Recensie – Bocas Restaurant

Zowel eind mei als in september zijn we naar Boca’s gegaan. In mei schreef ik niet zo’n enthousiaste recensie, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het tweede bezoek het eerste bezoek eigenlijk teniet heeft gedaan. Zo’n andere ervaring. Vandaar dat ik een aanvulling heb geschreven op ons eerdere bezoek.

Ons tweede bezoek

Ter ere van de dertigste verjaardag van Duco zijn we naar Boca’s gegaan. Van tevoren heb ik via Facebook gereserveerd en kreeg keurig reactie. Bij aankomst werd ons een leuke hoge tafel aangewezen, vlakbij de bar. We werden enorm vriendelijk geholpen en kregen de kaart. Ondertussen was de zon langzaam aan het ondergaan.

Als eerste kozen we een cocktail en was ons al snel duidelijk wat onze keuze zou worden. Vooraf ging ik voor een klassieke carpaccio (al zo lang niet gegeten) en Duco ging voor de crispy shrimps. Als hoofdgerecht had Duco zich al weken zitten verheugen op een Tomahawk steak, dus die deelden we met z’n tweeën. Hierbij mochten we twee sides uitkiezen; sweet potatoe fries en seasoned fries.

De cocktails kregen we snel, maar of dit bij een cocktail nou de bedoeling is… Duco had de White Russian, maar was niet zo romig en vol, zoals we hem wel eens ergens anders gehad hebben en bij mijn Espresso Martini miste ik het schuimlaagje ook een beetje. De smaak was echter goed!

Vooraf kregen we nog cornbread met kaas, wat erg lekker was en smaakte naar meer. Gelukkig hoefde we op ons voorgerecht niet lang te wachten. De carpaccio zag er mooi uit en was een prima hoeveelheid. Zelf vind ik met truffelmayonaise iets lekkerder dan met pesto, maar dat is persoonlijke voorkeur. Duco’s shripms waren lekker, groot, veel en krokant. Een goed begin!

De bediening kwam regelmatig vragen of alles naar wens was, maar was niet té aanwezig, gewoon goed. Het tempo zat er ook prima in. Het was niet druk en er was voldoende personeel.

Er werd een soort stellage bij onze tafel opgebouwd waar onze Tomahawk steak nog even de finishing touches kreeg. Hij werd nog geflambeerd en op smaak gebracht met wijn-zout en een sausje. Vervolgens werd hij getrancheerd en werden onze borden opgemaakt. Een leuk schouwspel om te zien. Maak het net wat specialer dan een bord wat voor je neus wordt neergezet.

De steak was goed medium/rare, zoals we hem graag hebben en goed op smaak. Ook de frietjes waren erg lekker. De seasoned fries waren volgens mij gewoon curly fries, maar dat smaakte er niet minder om. We hebben heerlijk genoten.

Het toetje stond niet helemaal op de planning, omdat we zelf taart thuis hadden, maar bij de reservering had ik wel aangegeven dat het voor een verjaardag was.

Nadat we om de rekening hadden gevraagd kwamen ze eerst nog met een bord met een brownie, “Happy Birthday” en sterretjes, zoals het hoort, ook al houdt Duco er niet van. Nadat hij dit had ondergaan en wij de brownie hadden opgesmikkeld hebben we afgerekend en zijn naar huis gegaan om ons tweede toetje te verorberen.

Een totaal andere en betere ervaring dan afgelopen mei. Nu zou ik het zeker wel aanraden om te gaan eten. De prijs is wat hoger dan wat we gemiddeld uitgeven aan een etentje, maar je wordt maar een keer dertig en we zijn wel een beetje “all out” gegaan. Voor twee cocktails, twee drankjes en onze voor- en hoofdgerechten waren we inclusief fooi 300,- Gulden kwijt.

Je kunt hier zowel voor een daghap gaan, of zoals wij gedaan hebben voor een signature steak gaan. Je kan het dus een beetje zo gek maken als je zelf wilt.

Oordeel: 8,4/10

Ons eerste bezoek 31 mei 2020

Bocas is ons door meerdere mensen aangeraden en de kaart zag er inderdaad veelbelovend uit. Boven bij Mambo hebben ze een ietwat sfeerloos terras, maar als de kwaliteit verder goed is, is dat geen probleem. Helaas werden onze verwachten niet waargemaakt. En dat lag niet aan de kwaliteit van het eten. We hebben er heerlijk gegeten, maar dat was eigenlijk het enige wat goed was en dat is erg jammer. Het begin ging goed, we kregen de kaart vrij snel, konden onze drankjes bestellen en deze kwamen ook snel op tafel. Hierbij ook onze keuze van de kaart doorgegeven; Risotto Shrimp en Skirt Steak. We hadden geen haast, maar we hebben denk ik zo’n anderhalf uur op ons eten moeten wachten. Op gegeven moment kwam de serveerster wel naar ons toe en gaf aan dat ze even in de keuken ging kijken. Haar hebben we vervolgens een tijd niet gezien. Toen we haar eenmaal weer zagen en aanspraken gaf ze het standaard antwoord dat het er zo aan komt. We hadden nog ruim de tijd om even naar de wc te gaan, maar uiteindelijk, toen de lol er al wel een beetje vanaf was kregen we ons eten. Het zag er mooi uit, was erg lekker en de porties waren dik in orde. Prijs/kwaliteit zit echt goed. Ik had het vlees en was goed op smaak. Mogelijk vinden anderen het wat te zout, maar daar houd ik wel van. Duco had de risotto en die was ook lekker. Als side had ik de fried yuca. Heel erg lekker, alleen sommige stukjes waren te taai en hard.


Halverwege werd ons nog wel gevraagd of we misschien nog een drankje wilde van het huis, maar we hadden daar geen behoefte meer aan. Toen we waren uitgegeten vroegen we gelijk om de rekening en betalen met de kaart. De bon kwam, maar vervolgens werden we weer vergeten om af te rekenen. Zonde.

Zelf heb ik in de horeca gewerkt en ik weet hoe het kan gaan. Soms raakt er een bonnetje kwijt, is het ineens druk of komen alle bestellingen tegelijk in de keuken binnen. Kan allemaal gebeuren, maar hier kan je de gast in meenemen. Wees proactief. Benader de gast, geef aan dat het nog even kan duren, biedt direct een drankje aan of een broodje voor tijdens het wachten. Laat de gast zien dat ze gezien zijn. Anders creëer je een onprettig gevoel. Deze avond was het ook niet echt druk en qua bediening hadden ze het makkelijk aan moeten kunnen. Hoeveel man er in de keuken stond weet ik natuurlijk niet, mogelijk heeft het met de corona bezetting te maken dat het allemaal langer duurde. Zoals ik al zei, als je de gast blijft informeren en blijft zien is even wachten niet heel erg. Helaas gebeurde dat hier niet. Wel zouden we Bocas een tweede kans gunnen, omdat ze het wel probeerden en het gewoon erg lekker was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *