Week 44 maandag 26 oktober – zondag 1 november

Elk intro lijkt wel op dezelfde manier te beginnen: “Er was weer bezoek”. Dat maakte dat de week weer een extra vakantietintje had. Ondanks de regen die toch wel regelmatig is gevallen.

Maandag hebben we de visite opgehaald van Hato. Het was er drukker dan we gewend waren, maar nog steeds rustiger dan pre-Corona vermoed ik. Eenmaal thuis kwam de borrelplank op tafel en hebben we de spareribs die we afgelopen zondag gerookt hebben, opgewarmd. Aangezien ons opwarmen van gegaard vlees nooit echt een succes is geweest hebben we het maar eens online opgezocht: Inpakken in aluminiumfolie, in de oven voor een uur rond de 100 graden (niet warmer dan 120). Zo gelezen, zo gedaan en tevreden over het resultaat!

Dinsdag is er in de avond zowaar voor ons gekookt! Heel erg leuk. Het was lekker en ook een keer goed om weer eens een ander gerecht te eten dan we normaalgesproken doen. Het was een groene curry met rijst, kip en spinazie. Brengt me ook weer op ideeën voor andere gerechten voor wat variatie in de keuken.

Woensdag hebben we met z’n vieren geluncht bij Plasa Bieu, ongeveer een traditie voor wanneer er bezoek is. Wederom heerlijk gegeten en een leuke tussenstop voor wanneer je wat sightseeing aan het doen bent in Willemstad. Wederom gekozen voor een sopi karni met funchi. Soep in de warmte ga ik steeds meer waarderen!

Voor donderdag stond in de planning om Google een nachtje te laten uit logeren. We zijn ons al een tijdje aan het oriënteren op een goede plek voor onze hond voor wanneer wij naar Nederland gaan, of wanneer vakanties weer een beetje mogelijk zijn. In de ochtend heb ik hem weg gebracht en we zouden gedurende de dag wat contact houden.

Spannend wel, aangezien hij daar ook met andere honden in contact komt en dit normaal gesproken niet echt zijn ding is. Vrij snel kreeg ik al wel bericht dat hij nieuwsgierig is naar andere honden. Hij heeft kennis gemaakt met hun eigen honden en ook met de honden waarop gepast werd heeft hij kennis gemaakt. Dit ging allemaal boven verwachting goed. Ook binnen leek het met andere honden goed te gaan. ’s avonds kregen we wel een berichtje met de vraag of Google mogelijk doof was. Haha, Google is niet doof, maar luistert naar ons buiten eigenlijk ook nooit. Binnen luistert hij wel naar ons. Misschien had hij zoveel prikkels te verwerken dat luisteren even onmogelijk was. Dat niet luisteren maakt ook dat we buiten andere honden zoveel mogelijk vermijden. Iets wat daar onvermijdelijk is. Misschien kunnen we nog een sociale hond van hem maken. Bij het ophalen van Google een dag later heeft hij uitgebreid op de achterbank liggen slapen. Ook de rest van de dag was hij ‘druk’ bezig met bijkomen.

Naast dit avontuur hadden we ook een boottochtje op de planning staan. De hele dag waren er geregeld wat buien, dus we hoopten maar dat het droog zou blijven en niet als vorige keer in het water zou vallen (snap je ‘m). Onze hoop kwam deels uit. We hebben onderweg twee kleine buien gehad, maar dat liet de pret niet drukken. We hadden een mooie regenboog en we werden uiteindelijk toch nat, omdat we gingen snorkelen langs het rif in de buurt van Santa Barbara.

Daar werden we getrakteerd op de aanwezigheid van een kleine zeeschildpad! Super leuk om zo’n beestje in z’n natuurlijke habitat te zien. Playa Grandi is met zijn schildpadden natuurlijk ook leuk, maar daar is weinig natuurlijks meer aan wanneer ze puur afkomen op het restafval van de vissersboten.

De wolken en de regen trokken op het juiste moment, want we hebben ook een prachtige zonsondergang gehad. Deze vindt wel steeds vroeger plaats. Ook hier wordt het in deze maanden eerder donker dan in de zomermaanden. Het scheelt misschien maar een uurtje, maar dat uurtje merk je wel echt! Nu gaat de zon rond tien over zes onder. Terwijl in de zomermaanden dit eerder rond kwart over zeven was. Ook door het ontbreken van echte jaargetijden besef ik nog niet echt dat we alweer november ingaan. Nog even en we kunnen de kerstboom gaan optuigen!

Het weekend hebben we ingeluid met een drankje bij Zest. Natuurlijk de Vanilla Spritz, dat blijft een toppertje! Vervolgens zijn we rond half 7 doorgereden naar de Pitsmoker om onze bestelling op te halen, daar kwamen we 7 uur aan, maar er stond echt nog een hele lange rij. Erg jammer weer, want dit is niet de eerste keer. We hebben een uur staan wachten en dat maakt het blijven bestellen een stuk minder aantrekkelijk. Natuurlijk was het vlees wel weer ontzettend lekker.

Zaterdag zijn we wezen duiken bij de Tugboat. Dit was denk ik mijn fijnste duik ooit. Geen gedoe met het klaren van mijn oren en ik kon gewoon van de omgeving genieten in plaats van dat ik druk was met mezelf en m’n materiaal. Nog twee octopussen gezien en een paar hele grote vissen en wat pijlstaartinktvissen. We hebben het zo’n 70 minuten volgehouden op 1 tank van 12 liter. Langste duik ook!

In de avond zijn we uit eten geweest bij Osteria Rosso. Hier lees je de review! We hebben heerlijk getafeld en hier komen we denk ik nog wel eens terug.

Op zondag zijn we via Hato naar Karakter op Coral Estate gereden. Ons bezoek heeft daar ook nog accommodatie geboekt voor de rest van hun vakantie en ging ook de huurauto ophalen op Hato. Het ophalen van de auto ging allemaal vlot en op het moment dat we met beide auto’s richting karakter wilden rijden bleek onze auto niet meer te starten. Aangegeven dat de anderen alvast naar Coral Estate konden om in te checken en dan zouden we hopelijk later op de middag elkaar weer zien.

Typisch weer, twee weken geleden stond ik daar ook met een auto die niet starten wilden. Maar goed, een paar keer geprobeerd er leven in te krijgen en heel voortvarend de motorkap open gedaan en naar de accu gestaard, maar ook dat bleek niet effectief. Hierop maar de Wegenwacht weer gebeld en ze waren er wederom weer binnen een kleine 20 minuten.

Wat bleek; accu kapot. Het schijnt eigenlijk ook een te kleine accu te zijn geweest voor de auto (Geen idee of dit waar is, je kan ons echt alles wijsmaken). Gelukkig had hij een paar accu’s in zijn wagen liggen en kon dit direct vervangen worden. Na oponthoud van een half uur konden we weer de weg op. In die tijd hebben zij ingecheckt en zaten ze net aan tafel bij Karakter waar wij zo konden aanschuiven.

Ook deze keer weer heerlijk geluncht, toch een van onze favoriete plekjes. Nog even hun huisje en het bijbehorende uitzicht bewonderd en toen op huis aan gegaan. Daar hebben we lekker nog een echte zondag namiddag/avond gehad. Bank hangen en leftovers uit de koelkast opgegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *