Recensie – Blackjack Bar

Ineens kon ik zo maar, spontaan weer een restaurant van mijn lijstje afstrepen. Dit keer Blackjack. Een bar/restaurant waar ik in het voorbijgaan niet zo snel naar binnen zou stappen, maar door de heerlijkheden die op Instragram voorbij komen hoog op mijn lijstje stond. Als er dan ineens gevraagd wordt of we zin hebben om uit eten te gaan kwamen we al snel op de optie om Blackjack eens te proberen.

We hadden niet gereserveerd, maar er was gelukkig nog wel een tafeltje voor ons. In de loop van de avond werd het ook steeds drukker en waren voor zover ik kon zien alle tafels bezet. We kregen vlot de menukaart en drankjes werden opgenomen. De kaart, jongens… de kaart… het gebeurt niet vaak dat er zoveel gerechten op een kaart staan die ik eigenlijk allemaal wel zou willen uitproberen. Ook leuk dat deze kaart gewoon de gehele dag ‘geldig’ is. Naast deze overheerlijke hapjes hebben ze ook nog een fijne cocktailkaart. Stiekem had ik thuis mijn keuze na wat wikken en wegen al gemaakt; de Multi deck tostones. Dat zag er op de foto zo lekker uit.

Iedereen aan tafel had wel moeite om een keuze te maken, omdat er zoveel lekkers op stond. Uiteindelijk zijn we gegaan voor de Steamed Dim Sum vooraf om te delen en als hoofdgerechten werd er nog de Beef Short Ribs en de Crispy Peking Duck besteld. Ik bestelde mijn Tostones met beef.

Ondertussen hadden we ook om ons heen gekeken en kwamen we tot de conclusie dat we iets te underdressed waren voor de gelegenheid. Ook zaten we binnen, waardoor iets warmer kleden in verband met de airco ook wel handig was geweest. Dus tip als je gaat en binnen zit: Beetje netjes en niet te koud kleden. Het restaurant is hip, modern en het omschrijft zichzelf als vrouwvriendelijke sportsbar. Er hangen dus ook aan elke muur meerdere televisies, maar gelukkig zonder ondertiteling, dus ik werd niet afgeleid. De muziek stond wel ietsje te hard om makkelijk met elkaar te praten.

Lang de tijd om om ons heen te kijken hadden we niet, want vrij rap stonden zowel ons voorgerecht als onze hoofdgerechten op tafel. Niet helemaal zoals we gepland hadden, maar die paar dim summetjes hadden we zo op, zodat ons hoofdgerecht niet koud werd. Ze waren lekker en er zaten twee goede sausjes bij (sweet chili en soya).

De crispy peking eend zag er goed uit, maar zat eigenlijk in een iets te kleine bowl, waardoor het mixen van de bowl wat lastig gaat. Er zaten drie sausjes bij die je zelf door de bowl kon doen. Erg leuk bedacht! Ook is het een gerecht wat je niet vaak ziet, dus die zou ik zelf ook wel willen proberen!

De shortribs zagen er goed uit en waren prima op smaak! Ook de salade en de frietjes erbij waren heerlijk! Wel blijft het natuurlijk wat gepriegel met de botjes. Zo ‘fall off the bone’ zoals bij The Pitsmoker was het niet, maar wel mals.

Dan de tostones, ook zo’n combinatie en uitvoering die je niet vaak (nooit) ziet. Het is een spektakel voor mond en oog. Er zitten zoveel verschillende smaken in, op en tussen. Bacon, ei, sla, parmezaan, verschillende sausjes, ui, kaas, bakbanaan, friet en beef. Het was mijn ultieme cheatmeal, enorm van genoten.

Van alles wat we gegeten hebben merkte ik dat de versheid, kwaliteit en hoeveelheid echt op en top in orde was! Ook werden alle gerechten tegelijkertijd geserveerd en was er aandacht voor detail. Complimenten aan de chef! Waar we wel weer tegenaan liepen (en misschien moeten wij hier maar gewoon aan wennen) is dat zodra het eten geserveerd is, je als tafel een beetje wordt vergeten. Er moest weer actief oogcontact gezocht worden om nog wat te drinken te bestellen en we zaten vrij lang met lege borden en moesten zelf ook nog vragen om de dessertkaart. Dit duurde uiteindelijk behoorlijk lang, waarop we het menu even op internet hadden opgezocht en hadden besloten om gewoon een ijsje in Punda te halen en even bij Punda Vibes te gaan kijken. De rekening vragen en afrekenen ging wel erg vlot.

Kortom: Erg lekker gegeten en de menukaart maakt mij ook nieuwsgierig naar de andere gerechten. De prijs/kwaliteit van de gerechten is echt goed. Verse, lekkere producten, oog voor detail, originele combinaties en voor ieder wat wils. Nu kwamen we voor diner, maar lunchen en borrelen kan net zo goed. Het was er druk, maar naar mijn idee liep er wel genoeg personeel rond, waardoor het wat jammer was dat we soms het idee hadden dat we werden vergeten of over het hoofd werden gezien. Ondanks dat is het een plek waar ik graag nog een keer kom om zowel een cocktail te bestellen als een hapje te eten! Ik ben fan! Ik ging namelijk met een zeer tevreden en blij gevoel naar huis :).

Met z’n drieën waren we inclusief foor 175 gulden kwijt, zo’n 80 euro. Hiervoor hadden we een gedeeld voorgerecht, ieder een drankje (of twee) en een hoofdgerecht. Erg goed geprijsd dus!

Oordeel: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *