Juni 2022

De maand begon met een voetbalwedstrijd in het Ergilio Hatostadion tussen Curaçao en Honduras. Een mooie belevenis zo’n evenement. Helaas heeft Curaçao toen wel verloren met 1-0, maar een week later hebben ze in Honduras weer met 2-1 gewonnen. We hadden heerlijk weer, goede plekjes, lekker drinken en een gezellig publiek. Ook als niet voetballiefhebber heb ik mij prima vermaakt!

Curacao Honduras

Dat weekend hebben we -naast te hebben gechild bij Jan Thiel ook bij Larry’s gegeten, iets wat al lang op ons lijstje stond, maar er nooit van is gekomen. We hebben lekker Amerikaans gegeten.

Verder was de maand juni ook weer een maand met de nodige klusjes. Er moest een wiellager bij de Ford worden vervangen (duur grapje), ook moest de auto gekeurd worden en ging er natuurlijk ook weer een achterlicht van de auto kapot. Naast het motorvoertuig had Google ook weer zijn driemaandelijkse APK bij de dierenarts en de trimsalon. Hij is goed op gewicht, maar z’ n gebit kan beter. Verder zit er weer fris geknipt en gewassen bij.

In juni kwam ook Velas Latinoamérica langs Curaçao. Een groot, meerdaags evenement waarbij verschillende grote schepen aanmeren en toegankelijk zijn. Naast deze tall ships was ook defensie aanwezig met mooie demonstraties, schepen, een onderzeeër. voertuigen, personeel, goodiebags en informatie. Het was een ontzettend gezellig evenement met ook muziek en eten (natuurlijk). Helaas moeten we wachten tot 2026 voor de volgende editie.

Na even langs alle pronkstukken te hebben gewandeld zijn we doorgereden naar Rose Garden. Een Chinees restaurant wat we eens wilden uitproberen. Het was er rustig, maar we hebben heerlijk gegeten.

Rose Garden Curacao

Na al onze Bourgondische uitspattingen vonden we het weer eens tijd voor een mountainbike sessie. Nou dat hebben we geweten. M’n conditie stelt niks meer voor, m’n techniek is ook wat achteruit gegaan en dit hitte trok ik ook wat slechter dan voorheen. Maanden niet fietsen en dan ineens weer er vol voor gaan was misschien niet de beste aanpak. De rest van de dag heb ik voor pampus in de tuin gelegen. Dit moeten we weer vaker gaan doen, want het was een gênante vertoning.

Waar we wel steeds beter in worden is het Bourgondische leven. Half juni kregen we weer bezoek uit Nederland. Zij heeft de Bourgondische levensstijl ook hoog in het vaandel, dus dit is de tweede helft van juni he-le-maal goed gekomen.

De eerste avond begon namelijk gelijk goed. Na haar te hebben opgehaald van Hato en even een momentje te hebben gegund om haar spullen te droppen en zich op te frissen zijn we doorgereden naar Mambo, waar we gezellig bij de Chill en Wet ’n Wild de eerste drankjes van haar vakantie hebben gedronken.

Directors bay

Dat weekend stond verder een beetje in het teken van de Formule 1, maar er waren genoeg momenten tussendoor die we goed hebben benut. Zo zijn we wezen brunchen bij Bliss the Berry op Mambo (aanrader!), hebben we een toeristisch ochtendje gehad in de omgeving van de Caracasbaai en kwamen we tot rust op een bedje bij Mambo.

De Visserij

Maandag was het tijd voor de Visserij. Het is wat vernieuwd, maar de gerechten zijn nog als vanouds. We hebben weer ontzettend genoten.

Waar we ook van genoten hebben was een massage bij Mazzai Spa. Ik kom daar regelmatig met of zonder bezoek. Of het nu gaat om een lekkere massage of een goede gezichtsbehandeling of grondige manicure, het kan er allemaal.

Dit keer kregen we een massage buiten op het pooldeck. Heerlijk ontspannend en ultiem genieten. Na de massage hebben we nog even geknuffeld met baby landschildpadden en de grote jongens. Wat een bijzonder tafereel blijft dat toch.

Mazzai
poke food station

En natuurlijk was het feest nog niet voorbij, want na deze goddelijke massage was het thuis tijd voor heerlijke poké bowls van Poké food station. Altijd zo lastig kiezen, maar wat je ook kiest, het is lekker.

Al dat eten moet er natuurlijk ook weer af, daarom zijn we woensdag avond maar flink gaan bewegen bij Cabana. We waren er rond een uurtje of half 9, 9 uur, maar de voetjes gingen nog niet van de vloer. Iedereen zat nog te eten en de mensen die voor het dansen kwamen hingen en zaten een beetje rondom de tent heen, te wachten met een drankje totdat er gedanst kon worden. Blijkbaar begint dat nu later Anyway, wat tijd en wat drankjes later konden we lekker gaan dansen en dat hebben we dan ook lekker gedaan.

Na deze zeer intensieve dag werd het wel weer eens tijd voor een rustige activiteit. We zijn met Rasta tours weer het Spaanse water op gegaan en hebben even goed het nieuwe Sandals Resort bestudeerd. Mocht je nog enkelen duizenden dollars rond hebben slingeren, dan is dit wel een geinige bestemming. Nee zonder grappen, volgens mij is dit echt All Inclusive to the max & beyond. Kijk vooral even op hun website.

Fort Nassau

Vrijdag zouden we eigenlijk naar The Caves gaan, maar twee dagen van tevoren kregen we een bericht dat er een grote annulering was, waardoor het evenement niet door kon gaan. Erg jammer. Om ons verdriet weg te drinken en eten hebben we daarom gelijk maar een reservering geplaatst bij Fort Nassau. Hier ook heerlijk gegeten en genoten van het prachtige uitzicht en de mooie zonsondergang.

Fort Nassau

Het weekend hebben we ondanks de annulering mooi afgetrapt en verder voortgezet. Op Jan Thiel heb ik mijn carpaccio-cravings die ik al een week heb verder gestild en in de avond zijn we naar The Niffo Huts gegaan voor een movie night met de klassieker ‘White Chicks’. Wat een feestje was dat. Toevallig had ik net die week nieuwe strandstoeltjes gekocht. Dit was een impulsaankoop in de supermarkt, maar het kwam gelijk van pas, aangezien je je eigen zitvoorziening moest regelen.

De setting was heerlijk. Zonsondergang, de zee op de achtergrond en iedereen zocht gemoedelijk een plekje. Daarbij had je ook nog de mogelijkheid om een drankje en een burger (of nacho’s of popcorn) te bestellen. We hebben zitten te genieten van de film en eigenlijk was de avond te vroeg voorbij.

The Niffo Huts Movie

Zoals jullie al lezen zijn we erg weinig buiten de deur geweest en daar moest deze zondag even verandering in komen. Daarom hadden we gereserveerd voor de Bruncheria bij De Broeders. Dit was Fan-Tas-Tisch. Echt een aanrader, zo gezellig, zo lekker, zo chill.

Bruncheria De Broeders

Heerlijke beats op de achtergrond, leuke bediening, goede service, fijne mensen, mooie setting en lekkere hapjes. Echt een top concept. We hadden hier echt de hele zondag kunnen blijven hangen, maar er stond meer op de planning. Dus na twee mimosa’s, heerlijke brunch gerechten en een top dessert hebben we afgerekend en hebben we onze weg vervolgd richting de Santa Martha baai. Een plek waar we nog nooit geweest waren. Voordat we bij de baai aankwamen, natuurlijk eerst nog genoten van het uitzicht.

Santa Martha Lookout

De Santa Martha baai heeft weinig schaduw, maar we konden de auto gebruiken als parasol. Het was er heerlijk rustig en onze strandstoeltjes kwamen weer perfect van pas.

Santa Martha baai

Langzaam komt ook het einde van het bezoek weer dichterbij. De laatste avond hebben we nog heerlijk gebarbecued bij de Caracasbaai en genoten van de zonsondergang. Ook toen ging er weer een fles bubbels open. De hamburgers en de marshmallows smaakte top en hebben ook nog anderen mensen blij kunnen maken met een hamburger en wat zoetigheid. Het was een fijne en gezellig afsluiter van een heerlijk bezoek.

Het vertrek is natuurlijk altijd jammer, maar deze keer kwam het wel goed uit, want storm Bonnie was op komst. Dinsdag zijn we nadat we de drop-off op Hato hadden gehad doorgereden naar de supermarkt voor wat waterflessen en wat boodschapjes om ons voor te bereiden op een storm/regen/stroomuitval/ellende. Hiervoor werd namelijk al enkele dagen voor gewaarschuwd. Eenmaal thuis hebben we alle losse dingen in de tuin en van de porch binnen gezet en de nodige voorbereidingen getroffen. Ook had ik een vlucht naar Bonaire op donderdag verzet naar vrijdag, omdat het onduidelijk was wat donderdag brengen zou. Woensdag waren alle ambtenaren en scholieren vrij en moest iedereen om 16:00 uur thuis zijn.

Woensdag hebben we de dag een soort van gewoon opgestart. Ik ben naar mijn werk gegaan. Het was wat regenachtig, maar niet iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt. We zaten met wat collega’s op kantoor toen we hoorden dat de avondklok vervroegd werd naar 11:00 uur ’s ochtends. We hebben de boel de boel maar gelaten en zijn naar huis gegaan.

Thuis nog wel het een en ander gedaan, maar wel met een schuin oog kijkend naar de weersvoorspelling en naar buiten. De grootsheid die was aangekondigd is gelukkig nooit werkelijkheid geworden. Meer dan een dag vol met regen was het niet. We hebben maar een beetje op de bank Married at first sight gekeken en de boel de boel gelaten.

Donderdag hebben we alles maar weer opgeruimd en ook maar weer gewoon naar werk gegaan. Het was een soort anticlimax, maar wel een waar ik toch wel blij mee was. Want als de storm er wel was geweest, dan weet je niet hoe erg het allemaal gaat zijn. Donderdag avond had ik alweer wat anders aan mijn hoofd, want mijn tas moest gepakt worden voor Bonaire. Komende vier dagen een bezoek voor zowel business als pleasure op de agenda staan. Zin in! Een goed begin van de tweede helft van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *