Recensie – Larry’s

Larry’s grill & bar staat al tijden op ons lijstje om eens te bezoeken en deze keer kwam het ervan. Wekelijks rijden we er langs. Naar ons idee is het zo’n typisch Amerikaans restaurant en soms heb je gewoon zin in een typisch Amerikaans restaurant.

Reserveren ging makkelijk via Facebook Messenger, maar kan ook telefonisch. Uiteindelijk bleek een reservering niet nodig voor twee personen, want er was genoeg plek. Het restaurant heeft inderdaad een Amerikaanse vibe: Grote televisies met sport, een bar in het midden, booths om in te zitten en allerlei sport foto’s en shirts aan de muur. Tel hierbij lekker robuust meubilair op en het is compleet.

We kregen een plekje toegewezen, drinken werd opgenomen (Cola Zero hadden ze niet) en we kregen de kaart. Natuurlijk hadden we de kaart vooraf al bekeken, maar een keuze maken is moeilijk. Er staan zoveel verschillende dingen op.

Uiteindelijk gingen we vooraf voor de BBQ ribs in a basket en Oriental chicken wings. Behoorlijke porties natuurlijk wel voor een voorgerecht, maar hé dat hoor ook bij American cuisine. Anyway, het was even wachten, maar dan stonden er ook twee flinke porties. De ribs waren fall-of-the-bone en erg lekker. De chicken wings waren juicy en krokant, maar iets Aziatisch kon ik er niet in terugvinden, behalve de chilisaus die erbij geserveerd werd.

Als hoofdgerecht gingen we voor pasta Alfredo met kip en hanging tender met polenta fries. Dit stond wel weer redelijk snel op tafel. Het formaat van de pasta viel mee in het opzicht dat het niet een mega berg was, wel was het rijkelijk gevuld met champignons en kip. De hanging tender was ook een beschaafd portie en heerlijk op smaak en mals. Helemaal medium/rare zoals gevraagd was het niet, maar nog steeds wel lekker. De polenta fries zijn ook altijd een feestje.

Dan was het tijd voor het dessert. Uiteindelijk gekozen voor cheesecake en brownie. De cheesecake was helaas nog bijna helemaal bevroren, waardoor het een soort hard yoghurt toetje was. We hebben hier niks van gezegd, maar geprobeerd even de cheesecake te laten ontdooien. De brownie was wel lekker chewy en warm, met een goede bol vanille-ijs erbij.

Samenvattend: Als je van klassieke Amerikaanse restaurants houdt is dit een aanrader. Er is enorm veel keuze en de meeste gerechten waren erg lekker en goed op smaak. Er zal altijd voor iedereen wel wat lekkers op de kaart staan. Personeel was vriendelijk en kwam netjes de borden uithalen wanneer we uitgegeten waren.

De prijs/kwalteitsverhouding is prima. Wel vind ik sommige gerechten te goedkoop voor wat het kan zijn en andere weer te duur voor wat het is, maar zo is het wel in balans. We hebben 220 gulden uitgegeven. Hierin zit 10% gratuity in verwerkt (net zoals in Amerika), dus dat is een prima prijs voor voor-, hoofd- en nagerecht en wat bier en frisdrank.

Oordeel: 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *