April 2021

April was niet echt een enerverende maand. De lockdown is van kracht, de regels zijn aan het begin nog even aangescherpt en in de loop van de maand werd duidelijk dat de lockdown (met her en der een versoepeling) nog sowieso tot 3 mei duurt. Wat ik een goede zaak vind, want de medische situatie neigde naar het oncontroleerbare. Gelukkig zijn de cijfers aan het einde van de maand een stuk beter. Wat de maatregelen na 3 mei zijn, horen we pas op 3 mei.

De lockdown maakt dat het leven enkel en alleen in en rondom het huis plaatsvindt. Wat ons nog iets meer aan huis gekluisterd maakte is dat ik eind maart zelf positief ben getest op corona. Gelukkig bestond dit voor mij uit een korte griep en kwam ik er al snel weer bovenop.

Het eerste weekend van april was Pasen. Nou hebben we daar niet heel veel mee, maar het gaf ons een excuus om lekker uitgebreid te ontbijten. Het hield ons van de straat ;). Dit Paasweekend is het ook gelukt om de pastrami te smoken. Corona heeft wel een beetje mijn smaak- en reukvermogen aangetast, dus ik kon het niet heel goed proeven, maar wat ik ervan meekreeg was erg lekker! We hebben een stukje ingevroren voor een later moment wanneer mijn smaakpapillen weer 100% werken.

Doordat ik niet meer alles goed proef en ruik is de lol van koken en eten er ook wel een beetje af. Dus het eten was deze weken wat simpel en ongeïnspireerd. Daarbij hadden we ook niet de volledige keuze met wat er in huis was, want we waren afhankelijk van mogelijkheden van online boodschappen doen. Nou was ik hier in Nederland al geen fan van – Ik wil gewoon mijn eigen paprika’s uitzoeken -, maar hier is het helemaal een andere tak van sport.

Van den Tweel is de lokale Albert Heijn en hebben enkel een groot deel van het AH eigen merk assortiment online staan. Ook wel wat beleg, groente en fruit, maar het aanbod is beperkt en de functionaliteit van de webshop niet ideaal. Gelukkig heb ik tijd zat en hebben we twee keer boodschappen laten bezorgen. Het heeft ons in ieder geval fijn van eten en drinken voorzien zonder dat wij de deur uit hoefden.

Voordat er bezorgd wordt werd ik gebeld en dan wordt je bestellijst doorgenomen. Niet alle artikelen zijn op voorraad en er wordt dan een alternatief aangeboden; een andere smaak, een andere hoeveelheid of een ander merk. Meestal koos ik er dan voor om het maar te laten zitten. De voorraad van de winkel is blijkbaar nog niet gekoppeld aan de producten in de webshop. Maargoed het wordt netjes doorgenomen en thuisbezorgd, dus mij hoor je niet klagen. Het was weer een belevenis op zich, aangezien wat we meemaken niet bijster veel is.

De tweede helft van de maand konden we gelukkig weer naar buiten en waren de bezoekjes naar de supermarkten weer echt een uitje.

Verder in de maand april zagen we gelukkig dat de extreme cijfers wat aan het afnemen zijn. Er is extra zorgpersoneel vanuit Nederland en Amerika overgevlogen, er zijn extra (IC) bedden gerealiseerd en sommige COVID patiënten worden overgevlogen naar het ziekenhuis op Aruba. Naast ervoor zorgen dat het ziekenhuis op volle toeren werkt is ook de snelheid van het toedienen van het vaccin opgeschaald. Hierdoor is een groot deel van de bevolking al ingeënt met het Pfizer of Moderna vaccin. Voor ons staat de afspraak op 3 mei gepland.

Naast een beetje in de gaten houden hoe de situatie hier en in Nederland is houden we ons rustig. We wandelen en fietsen wat in de buurt, kijken een hoop televisie en ook de fantastische pubquiz van Upbeatles spelen we weer vaak met teamgenoten uit Nederland.

Wel ben ik nog naar de Aloë Vera Plantage geweest om wat gezichtsverzorgingsproducten te kopen. Daar krijg je als inwoner 20% korting op het assortiment. Toch weer mooi meegenomen en fijn om even een leuk autoritje te maken.

Naast het Pastrami project hebben we in de andere weekenden lamsschouder en picanha als experiment op de smoker gehad. Waar de lamsschouder enorm goed gelukt was, viel de picanha wat tegen. Ondanks het injecteren met runderfond, was er te weinig vet om het vlees juicy te houden. De smaak was echter wel goed. Ook heb ik zelf van de gelegenheid gebruik gemaakt op jalapeño poppers te maken. Super simpel en super lekker.

Dan nog wat grappigs. Vanuit Nederland was het de bedoeling dat rond december/januari er een pakketje naar ons opgestuurd zou worden. Het moest een verrassing zijn, maar voorzichtig werd onlangs -eind maart – toch maar aan ons gevraagd of we toevallig niet iets hadden ontvangen…Wij wisten van niks en hadden niks ontvangen. Het bleek nog niet verstuurd te zijn vanuit Nederland, maar nog ergens – vergeten – op een bureau te staan.

Naja lang verhaal kort; in Nederland is er 30 euro betaald en toen gingen we hier in lockdown en werden er geen pakketjes uitgeleverd. Aan het einde van de maand kwam dit wel weer op gang en kregen we een brief in de bus dat er een pakketje voor ons was. Of we zelf nog wel even 67 gulden wilden betalen om het op te komen halen. Dit was dan voor de invoerrechten, BTW, omzetbelasting en handelingskosten. En wij hadden nog steeds geen idee wat erin zat. Behalve chocolade kruidnoten. Die had mijn moeder er nog bijgedaan, omdat deze snel over datum zouden gaan (maart 2021). Ik de dag erna op donderdag vrolijk naar het postkantoor, maar omdat het niet aan mij gericht was en ik niet gemachtigd was, mocht ik het niet meenemen. Dus dat maar weer overgeheveld naar de maandag. Ik inmiddels gemachtigd, netjes afgerekend en getekend en eindelijk konden we het pakketje op 26 april in ontvangst nemen. Toch leuk om dan in april onder andere chocolade kruidnoten en versiering voor in de kerstboom te ontvangen ;).

Nee, dit was toch wel een lichtpuntje deze maand. Super leuk om een grote doos te krijgen met cadeautjes en lieve kaartjes erin. De doos heeft een lange reis afgelegd, maar is er ongeschonden doorheen gekomen.

Omdat we deze maand dus niet naar een restaurant konden, hebben we voor ons maandelijkse nieuwe restaurant maar eten laten bezorgen. Onze ervaring lees je hier.

Verder kan ik weinig interessants vermelden. Het is gewoon gek om te realiseren dat we nu in ongeveer dezelfde situatie zitten als precies een jaar geleden door COVID. Weer in lockdown, weer geen toeristen, weer ondernemers en mensen die het ontzettend moeilijk hebben. Er zijn echter wel een hoop positieve dingen gaande.

De cijfers laten weer een dalende trend zien, de druk op het ziekenhuis neemt ook iets af en met vaccineren gaat het ontzettend goed. Als ik mij goed heb laten informeren moeten er voor 85% groepsimmuniteit 102.000 mensen gevaccineerd worden (van de 120.000). Er hebben zich al meer dan 75.000 mensen geregistreerd voor een vaccin en er zijn al meer dan 70.000 mensen gevaccineerd.

Dus laten we met een positieve noot eindigen en er gewoon helemaal voor gaan dat zomer 2021 gewoon een heerlijke zomer wordt, waarbij iedereen die het wil weer kan genieten van dit prachtige eiland en al het moois wat het te bieden heeft!

April recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *