Januari 2021

Ondanks dat de jaarwisseling niet de gehoopte ommekeer heeft betekent voor Corona wereldwijd blijft het toch wel een soort van moment om even te reflecteren en vooruit te kijken. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Zo heb ik ook besloten om niet meer een wekelijkse blog te schrijven, maar maandelijks ons wel en wee te delen. Ik wil er naartoe dat straks alles qua activiteiten, stranden, natuur, cultuur en food makkelijk per categorie te vinden is welke ik dan up-to-date houd. Dit vergt echter wat omschakelen en veranderingen in WordPress en daar moet ik denk ik nog even wat Youtube tutorials voor kijken. Leuk doel voor 2021! Tot die tijd, de maandelijkse updates.

2021 begon voor ons ontzettend relaxed. We zaten nog steeds in een heerlijk huisje op Coral Estate met ons harige monster. We hebben echt bijna niks gedaan, we zijn niet eens naar het strand geweest.

Ik heb nog wel een paar keer een wandeling gemaakt over het park en we zijn uit eten geweest, maar dat was het dan ook echt. We hebben vooral lekker gegeten (bij de Buurvrouw), van het uitzicht en het weer genoten en boeken gelezen. Ons eerste weekendje weg was een succes!

Eenmaal weer in de bewoonde wereld voelde ook echt gek. Ik had blijkbaar helemaal in onze kleine bubbel gezeten en het was gewoon weer even vreemd om op een drukke Caracasbaaiweg te rijden. Dit gevoel duurde echter maar even en in de loop van de eerste week pakten we gewoon onze routines weer op, maar het heeft ons zeker goed gedaan!

De eerste dag thuis en de eerste werkdag van 2021 begon trouwens goed. Ik werd namelijk hartelijk welkom thuis geheten door dit prachtige aanzicht.

Ook was er weer een totale black-out in de middag, het hele eiland zat weer zonder stroom. Met de wetenschap dat we een generator hebben en we dus niet zoveel last van zouden ervaren gaf een hoop rust. Het viel trouwens mee, na een paar uurtjes was de stroom weer terug.

Van de bubbel van onze minivakantie gingen we eigenlijk over naar een bubbel van het leven op het eiland. De hele wereld lijkt in vuur en vlam te staan. Nieuwe corona mutaties, gedoe met de vaccinaties, een aftredend kabinet, protesten, Trump die er een zooitje van maakt en een Capitool wat bestormd werd, Nederland waar rellen uitbreken en een avondklok is ingegaan en ondertussen zaten wij gezellig te eten bij La Costa Nostra, hoe contrasterend wil je het hebben…

Ondanks dat hier ook echt niet alles goed en perfect gaat lijkt het er wel op dat iedereen gewoon bezig is met de orde van de dag. De voorbereidingen voor de vaccinaties zijn in volle gang en ook het aantal besmettingen is op dit moment drastisch aan het zakken. Op 23 en 25 januari werden er zelfs NUL nieuwe besmettingen geregistreerd. Hierdoor zijn ook de maatregelen weer versoepeld en hebben we weer een deel van ons leven terug. Waar er rond de feestdagen nog zo’n 1700 actieve besmettingen waren, zijn dat er nu nog maar zo’n 75.

Ook Google kan het uitzicht waarderen

Restaurants mogen weer tot 22:00 uur open zijn (was 20:00 uur) en de avondklok is verruimd. Nu moet iedereen om 23:00 uur binnen zijn (was 21:00 uur). Dit geeft je net wat extra tijd, waardoor je je niet continue Assepoester voelt. Misschien het allerbelangrijkste wat nu weer mag is alcohol verkopen en nuttigen in de horeca. Dat was een paar weken verboden. De eerste vrijdag dat dit weer mocht hebben we er gelijk gebruik van gemaakt. Dan besef je pas dat al die maatregelen je toch wél beperkt hebben, ook al hadden we het het gevoel dat het allemaal wel meeviel.

Dat de wereld zo bizar veranderd is merkten we ook toen we ‘De Vrienden van Amstel live’ zaten te kijken. Zelf ben ik nooit bij die concerten geweest, maar de beelden van voorgaande jaren waren een groot contrast met hoe sober en klein het dit jaar was. Ontzettend fijn dat er zo in huiskamers toch een feestje gebouwd kon worden, maar zo confronterend om te realiseren wat er allemaal niet is. En dan is een concert nog een (overbodige) luxe. Het zit ‘m in zoveel dingen. Ik heb het af en toe echt wel met mensen te doen.

Ik heb het ook met Google te doen gehad. Hij had in december een bloedoor opgelopen en bij het behandelen ervan werd ook duidelijk dat meneer teveel tandsteen heeft wat zijn tandvlees irriteert. Dat moest dus in het nieuwe jaar verhopen worden. En zo geschiedde. Vooral toen hij die verdoving kreeg was zo aandoenlijk en een beetje zielig om te zien. Ik had nog het doemscenario in mijn hoofd dat ze hem een verkeerd spuitje zouden geven. Gelukkig niks van dat alles. Aan het einde van de middag kon ik hem weer ophalen. Geen gekke dingen en geen complicaties tijdens de behandeling. Gelukkig maar.

Aangezien ik na het wegbrengen van Google toch al halverwege bij Mambo Beach was heb ik mezelf daar even getrakteerd op een kopje thee bij Loaf at Sea en langs de winkeltjes gestruind. Mocht ik ooit weer een bikini nodig hebben of ander water gerelateerde spullen, dan is daar genoeg keuze!

Wat we deze maand ook ontdekt hebben is La Vie en Rose Patisserie. Toevallig bij mijn eerste bezoek aan de supermarkt Esperamos in Eden Mall zag ik dat ze daar de gebakjes hadden en ook onze favoriet: Carrot Cake! Gelijk een puntje meegenomen voor ’s avonds bij de koffie (OMG wat zijn we gezapig en burgerlijk geworden). De frosting mag natuurlijk altijd meer, maar nee, hij was erg lekker en smaakte naar meer.

Wat ook erg leuk is bij die supermarkt is een groot en gevarieerd aan speciaalbiertjes. Zowel uit Amerika, België en Nederland. Er zijn er zoals je begrijpt een paar mee naar huis gegaan voor een bierproeverijtje

Deze maand hebben we ook de Kabrietenberg van onze bucketlist kunnen strepen. Het is geen mega berg en je bent zo boven om te genieten van het heerlijke uitzicht over het Spaanse water en Santa Barbara Beach. Er loopt nog een uitgebreidere route, maar dat is voor een andere keer.

Wat trouwens ook een succes bleek was het spelen van spelletjes via beeldbellen met Nederland. We hebben een paar potjes Qwinto gespeeld en dat werkte verrassend goed. Wel moet er wat etherdiscipline worden toegepast door goed te benoemen wat je gooit, maar het was erg leuk en gezellig! Ondertussen hebben we de bierproeverij gedaan en eindigden we de middag met de playlist van de Happy 100 van Dolfijn.fm. Als klap op de vuurpijl werd ik in de avond getrakteerd op zelfbereide Pork belly burnt ends. Het was een heerlijke dag!

Voor de volgende keer staan potjes Qwixx, Clever en Keer op Keer op de planning. Sowieso is beeldbellend spelletjes spelen een aanrader voor iedereen die van spelletjes houdt en spelletjes wil spelen met mensen die ze nu niet kunnen bezoeken door alle geldende maatregelen.

Deze maand ben ik ook de trotse eigenaar geworden van een wafelijzer. Dit stond al een tijdje op mijn wishlist, maar een goede, betaalbare 220v was ik nog niet tegengekomen. Het toeval wilde dat Curblue net nieuwe Inventum producten had binnengekregen waar toevallig ook een wafelijzer tussen zat. Gelijk op de eerste dag van de opening van hun filiaal op de Caracasbaai weg (naast Duikcentrum van de Ven) mijn bestelling opgehaald. Die middag bestond mijn lunch uit wafels :).

Aan het einde van de maand was ik ook nog uitgenodigd voor een verjaardagsetentje bij MOOD. Het was erg gezellig en erg fijn dat de drooglegging voorbij was en de avondklok verschoven was naar 23:00 uur. De avond was erg leuk en de setting van MOOD is echt prachtig. Ik krijg er een beetje luxe strandfestival-vibes bij. Ik moet wel eerlijk zeggen de gerechten van het diner aan de prijs zijn en qua hoeveelheid valt het dan ook best een beetje tegen. Het hoofdgerecht (Mahi-Mahi) was wel ontzettend lekker, maar voor een grote eter zoals ik, eigenlijk te weinig. Er was nog genoeg ruimte voor dessert en de Chocolate 2.0 it was… Ik verwachtte veel en veel chocolade, maar dat viel eigenlijk behoorlijk tegen. Het was wel lekker, maar m’n chocolade cravings werden niet echt gestild. Jammer, want kwalitatief was het allemaal wel in orde. De service was prima, het tempo goed, het eten en de wijn lekker en de sfeer top. Echter kwamen de verwachtingen van het eten niet helemaal overeen met de werkelijkheid en dat maakt de prijs dan ook een beetje aan de hoge kant.

Donderdag zijn we ook spontaan uit eten gegaan bij Blackjack (vlakbij St. Tropez in Pietermaai). Stond al erg lang op mijn lijstje en erg blij dat we gegaan zijn. Super lekker gegeten voor een fijn prijsje. De recensie lees je hier.

Na het diner zijn we een ijsje gaan halen in Punda. We zijn naar Gelato Dagaz gegaan. Dit zit verstopt in een steegje wat uitkomt op het Wilhelminaplein. Het is een ontzettend klein winkeltje waar ze zowel pizza’s als Italiaans ijs verkopen. Het was lastig kiezen, maar het werd ‘panna cotta’ en ‘white chocolate’. Het was heerlijk! Vooral de white chocolate. Er zaten echt hele brokken witte chocolade in. Genieten geblazen! Met ons ijsje in onze hand zijn we nog even door Punda gelopen. Het was er gezellig druk door Punda Vibes. Wel gun ik alle ondernemers straks een grote stroom toeristen, want ondanks dat het gezellig druk is, kan het veel, en veel meer mensen gebruiken.

Het laatste weekend hadden we zo’n geluk met het weer. Op vrijdag zijn we met een gevulde koeltas, muziekboxje en klapstoeltjes richting de Caracasbaai gereden voor de zonsondergang. Het was er niet druk en we hadden een heerlijk plekje en een heerlijk wijntje. Echt een aanrader! We hadden zo ons eigen happy hour :).

Ook hebben we Santa Barbara Beach weer bezocht en verschillende vogels en leguanen waren groot fan van ons, waar door we af en toe even omsingeld werden door de locale fauna.

Verder is het hier rustig. We kijken met een schuin oog naar Nederland en alle ontwikkelingen daar, we houden hier het nieuws ook in de gaten rondom corona en hopen op betere tijden voor iedereen. Qua weer hebben we hier weinig te klagen. Op de meeste dagen een heerlijk briesje tot stevige wind. Het is niet te warm en wolken wisselen af met zon. Af en toe valt er nog een bui, maar dat is vaak ook snel weer over. Naast het wafelijzer veelvuldig te hebben gebruikt, heb ik ook vaak genoeg andere gerechten in de keuken klaargemaakt. Hieronder de nieuwe recepten van de eerste maand van 2021. Laten we met z’n allen positief blijven, (kleine) hoogtepunten koesteren en er iets moois van maken.

Januari Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *