Recensie – Invite Curacao Hato Caves

Op Facebook zag ik een advertentie voorbij komen voor een Walking Dinner in de Hato Caves georganiseerd door Invite Curacao. Het is de tweede keer dat het georganiseerd werd, met dit keer een Halloween thema. We zijn tot nu toe nog niet samen naar de grotten geweest en dit leek mij een vette combinatie. Vijf gangen op vijf verschillende locaties in en rondom de grotten van Hato met wijnarrangement.

We hebben gereserveerd en vooraf betaald en kwamen rond half 7 aan op de locatie. Er was muziek, een gastvrouw en een bar waar we een drankje kregen. De aanwezigen werden rond 7 uur toegesproken hoe de avond zou verlopen. We waren opgedeeld in vier groepen welke in verschillende volgorde de avond zouden bewandelen. Er waren gidsen van de grotten, koks, bediening en muziekanten aanwezig.

Wij waren groep C en begonnen buiten bij de barbecue. Er waren tafeltjes neergezet en onze Chinese wijn werd ingeschonken. We vonden het al bijzonder Chinese wijn, maar later bleek het om CHILEENSE wijn te gaan. Even verkeerd begrepen. Hoe dan ook. De wijn was top en het gerecht erbij; shortrib met pompoenpuree en hasselback aardappeltje was top.

Ze hielden de tijd goed in de gaten en we konden naar onze volgende locatie even verderop. Daar stond Alberto van Kafino de wijn uit te leggen die bij de pompoensoep hoorde en hoe we deze wijn-spijs combinatie konden nuttigen. Ook hier stonden we top en het was erg gezellig.

Nu was het tijd om de grot in te gaan middels een vrij hoge en stijle trap. Voor de mensen die inmiddels 3 a 4 drankjes ophadden was dit wel een uitdaging.

In mijn stageperiode in 2014 (ruim 7!! jaar geleden) ben ik wel in de grotten geweest, maar dit was weer een hele andere beleving. We werden eerst ontvangen in de waterkamer. Daar hadden we een gitarist die leuke liedjes zong en kregen we een lekkere GT met gin van Curaçaose bodem. Daarbij hadden we een coquille die ook weer heerlijk was.

Vervolgens begon de switch, wij gingen naar de tweede kamer in de grot en zij naar de waterkamer. Op ons stond ceviche met popcorn te wachten met een wit wijntje en werd er saxofoon voor ons gespeeld. Zo leuk om in de grot met mooie verlichting, enthousiast personeel en lekkere hapjes en drankjes te vertoeven. Het ging er zo relaxt aan toe.

Voor de vijfde en laatste gang kwamen alle vier de groepen weer buiten bijeen. Daar werd weer muziek gespeeld en werd het dessert geserveerd van banaan, ijs en caramel met een espresso martini. Daar werd ik heel gelukkig van.

Rondeen uurtje of elf zijn we tevreden richting huis gegaan. Het is een enorm leuke beleving en je ziet en proeft aan alles dat er zoveel liefde in zit. De grotten en de tuin er omheen zijn netjes verzorgd, de gidsen vertellen graag over de grotten en bij het dessert kwam de chef nog even een praatje maken met alle tafels.

De prijs/kwaliteit is echt meer dan dik in orde. Ik gooi misschien mijn eigen toekomstige glazen in, maar ze hadden ook meer kunnen vragen dan de 120 gulden (early bird) voor zowel het eten als het wijnarrangement met alle leuke muziek en de gidsen. Ook zouden ze wat opvallender nog ergens een fooienpot neer kunnen zetten of op een andere manier gasten op een extraatje attenderen. Ik ben er van overtuigd dat mensen meer dan graag hun waardering zo willen laten zien.

Ik denk dat mensen dit wel vaker zouden willen doen, maar dan is het wel belangrijk voor de terugkerende gast dat het menu, de wijnen en de liedjes wel afwisselen.

Oordeel: 8,9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *