Jalapeño Poppers

Misschien ben ik geïnspireerd geraakt door de chips, maar ik kwam in de supermarkt voor het eerst mooie, grote, stevige jalapeño’s tegen. Ik heb er toen gelijk wat gekocht en bedacht dat ik jalapeño poppers ging maken op de barbecue. Op internet kwam ik niet echt een recept tegen waarvan ik dacht: ” Ik ga het precies zo maken.” Dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Ikheb ze zelf geslowcooked op een smoker, maar ze kunnen ook gewoon in de oven. Dan mis je alleen de rooksmaak

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Hoeveelheid: 16 stuks

Ingrediënten

  • 8 mooie grote jalapeños
  • 120 gram geraspte Mexicaanse kaas mix
  • 80 gram kruidenkaas/zuivelspread
  • 16 smalle plakjes bacon
  • 250 gram verse hamburger

Benodigdheden

  • snijplank en mes
  • ovenschaal of braadslede

Bereiding

Verwarm de oven of barbecue voor op 100-150 graden.

Snijd de jalapeños in de lengte open, zodat je ‘bootjes’ krijgt. Haal de pitjes en overig vruchtvlees eruit.

Rol van het hamburgervlees 16 kleine kegelvormige balletjes en mix de geraspte kaas met de kruidenkaas tot een bal.

Vul de jalapeños met de kruidenkaas door wat op een lepeltje te scheppen en de halfjes te vullen. Als dit gelukt is kun je het stukje vlees erbovenop leggen en een beetje vormen naar de jalapeño. Vervolgens kun je de spek eromheen wikkelen of eroverheen leggen.

Leg ze in een ovenschaal of braadslede wanneer ze in de oven gaan. Leg ze op de gril als je ze gaat barbecuen. Laat ze langzaam garen, dus lage temperatuur (100-150 graden) voor een langere tijd (60-90 minuten). Elke oven of barbecue is anders, dus houdt het goed in de gaten.

Eetsmakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *