Week 38 maandag 14 september – zondag 20 september

hot hot hot

Het is heet, heel heet, maar gelukkig is er wel een beetje wind, dat maakt het nog wel te doen. Hopelijk valt de wind niet weg en was dit even de “hittegolf”. Hier wordt zelfs soms code geel afgegeven in verband met de warmte. Dat wist ik niet, tot deze week dus.

Maargoed, stiekem ben ik vorige week best druk geweest voor de verjaardag van Duco. Stad en land afgereden voor de dingen die hij graag wilde, maar ook mijn eigen plannetje getrokken.

Op maandag had ik al het huis versierd en de cadeautjes ingepakt, zodat hij écht verrast zou zijn. Hij was immers pas de donderdag jarig. Na ons gebruikelijke baantjes trekken kwam hij inderdaad verrast thuis. Elke dag mocht hij wat cadeautjes uitpakken, met als hoogtepunt natuurlijk de klapper op zijn verjaardag!

Donderdag zijn we bij Boca’s uit eten geweest en dat was gelukkig een totaal andere ervaring dan de eerste keer dat we daar hebben gegeten. Duco wilde het toch nog een keer proberen om de befaamde Tomahawk steak te eten. Onze ervaring lees je hier.

Het was een heerlijke avond die we thuis onder het genot van een stuk witte chocolade cheesecake hebben afgesloten.

Vrijdag hebben we thuis een vrijmibo gedaan en we zijn niet naar de Chill geweest. In verband met corona hadden ze het Happy Hour geannuleerd. Thuis was net zo gezellig, alleen wat rustiger. Ook is er op vrijdag inmiddels een kleine traditie ontstaan om ons bestelde eten bij de Pitsmoker af te halen. Dit keer hadden we geluk, want er stond gewoon geen rij en hoefden dus helemaal niet te wachten. Dit was vorige keren namelijk wel elke keer een dingetje. De eigenaar vertelde vol passie en met een grote glimlach gingen we met een grote bak naar huis om daar lekker te smikkelen van short ribs en brisket.

Het lukte ons om nog twee ribs over te laten. Die hebben we zaterdag op het strand opgegeten. Inmiddels ben ik me ook wel gaan realiseren dat bijna alles bij mij om eten draait. Ik eet, denk aan eten, ben druk in de keuken, doe met liefde boodschappen, zoek op social media pareltjes uit om op het lijstje te zetten waar we nog eens een keer moeten eten of eten moeten afhalen. Het is zo fijn om samen te genieten van iets wat we beide zoooo lekker vinden. Ze zeggen niet voor niets: “Liefde gaat door de maag.”. Misschien verveel ik jullie er wel mee, maar het zij zo.

Zondag zijn zowel Duco en ik druk in de weer geweest met… eten. Duco op de barbecue en ik in de keuken. Duco is voor het eerst op een kolenbarbecue vlees aan het roken. Hij is al weken bezig met filmpjes kijken op Youtube hoe dat moet. Aan mij had hij dan ook het verzoek om een groot blik uit de supermarkt mee te nemen, omdat hij dat nodig had voor de opstelling van zijn briketten.

Ik ben dus thuis gekomen met een blik van meer dan drie kilo aan kikkererwten. Aangezien ik het zonde vond om ruim drie kilo kikkererwten weg te gooien ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van kikkererwten en het restproduct ‘aquafaba‘. Het vocht van kikkererwten is namelijk een eiwitvervanger in (bak)gerechten.

Anyhow, inmiddels heb ik al bijna een kilo kikkererwten geroosterd (erg lekker!) en pompoen pannenkoeken gemaakt van de aquafaba in plaats van de eiwitten. Verder staan nog een pastagerecht met kikkererwten op de planning en hummus. Als er dan nog over is ga ik dat ook maar roosteren. Met de Aquafaba wil ik nog chocolademousse en merengue maken, maar dan laag in koolhydraten.

Verder ben ik ook in de weer geweest om een brownie te maken van pompoen. Op dit moment staat ‘ie in de oven en ik weet nog niet of het gaat lukken. Hij blijft wat vloeibaar…

Wel weer wat anders dan eten. Ik ben weer zo iets geks tegen gekomen op een plant. Weet iemand wat dit is en is dit weer de zoveelste plant waar we afscheid van moeten nemen?

Covid

Dan ook nog maar even het Covid Journaal; De aantallen lopen op. Op dit moment (zondag) zijn er 171 actieve besmettingen. Er genezen ook wel weer wat mensen en af en toe ligt er iemand in het ziekenhuis. Fase 3 is ingegaan. Dit werd afgelopen maandag medegedeeld. Dit houdt kort in dat je enkel met vier personen samen mag zijn, dat er een avond klok is van 23:00 uur – 05:00 uur en wat andere regels die niet echt van invloed zijn op ons persoonlijk. Ik denk dat het realistisch is om ervan uit te gaan dat er elke dag meer besmettingen bij komen. Hopelijk levert dit geen problemen op voor alle toeristen en bezoek die deze kant op komen, want Curaçao heeft bezoekers hard nodig!

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *