Week 40 maandag 28 september – zondag 4 oktober

Heerlijk om bezoek over de vloer te hebben! De spelletjes komen weer uit de kast, de televisie wordt wat minder vaak tevoorschijn gehaald en er wordt lekker uitgebreid getafeld en nagetafeld. Ook het aantal uitstapjes nemen toe wanneer er bezoek is. Die reuring, daar ga ik wel goed op! Enige is wel dat ik oktober het regenseizoen begint en dat hebben we gelijk gemerkt. Het weekend stond in het teken van lagere temperaturen, weinig zon en veel regen. Gelukkig klaarde dat ook halverwege het weekend weer op.

Maandag hadden we een extra dagje aan het weekend geplakt en hebben we heerlijk gebruncht bij de Heeren @ Sea. Prachtige plek, met een hele fijne ontbijt- en lunchkaart! Daar heb ik natuurlijk ook weer over geschreven. Vervolgens zijn we doorgereden naar Tugboat beach om weer even te snorkelen. Er waren weer ontzettend veel vissen. Het uitzicht verveelt nooit! Ook bij de pilaren van de werf was het prachtig, veel kleurrijk koraal. De rest van de middag hebben we thuis fijn in de tuin vertoefd en was heerlijk rustig. Op de porch een spelletje gedaan met een drankje en een hapje.

Op dinsdag en woensdag is het bezoek er lekker zelf op uit geweest en hebben wij ook ons eigen ding gedaan. Donderdag begon ons weekend, want ook vrijdag was weer een vrij dagje geplakt aan het weekend. We hebben een flesje bubbels opengetrokken en lekker de muziek aangezet onder het genot van een rijkgevulde Philly Cheese Steak.

Vrijdag was helaas een zeer druilerige dag. We hebben wat uitgeslapen en een streep gezet door het plan wat we hadden bedacht (zon, zee strand). In plaats daarvan zijn we in de namiddag richting Sambil gereden om daar een uurtje te bowlen bij Dushi Bowling. Een prima activiteit voor wanneer het slecht weer is. Vrijdag was het ook weer Pitsmoker tijd. We hadden weer van alles wat besteld zodat we van alles wat konden proeven en genieten. Ook dit weer een succes!

Zaterdag hebben we het plan van de vrijdag ingezet, maar wel op een aangepaste manier. In plaats van zwemmen bij de strandjes, hebben we overal even een drankje of hapje gedaan. De ochtend begon bij Playa Forti, waar toch even gesprongen moest worden en waar we gigantische stukken taart bestelden bij de koffie. Ze waren groot, vooral de appeltaart, maar niet enorm lekker. Ook was eerlijk gezegd de koffie ook niet heel super. Een mooie plek om te zitten en te springen vanaf de rotsen, vriendelijke bediening en een uitgebreide kaart, maar geen topkwaliteit.

Na Playa Forti zijn we doorgereden naar Playa Lagun om even de taart te laten zakken en te genieten van het uitzicht over de prachtige baai.

Leuk dat daar ook allemaal leguanen waren die er gezellig bij kwamen zitten.

Daarna was het wel tijd voor de lunch en zijn we doorgereden naar Karakter. Hier heb ik eerder al eens over geschreven en was ook dit keer een succes. Heerlijk gegeten, prachtige setting en vriendelijke bediening. Service en tempo was top en ook de menukaart is nét wat anders dan op andere plekken. Het is er wel wat duurder dan we normaal voor zouden gaan.

Voordat we naar huis reden hebben we nog een korte stop gemaakt bij een bouwmarkt. We hebben afgelopen weekend een plafond ventilator gekocht en laten ophangen op de porch waar we heel veel zitten, maar met een beetje wind eronder tikken de bladen tegen de balken van het plafond aan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De ventilator moet nu verlaagd worden met een stang, maar natuurlijk konden we dat weer niet vinden. Dit is weer een projectje voor komende tijd.

Eenmaal thuis hebben we ons in de avond geïnstalleerd voor een wijnproeverij via zoom. Dit is georganiseerd door de Rotary Curaçao en Wijn Transport Curaçao. We hadden vier flessen wijn en een boodschappenlijstje gekregen voor de bijpassende hapjes. Het kost wat concentratie om via een verbinding te luisteren naar alle informatie over de wijnen en we waren vooral zelf aan het ruiken, proeven en beschrijven. Er goed zijn we er niet in, maar leuk was het wel!

Zondag hebben we gebruncht bij Beyglz. Hier waren we ook nog nooit geweest en stond op mijn lijstje door de mooie foto’s op Instagram. Het was een beetje een wisselende ervaring. Die lees je hier. Het komt er wel op neer dat we er denk ik niet zo snel nog een keer heen gaan, daarvoor is er ook nog zoveel ander aanbod.

Na de brunch, wat eerder een lunch werd hebben we de poging gewaagd om bij Mambo beach een plekje in de schaduw te bemachtigen, maar die poging was zeer onsuccesvol. Het werd een luie middag thuis in de tuin en een potje ‘Regenwormen’.

’s Avonds hebben we de kliekjes van The Pitsmoker en de Wijnproeverij opgegeten en de heren zijn basketbal gaan kijken, terwijl de dames echt de slechtste film in tijden hebben gekeken (Letters from the Heart).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *