Recensie – Rose Garden

In de maand juni zijn we naar Rose Garden geweest, een Chinees restaurant waar we beide nog nooit geweest waren. De kaart zag er veelbelovend uit en soms heb je gewoon heel erg zin in Chinees eten.

We hadden via de website gereserveerd, maar nooit een bevestiging op gehad. Dat deerde echter niet, want er waren nog genoeg tafeltjes om uit te kiezen. De zitplaatsen zijn binnen en het was er niet te koud, niet te warm. De inrichting is precies als wat je van een Chinees restaurant kan verwachten. Heerlijk.

Rose Garden Curacao

We konden zelf een tafeltje uitkiezen, drankjes werden opgenomen en de kaart werd gegeven. De kaart op internet week iets af van de huidige kaart, waardoor de voorgerechten die we van tevoren al hadden uitgekozen er niet meer waren. We wilden namelijk zo’n soort mixed platter aan voorgerechten.

Dit hebben we simpel opgelost door maar gewoon drie voorgerechten te bestellen: Fried wontons en chicken en shrimp dumplings.

De voorgerechten werden een beetje als tapas gepresenteerd. De gerechtjes waren lekker, niet teveel en niet te weinig. Er zaten ook lekkere sausjes bij, wat op zich ook wel echt de smaakmaker was van deze gerechten.

Als hoofdgerechten hebben we gekozen voor pad thai en de peking eend. Ook dit stond weer vrij vlot op tafel. Daarbij hadden we ook nog fried rice besteld, maar we hadden natuurlijk beter moeten weten dat dit wel wat overkill was.

Anyhow. De Pad thai was misschien iets overgaar, maar wel ontzettend lekker. Ze waren ook niet zuinig met de porties. De peking eend was lekker, zeker met de hoisin saus en de kleine wrapjes erbij, maar niet de lekkerste peking eend die ik ooit gegeten heb. De rijst hebben we uiteindelijk niet eens aangeraakt, want we kregen de hoofdgerechten an sich niet eens op.

We hebben vriendelijk gevraagd om een doggybag, zodat we er nog een andere keer van kunnen genieten.

Natuurlijk was er nog wel ruimte voor een dessert. We gingen voor quesillo en cheesecake. Dit waren beschaafde porties en het was prima, gewoon een fijne, zoete afsluiter.

Het was erg rustig in het restaurant toen we er waren, wel zagen we regelmatig mensen hun afhaalbestelling ophalen.

De service is vriendelijk en snel, de kaart is uitgebreid en gevarieerd en de gerechten zijn vriendelijk geprijsd. In totaal waren we voor voor-, hoofd-, en nagerecht 200 gulden kwijt inclusief fooi.

Wanneer je zin hebt om even bij een typische Chinees te eten (Maar niet de Hollandse Chinees), dan is Rose Garden een aanrader.

Oordeel: 7,2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *