Recensie – Thai Food to Go Curaçao

Het is de maand april niet gelukt om daadwerkelijk in een restaurant te eten voor ons maandelijkse ‘eten-bij-een-restaurant-waar-we-nooit-geweest-zijn’ uitje. We hebben het zo lang mogelijk voor ons uit geschoven, hopende op versoepelingen, maar helaas. Er is namelijk nog steeds een lockdown gaande, waardoor er alleen eten bezorgd kan worden. Een hoop restaurants hebben snel geschakeld en bieden ook delivery aan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Thai Food to Go Curaçao, omdat ze altijd al aan delivery doen, het lang geleden is dat we Aziatisch hebben gegeten en het op zich ook wel gerechten zijn die een bezorging overleven.

Thai Food to Go heeft voor zover wij konden zien z’n zaakjes goed op orde op het internet. Ze hebben een website waar je online je eten kunt bestellen. Ze hebben facebook, met ook daar een menu en via dushifood kun je ook je eten bestellen. Het voordeel is dat je al vooruit kan bestellen. Dat is dan ook wat wij gedaan hadden.

Vooraf kozen we voor de Thai Spring Rolls en de Beef Satay. Als hoofdgerechten gingen we voor Pad Thai met garnalen en Pad Krung Thep (beef). Bestellen ging super gemakkelijk via de website en er was ook genoeg ruimte voor opmerkingen (geen koriander!) en het was mogelijk om te beschrijven waar je precies woonde, wanneer je adres niet officieel bestaat (wat in heel veel gevallen zo is). Daarna kon je de keuze maken of je met cash of card wilde betalen. Top! Ingevuld dat we graag het eten om half zeven bezorg wilden hebben. Ook kon je aangeven of er aangebeld moest worden of dat er telefonisch gebeld moest worden dat ze er waren. Perfect geregeld!

Rond een uurtje of half zes zijn wij nog even gaan wandelen, maar om zes uur werd ik al gebeld dat de bezorger voor de deur stond. Gelukkig waren we bijna aan het einde van het rondje. Iets sneller de stapjes gezet en gelukkig stond hij nog op ons te wachten. Super vriendelijke bezorger.

We hebben afgerekend (130 gulden, inclusief bezorgkosten en fooi) en zijn maar als echte Hollanders iets na zessen gaan eten. We vonden het best prijzig, maar hebben misschien nog teveel de Nederlandse afhaalchinees prijzen in ons hoofd.

De gerechten waren nog warm, het was meer dan voldoende en er zaten ook de nodige sausjes en zuurtjes bij. Wat chilisaus, pindasaus en zoetzure komkommer.

De spring rolls waren nog crispy, maar de verhouding deeg en vulling had iets beter gekund. Nu was er weinig vulling en veel deeg, daardoor zat er ook niet extreem veel smaak aan. De beef satay zag er niet super smakelijk uit, maar was goed op smaak! De structuur was wat doorbakken, maar dat kan ook bijna niet anders met bezorging. Prima voorgerechtje ook en qua hoeveelheid ook meer dan prima!

Dan het hoofdgerecht! De Pad Thai was lekker, maar miste wat spice. Zelf prima op te lossen met wat extra cayenne en chili. De Pad Krung Thep vond ik erg lekker! De saus was meer zoutig (I love zout) en het vlees had een heerlijke smaak! Heerlijk van zitten genieten. De hoeveelheden waren ook weer prima op orde! Daarbij hebben we ook nergens koriander in aangetroffen. Fijn dat daar rekening mee is gehouden.

We hebben niet voor een dessert gekozen, want dat was net niet ons ding (geen fan van kokos en mango), maar daar zijn wij de uitzonderingen in.

Al met al erg tevreden over Thai Food to Go. Van het bestelproces tot aan de bezorging is gewoon goed geregeld. Dus als je van Thais eten houdt en geen zin hebt om de deur uit te gaan is dit een prima optie.

Oordeel: 7,9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *