Jamie’s Carbonara

Voedingswaarden per portie
Calorieën 660 kcal
Koolhydraten51 gram
Eiwitten45 gram
Vetten28 gram
Vezels12 gram

Nieuw jaar, nieuwe inspiratie! Nou ja, ‘nieuw’. Meer oude bekende herontdekken. Zo ook het recept van Jamie Oliver uit zijn boek met vijf ingrediënten. Een van de kookboeken waar je daadwerkelijk recepten uit maakt, omdat de ingrediëntenlijst, bereiding en de kooktijd te overzien is. Wel heb ik het recept wat aangepast en meer dan vijf ingrediënten gebruikt.

bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 porties

Ingrediënten

  • 300 gram magere worst/saucijs naar keuze (magere varkenssaucijs van de dirk)
  • 150 gram vezelrijke spaghetti
  • 250 gram champignons
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 15 gram klein geknipte peterselie
  • 1 ei
  • gemalen peper
  • oliespray

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan
  • snijplank en mes
  • vergiet

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Draai balletjes van de worst. Dit doe je door kleine porties uit het velletje te knijpen, om ze vervolgens in balletjes te draaien. Leg op een snijplank wat peper en rol de balletjes er doorheen.

Verhit een pan oplaag vuur met wat oliespray en bak de balletjes. Schud ze af en toe door en gebruik eventueel een deksel om de gaartijd te versnellen. Snijd ondertussen de champignons in partjes. Deze kan je meekoken met de spaghetti of meebakken met de balletjes, of een combinatie.

Knip ondertussen de peterselie en doe dit in een bakje, hussel hierbij het ei en de parmezaanse kaas. Haal ondertussen wat kookvocht (een shotglaasje) uit de pan met spaghetti en laat dit een beetje afkoelen.

Voeg dit vervolgens bij het peterseliemengsel en roer goed door elkaar

Giet de spaghetti (en champignons) af als deze gaar is/zijn en meng dit met het peterseliemengsel in de pan. Serveer dit vervolgens op twee borden en verdeelhier de balletjes (en champignons) over.

Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.