Recensie – Eetcafe de Buurvrouw

Om het nieuwe jaar gelijk maar goed in te luiden zijn we in het eerste weekend van 2021 gelijk uit eten gegaan. Ons voornemen om maandelijkse te dineren bij een restaurant waar we beide nog nooit geweest zijn zetten we in 2021 gewoon voort (na 2019 en 2020). Dit keer was het de beurt aan Eetcafé de Buurvrouw. We rijden er altijd langs als we richting Westpunt gaan en het maakte me altijd al nieuwsgierig wat er zich achter het hek bevond.

Op internet is de uitgebreide menukaart al te vinden en ook het reserveren van een tafeltje verliep soepel via Messenger. Toch maar weer op safe gespeeld in verband met de avondklok en om half zes zaten we netjes aan tafel.

Het restaurant is een grote ronde palapa, leuk, past goed bij het eiland. We werden netjes welkom geheten en wat gelijk opviel was de uitgebreide alcoholvrije bierkaart. Aangezien we hier nog steeds te maken hebben met een drooglegging. We zijn wel fan van de alcoholvrije IPA en witbieren. Dat gezegd hebbende…

Het was lastig kiezen van de kaart, omdat zoveel ons lekker leek. Als voorgerecht hebben we dit opgelost door de Proeverij te kiezen. Zo proef je van alles een beetje. Als hoofdgerecht gingen we voor vlees en pizza.

We werden keurig geholpen en het tempo tussen de gerechten was goed. Het voorgerecht was top! we wilden gewoon een beetje proeven en niet te ‘zwaar’ starten, omdat ik nog erg graag een dessert wilde. Ook leuk om toch van alles een beetje te proeven. De proeverij bestond uit heerlijk knoflookbrood, carpaccio met truffel, een loempia met mozzarella en zongedroogde tomaat, zalm en een geitenkaaskroketje. We deelden een proeverij met z’n tweeën, precies goed, maar grote eters verorberen dit ook prima alleen.

Nadat ons bord net iets te vroeg werd weggehaald (ik wilde nog even de tomaatjes opeten), was het de beurt aan ons hoofdgerecht. Ik had gekozen voor ‘Steak de Buurvrouw’ met gegrilde courgette, parmaham en pecorino met een truffel-rodewijnsaus. Duco ging voor pizza tres carni (gehakt, ham en salami). De steak had ik medium/rare besteld, maar hij was eerder medium/welldone. Jammer. Ook had ik denk ik pech met de zeentjes, het was niet het meest malse stukje vlees. Het gerecht zelf was wel erg lekker, vooral de combi met kaas en ham was top en ook de saus was lekker. Waar ik ook heel blij van werd waren de gebakken aardappeltjes! Echt een eetcafe gerecht.

De pizza was lekker. Het had een hele dunne, knapperige bodem en was qua vlees rijkelijk belegd. Van mij had er nog wel meer kaas op gemogen, maar ik houd van die vette pizza’s. Wel vond ik het gehakt wat te zoet gekruid, waardoor het zoutige, hartige van een pizza, wat ik het lekkerst vind een beetje verdween.

Als toetje ben ik voor de brownie met witte chocolademousse en straciatella ijs gegaan. Duco ging voor de tiramisu. Hierbij hadden we nog een kop koffie en thee met een chocolaatje. Wat een guiltypleasure was het dessert! Vooral de brownie was een enorme vet- en suikerbom, maar o zo lekker, de caramelsaus met de witte chocolademousse maakte het af. De tiramisu was in dat opzicht een stuk beschaafder, maar ook erg lekker. Romig en een lichte hint van koffie. Geen (sterke) alcohol smaak, dat vind ik top, want in desserts houd ik niet van alcohol, te bitter ofzo…

Anyway, we zaten goed vol na al deze gangen en hebben ons totaal niet gehaast gevoeld, omdat alles lekker vlot verliep. Het eetcafé was gezellig druk en er druppelde de avond steeds wat mensen binnen. Ondanks de tropische atmosfeer doet het restaurant zeer Hollands aan. De naam Eetcafé de Buurvrouw geeft dit natuurlijk al wel een beetje weg, maar toch, de service, de gasten en de kaart hebben een behoorlijk Nederlandse inslag, dus mocht je Nederland missen, dan is dit een goede plek om het gemis te doen afnemen.

We hebben een fijn avondje gehad en ik moet zeggen, de rekening viel me erg mee. Met z’n tweeën waren we voor drie gangen en wat drankjes rond de 160 gulden kwijt inclusief fooi. Dat is zo’n 75 euro. Het eten was prima, niet mega hoogstaand, maar gewoon goed. Ik denk dat ik gewoon pech had met mijn stukje vlees. De service was goed, tempo was goed en mocht je in de buurt zijn, een leuk plekje om te eten. Ik denk ook dat de lunch er erg lekker is!

Oordeel: 7,5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *