Oktober 2021

Back home! Na weer een heerlijk weerzien in Nederland en een fantastische vakantie in Italie zijn we weer op Curaçaose bodem. Eindelijk Google weer lekker knuffelen! Hij heeft zich goed vermaakt bij de oppas. Zo goed, dat hij wat was afgevallen. De hele dag rondrennen, spelen en weinig eten maakte hem wat magerder. Iets waar ikzelf nog wat kan leren ;).

Naast het weerzien met Google, hadden we helaas ook weer een weerzien met de kakkerlakken. Ondanks dat we echt al het denkbare hadden afgeplakt en gedicht weten ze toch een manier te vinden om uit de leidingen naar boven te komen wanneer er een tijdje geen beweging is in huis. Na grondige inspectie en wat ‘Dirty Jobs’ achtige praktijken hebben we helemaal achter de wc nog 3 kieren gevonden die we nu provisorisch dicht hebben gemaakt met wc papier. Niet dat dit het hoogtepunt was van de maand oktober hoor. We hebben weer vet veel leuke dingen gedaan!

We konden namelijk na een weekje acclimatiseren mijn ouders ophalen van Hato. Ze hebben al zoveel pech gehad met hier naartoe komen afgelopen anderhalf jaar (code rood, vliegverbod, annulering, calamiteit), dat ik het pas zou geloven als ze er daadwerkelijk waren. Maar gelukkig rust er geen vloek op ze. We konden ze met open armen ontvangen op het vliegveld en we hebben echt een top tijd gehad!

We hebben met Rock Climbing Curacao een moon walk gedaan op de Tafelberg. Het was de eerste keer dat ze dit organiseerden en het was echt vet! Het is een tocht van zo’n ruim 3 uur, waarin je in 8,5 kilometer aflegt. Het is een pittige klim, waaraan vooraf ook nog wel een licht stijgende wandeling vooraf gaat. Het tempo zat er flink in, dus veel tijd voor foto’s, uitrusten, drinken of eten was er niet.

Eenmaal boven was de zon aan het zakken en hadden we een adembenemend uitzicht over het Spaanse water en het land erachter. Hier even van genoten en toen was het alweer tijd om de daling in te zetten. Het was echt heel vet. Bovenop de berg liepen we nog tegen een militaire oefening aan en werden we gezandstraald door een laagvliegende helikopter, maar daarna konden we onze weg gewoon weer naar beneden vervolgen met behulp van onze hoofdlampjes. Het was inmiddels namelijk pikkedonker. De weg terug duurt nog best wel lang, omdat je nog best een stuk moet wandelen naar het beginpunt, maar het was het meer dan waard. Echt een aanrader om een keer te doen. Ik denk dat wij het ook nog wel vaker gaan doen!

De dag erna hebben we onszelf verwend met een heerlijk etentje bij De Heeren @ Sea. Al wel eens eerder geweest met de brunch, maar nog niet eerder met diner. Het was erg lekker! En een prachtig plekje om te zitten.

Deze maand is het me na al die tijd ‘gelukt’ om bij Number Ten te lunchen. Een ontzettend leuke lunchtent, maar alleen doordeweeks open. Dat maakt het wat lastig om er te lunchen. Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en drie heerlijke taartpunten uitgekozen om mee te nemen naar huis. Om je een idee te geven: We hebben er drie dagen over gedaan om ze allemaal op te krijgen.

Alsof we nog niet actief genoeg waren hebben we ook nog fietsen gehuurd voor m’n ouders en zijn we erop uit gegaan bij de Caracasbaai en Jan Thiel. Ook hier weer flink in het zweet gewerkt.

Met m’n vader hebben we ook nog een introductieduik gedaan en in het weekend hebben we op meerdere plekken gesnorkeld. We hebben echt mooie beesten gezien; octopus, pijlstaartinktvissen, murenes, lionfish, egelvis, zeeslang en nog veel meer! Het blijft zo heerlijk rustgevend onderwater.

Om de vakantie in stijl af te sluiten hebben we nog heerlijk een dagje op Santa Barbara vertoeft. Dit is wel een end of an era, want het strand sluit per 1 november in verband met de komst van het Sandals Resort (voor als je geld over hebt). Hier hebben we eigenlijk elk weekend met zonnig weer doorgebracht, dus we moeten op zoek naar een alternatief.

De laatste volledige dag hebben we nog op het Spaanse water een boottochtje gemaakt met Rasta Tours, waarbij we echt een bijzondere zonsondergang hebben meegemaakt. We hebben ons laten vertellen dat dit effect ontstaat, doordat de zon ondergaat in het Andesgebergte.

Terug thuis hebben we ons snel gefatsoeneerd en zijn de auto in gestapt voor ons -wat we dachten – laatste etentje bij Bij Blauw. Net zoals vorige keer, stelde het niet teleur. Lekker eten, prima service en fijne ambiance.

De dag erna was de echte laatste dag aangebroken. Al in de ochtend kregen mijn ouders bericht dat hun vlucht was vertraagd en eigenlijk kwam dit wel goed uit. Zo konden we nog gezellig eten samen en was het wat minder druk op de weg naar het vliegveld. Eenmaal daar is het mij gelukt om er geen dramatisch waterballet van te maken. Hopelijk houd ik dit vast.

Terugkijkend op hun bezoek besef ik dat ze niet alleen het oudste bezoek waren, maar ook het actiefste. Age is just a number.

Voor anderhalve week zijn we weer eventjes samen. We zijn op vrijdag naar een evenement van Invite Curacao geweest. Zij organiseerde een Walking Dinner bij de grotten van Hato. Hierbij werden er vijf gangen met wineparing geserveerd op vijf verschillende locaties in en rondom de grotten. Een ontzettend leuke setting zo. Ze hadden muzikanten en/of muziek op elke locatie, mooi sfeerverlichting en leuk personeel. Je zag dat zowel in het evenement als de locatie heel veel liefde zat. Alles netjes verzorgd, passie en betrokkenheid. Echt top! Het eten en de wijnen waren heerlijk en de beleving maakt het af. Zeker een aanrader. Lees er hier alles over!

Dan was het deze maand ook nog tijd voor een restaurant van de maand. Deze keer gekozen voor de Crafty Iguane Brew Pub, Onderdeel van het Dreams hotel in Piscadera. Eigenlijk vooral gekozen op basis van de plaatjes op Instagram. Prima gegeten, maar het valt onder het hotel met een all-inclusive concept, waardoor het tempo er behoorlijk in zat. Hier lees je er meer over.

Er bleek ook nog een casino te zijn, waar we natuurlijk wel weer even een gokje gingen wagen. Het was wat verouderd en de spellen ook, daarbij bleven de bonussen en leuke extraatjes op de kasten uit, waardoor we het al snel gezien hadden.

Dan nog even kort over corona. Het gaat hier goed! De aantallen nemen af, waardoor er nu rond de 140 actieve besmettingen zijn en het ziekenhuis niet meer vol ligt. Evenementen met meer dan 100 personen mogen weer, maar alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd mogen aanwezig zijn. Testen voor toegang bestaat niet. De avondklok is er nog wel. Om 01:00 uur moet iedereen netjes thuis zijn.

Verder hoeven volledig gevaccineerde mensen uit Nederland niet meer te testen voor vertrek en na drie dagen na aankomst. Dit zal wel weer voor meer bezoekers uit Nederland zorgen. Voor hoe lang is alleen de vraag, want heel lekker gaat het daar niet geloof ik. Qua vaccinaties gaat het niet heel hard hier, zo rond de 60%.

Nu staat november weer voor de deur met daarbij denk ik ook wel de nodige buien. Daar hebben we afgelopen dagen al wel een voorproefje van gehad. Hopelijk blijft het bij regenval in de nacht, dan valt het allemaal wel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *