Week 42 maandag 12 oktober – zondag 18 oktober

Naast het afscheid deze week, neemt de spanning voor het aankomende bezoek weer toe. Mijn ouders hebben namelijk vrij impulsief besloten naar Curaçao te komen in de herfstvakantie. Afgelopen juni ging hun bezoek logischerwijs niet door en het bezoek wat in december staat lijkt door het oplaaiende corona geweld steeds meer op losse schroeven te staan. Doordat het zo kortdag besloten is moet er natuurlijk een hoop geregeld worden. We hebben nauw contact en hopelijk verloopt alles voorspoedig zodat we elkaar zaterdag eindelijk na acht maanden weer in het echt kunnen zien.

Maandag stond het ritje richting Hato op de agenda. De tijd van gaan was weer gekomen. In en rondom ons huis werden spullen bij elkaar gezocht en de laatste spullen ingepakt. De tweeënhalve week is weer voorbij gevlogen. Dit was ook de eerste keer dat bezoek met een baby’tje langs is gekomen, ook dat is goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Hij heeft zich voorbeeldig gedragen! En z’n ouders ook trouwens ;). Maargoed, als afsluiter hebben we nog met z’n allen bij La Bohème geluncht. Hier zijn we al vaker geweest en is echt een heerlijke plekje in Willemstad. De muziek die ze draaien is ook echt zo fijn! Ik heb gelijk de afspeellijst gevraagd op Spotify. Mocht je benieuwd zijn; De afspeellijst van La Bohème

Aan het einde van de middag de rit naar Hato gemaakt en ze afgezet bij Departures. In verband met Covid mogen we helaas niet meer mee naar binnen. Dan maar een emotioneel afscheid buiten in het zonnetje. Tranen bedwingen ging wat lastig, maar dit hoort er nou eenmaal bij. Als vooruitzicht hadden we baantjes zwemmen bij Mambo om onze gedachten te verzetten.

Het liep alleen weer iets anders dan gedacht. Terug bij de auto bleek dat deze niet meer wilde starten. Onze diagnose was dat de accu leeg was. Gelukkig bestaat er hier ook de Wegenwacht. Deze gebeld en er werd een wagen op pad gestuurd. Ik denk dat na zo’n 15 minuten de Wegenwacht ter plaatsen was. Hij kwam al met een booster voor de accu aanzetten, maar hij zag al vrij snel dat er wat anders aan de hand was. – Ja, wij zijn echt sukkels en weten niks van auto’s. – Blijkbaar door alle gaten en hobbels in de weg was de zwarte kabel van de accu losgetrild. Dan maakt hij natuurlijk geen contact. Dat was in ieder geval zo opgelost en onze gedachten waren gelijk verzet. Het zwemmen hebben we overgeslagen en hebben eenmaal thuis met een bord eten op schoot Married at First Sight Australia gekeken.

Dinsdag kwam ik her en der nog aandenken tegen van het bezoek, toch niet zo grondig het huis doorzocht voor vertrek dan gedacht. Dat komt wel weer met het volgende bezoek goed. De spullen die ze geleend hadden van de Speel-O-Theek heb ik weer terug gebracht. Trouwens een echte aanrader, mocht je met een kind naar Curaçao komen. Je kan voor mooie prijsjes allerlei kinder artikelen huren. Contact loopt super makkelijk via Facebook of Whatsapp.

Woensdag zijn mijn ouders langs de teststraat gereden van het Huisartsenlab. Het is allemaal goed gegaan. We hoopten heel erg dat de uitslag negatief en op tijd zou zijn. Diezelfde dag vierde eigenaar van The Pitsmoker zin verjaardag met een drive-trough take-out menu. Dit hebben we afgehaald en was erg lekker!

Donderdag was het weer tijd voor een maandelijks bezoek aan een restaurant waar we beide nog nooit geweest zijn. Deze keer was ons oog gevallen op Poké Food Station. Hier kan je Aziatische georiënteerde bowls afhalen of bestellen en binnen opeten. De recensie volgt, maar het is echt weer eens wat anders dan al het vlees van de barbecue en stiekem begin ik vis ook steeds lekkerder te vinden. Het is voor take-out wat aan de prijs, maar wel erg lekker en het is ook gewoon een goed concept.

De uitslag van de PCR test van mijn ouders wat trouwens zeer snel bekend. Na een dag kregen ze de uitslag al en beide waren negatief getest! Dat maakte dat alles in gereedheid gebracht kon worden voor hun komst. Leuk, leuk, leuk!

Zaterdag aan het einde van de middag hebben we ze opgehaald bij Hato. We waren weer bijna de enige en het was zo fijn om ze na al die tijd weer in het echt te zien. Eenmaal thuis hebben we de barbecue aangestoken na een rondleiding en het uitpakken van de koffers. We hebben het niet enorm laat gemaakt, aangezien zo’n reis en tijdsverschil er na een paar uurtjes wel in hakt.

De volgende ochtend was iedereen wel bijtijds wakker na een prima nacht en zijn na de aanschaf van een snorkelset gaan snorkelen bij de Tugboat en Caracasbaai. We hebben ook heerlijk geluncht bij. Pop’s Place. Echt een aanrader! We hebben er al een keer eerder gedineerd. Ze hebben nu ook naast de reguliere doorlopende kaart, een lunchkaart, waar heerlijke gerechten op staan. We hadden een super fijn plekje aan het water en de bediening was top!

In de namiddag hebben we na een mooi uitzichtpunt ons even opgefrist en zijn toen richting Zest bij Jan Thiel gereden voor een drankje met onze voetjes in het zand.

Genieten terwijl de zon onder gaat, heerlijk! Vanuit daar zijn we doorgereden naar Mambo Beach om te dineren bij Boca’s. Ook dit keer weer een goede ervaring gehad en lekker gegeten. Thuis de avond afgesloten met een lekker koffietje en bedacht hoe we de maandag met elkaar willen doorbrengen.

Jullie hebben ook nog wel wat recepten van mij tegoed, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. De dagen vliegen momenteel voorbij en we genieten volop met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *