Recensie – La Costa Nostra

Onverwachts deed de gelegenheid zich aan om een restaurant van mijn lijstje af te kunnen strepen. We werden uitgenodigd om mee uit eten te gaan bij La Costa Nostra, een restaurant aan het Spaanse water.

Toen we aankwamen rond half zeven zat er nog niemand aan tafel, maar gedurende de avond druppelde er wel wat gasten binnen. We werden vrolijk welkom geheten door de ober en onze alcoholvrije drankjes werden opgenomen. Ook kregen we vlot de menukaart. Deze had ik al online bekeken en er stonden zoveel lekkere gerechten op, dat het lastig kiezen zou worden

Zoals we al vaker hebben meegemaakt, vanaf daar ging het tempo omlaag en dat lag niet aan de enorme drukte. We moesten lang op onze drankjes wachten, maar daardoor wel goed de kaart kunnen bekijken en onze keuze kunnen maken. Onze tafelgenoten gingen voor twee voorgerechten en wij kozen wel een voor- en hoofdgerecht.

Hierbij vroeg ik gelijk naar de dessertkaart, omdat ik een inschatting wilde maken of ik daar nog ruimte voor over moest laten ;). De ober gaf aan dat er op dit moment geen dessertkaart was, maar het even na zou vragen aan de keuken.

Vanaf ons tafeltje had je trouwens leuk uitzicht op de keuken en de kok, die druk bezig was. Na een tijdje aan tafel te hebben gezeten kwam een kleine appetizer, gehaktballetjes in barbecuesaus. Dat was wel even lekker, want ik had inmiddels wel flinke trek.

Na ongeveer 45 minuten wachten kwam ons voorgerecht. Dat moet ik eigenlijk anders zeggen… Alle 6 de voorgerechten kwamen tegelijk, ook de voorgerechten die als hoofdgerecht waren besteld. Dat was een beetje jammer.

Alle vier begonnen met de voorgerechten bedoeld als voorgerecht; tonijn met quinoa salade, lobster mac & cheese, gefrituurde gamba’s en carpaccio. De kaart is erg veelzijdig en ook net even anders dan anders, erg leuk!

De kok was druk bezig geweest in de keuken en had oog voor details. Zelf had ik de tonijn en deze was heerlijk! de salade was goed op temperatuur en de tonijn heerlijk vers. Iedereen aan tafel zat te genieten. Bij het uithalen van de gerechten hadden we nog aangegeven ons ons hoofdgerecht snel kon komen, zodat we nog een beetje tegelijkertijd aan ons hoofdgerecht konden beginnen. De voorgerechten die als hoofdgerecht waren bedoeld – de nacho’s en de keshi yena – waren aan het afkoelen en ons hoofdgerecht was er nog niet, dus waren ze toch maar begonnen.

Na een klein half uur stond dan ook ons hoofdgerecht op tafel. Deze werd ook niet gelijkertijd gebracht. Zelf de frietjes en ook weer de saus bij de frietjes kwamen op andere momenten dan het gerecht zelf, wat ook weer jammer was. Daardoor zaten we erg versnipperd te eten. Ook hadden we weer last van de ‘race tegen de avondklok’, omdat pas iets voor acht ons hoofdgerecht op tafel stond. Gelukkig ben ik een snelle eter, maar ontspannen is anders.

Wat er ontbrak aan service en beleving werd voor een deel gecompenseerd met het lekkere eten. Het was vers, anders dan anders en de opmaak was erg leuk! Vooral de wat grotere rol van verse groente was aangenaam. We hadden schnitzel en een steak met risotto. De schnitzel was zoals een schnitzel moet smaken en de frietjes erbij waren heerlijk crunchy! De steak was heerlijk medium/rare, zoals ik hem besteld had en goed op smaak. De risotto was heerlijk! leuke combinatie ook!

Van de mogelijkheden voor desserts hebben we trouwens niks meer gehoord, maar daar was toch geen tijd voor geweest. Dus daar heb ik verder ook niet meer naar gevraagd. Voor een dessertfreak een kleine teleurstelling.

We hebben net iets minder dan 300 gulden betaald inclusief fooi. Het is geen goedkoop restaurant, maar door twee voorgerechten te nemen en geen mogelijkheid te hebben tot het drinken van alcohol en geen tijd hebt voor een toetje, ‘beperkten we de schade’. De prijs was het waard geweest als de service, tempo en beleving beter was geweest. Ik denk dat het een restaurant met potentie is. De lokatie is leuk, de kaart is verrassend, de gerechten zijn goed, vers en smakelijk, maar het kwam niet goed uit de verf. De gekke manier van de gerechten serveren en het tempo hiervan heeft een stempel op de avond gedrukt. Ik had graag tegelijkertijd gegeten en afgesloten met een dessert en/of een warm drankje.

Wederom; Het is geen ramp wanneer er fouten worden gemaakt of het allemaal wat langer duurt, maar neem de gast mee in de stand van zaken en ga het gesprek aan hoe het te verbeteren. Vaak is een klein gebaar of enkel de erkenning voldoende.

Ik hoop dat het restaurant de kans krijgt om zich verder te ontplooien zodra de beperkende maatregelen worden versoepeld; meer gasten, een dessertkaart en meer een geoliede machine worden, want de potentie zit er zeker in en kom ik graag een keer terug voor de herkansing!

Oordeel: 6,3/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *