Voedingswaarden per varkenshaasje | |
Calorieën | 597 kcal |
Koolhydraten | 6 gram |
Eiwitten | 86 gram |
Vetten | 26 gram |
Vezels | 1 gram |
Op Instagram kwam ik een filmpje tegen van Airfryer totaal. Het zag er zo simpel uit, dat moest mij ook lukken! Gelijk de ingrediënten gehaald en aan de slag gegaan. Ik kon zo snel de exacte hoeveelheden en ingrediënten niet vinden, dus heb dit zelf even bedacht.
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 80 gram brie
- 20 gram walnoten
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels honing
- 60 gram flinterdunne prosciutto ham (8 – 10 plakjes)
- snuf zout
Benodigdheden
- 2 snijplanken
- Airfryer
- mes
Bereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen dunne plakjes brie, verkruimel de walnoten in kleine stukjes en pak alvast de mosterd, honing en zout.
Leg de varkenshaasjes op een grote snijplank en snijd voorzichtig in de lengte een opening, zoals op het filmpje wordt gedaan smeer hier de mosterd en de honing in en leg hier vervolgens de brie en walnoten overheen. breng op smaak met zout. Probeer daarna voorzichtig de opening wat dicht te vouwen.
Verplaats de varkenshaasjes even naar een kleine snijplank en leg op de grote snijplank met kleine stukjes overlappend 4 of 5 plakjes prosciutto. Leg hierop vervolgens ondersteboven (met de inkeping naar onder) een varkenshaasje en vouw de ham er omheen. Draai hem vervolgens weer om, zodat de ‘open’ kant naar boven ligt. Doe dit ook met het tweede varkenshaasje.
Verwarm de Airfryer voor op 150 graden en als deze op temperatuur is kunnen de twee varkenshaasjes erin voor 20 minuten. Onze twee varkenshaasjes van zo’n 300 gram per stuk waren mooi rosé en sappig.
Eetsmakelijk!