frietjes waren prima. De warme groente hadden we niet hoeven bestellen, want er was genoeg garnering en salade.

Het was erg machtig en veel, waardoor we helaas geen behoefte meer hadden aan toetje. We hadden nog wel een brownie en een appeltaartje gewild, maar daar hadden we onszelf echt geen plezier mee gedaan.

Kortom: De bediening is erg vriendelijk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Het is echt een restaurant waar vooral Nederlanders komen. Het eten is prima, maar niet fantastisch. Qua locatie is het erg centraal, maar wel aan de drukke Caracasbaaiweg. Parkeren kan voor de deur. Het is goed betaalbaar en op zaterdag en zondag zelfs 10% korting! Wij hebben uiteindelijk inclusief foor 160 gulden afgerekend (zo’n 75 euro).

Oordeel: 6.9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *