Recensie – Osteria Rosso

Een tijd lang stond Osteria Rosso op ons lijstje om te bezoeken, maar het was er nog niet van gekomen. Afgelopen weekend kwam daar verandering in. Na een reservering via Messenger en een zeer vlotte bevestiging vanuit de pizzeria konden we zaterdag aanschuiven.

Osteria Rosso hoort bij het Trupial Inn hotel. Het is even een sluip-door kruip-door route om er te komen, maar Google Maps showed us the way. Parkeren kan voor de deur en zodra je de kant van het hotel oploopt loop je gelijk tegen Osteria Rosso aan.

De setting is erg leuk! Beetje hip, industrieel en buiten gecombineerd met binnen, ook wat verschil in hoogte, waardoor het een erg open uiterlijk heeft. Ook leuk dat het zwembad er naast zit en er een poolbar is!

Wij kwamen ‘alleen maar’ voor een pizzaatje. We konden kiezen voor een tafel buiten of binnen en kozen voor een picknicktafel buiten, zo konden we alles een beetje overzien, omdat dat net iets hoger ligt dan de bar.

Op de kaart staan wat appetizers, salades en vleesgerechten en natuurlijk pasta’s en pizza’s. Grote twijfel ontstond of ik voor pizza of pasta zou gaan, maar het werd uiteindelijk pizza.

De drankjes werden opgenomen en geserveerd en de bestelling werd genoteerd. We kregen heerlijk zacht, smaakvol brood vooraf met wat olijventapenade. Niet veel later kwam ook al gelijk de pizza. We kregen blijkbaar voorrang, omdat we geen pastagerechten bij onze bestelling hadden.

De pizza’s waren heerlijk! Ik heb van alles wat geproefd; de carpaccio, quattro carne, rosso en carpriciosa. De bodems waren goed en de pizza’s waren prima belegd. Niet enorm veel kaas. Waardoor je het idee hebt niet eens zo heel vet en ongezond te eten. Mocht kaas je leven zijn, zou ik wel wat extra kaas vragen.

De wijn die we erbij hadden was ook lekker. Ze hebben veel verschillende huiswijnen, dus dat was ook top! Na het uitserveren van de pizza’s ging alleen de service wat achteruit. Er werd eerst regelmatig gevraagd of alles oké was, maar na het eten leken we een beetje vergeten. We hebben wat lang nagetafeld en nog thee en koffie genomen, waaronder de coffee 43, een heerlijke koffie met behoorlijk wat oempf.

Het dessert hebben we gelaten voor wat het was en zijn tevreden naar huis gegaan. Het wegrijden was alleen nog een dingetje, omdat de uitgang was afgezet met zandzakken. Of dat nou was door de. heftige regenval van afgelopen dagen, of dat dit al tijden is weten we niet.

Dan de prijs/kwaliteit verhouding; het is geen goedkope pizzeria. Voor een pizza betaal je al snel rond de 30 gulden. Bij Il Forno, waar we eerder gegeten hebben zijn gerechten al ongeveer 5 gulden goedkoper. Echter is de setting ook wat waard en hebben we hier ook wel echt goed gegeten. Ook had ik het idee dat de producten die hier gebruikt worden ook kwalitatief wat beter zijn. Wat ik ook leuk vond is dat er meerdere huiswijnen waren voor dezelfde prijs (rond de 52 gulden per fles), dan kan je echt iets kiezen wat bij je past. De voorgerechten zijn ongeveer net zo geprijsd als de pizza’s, wat ik een beetje vreemd vind. Wat ook wel weer fijn is dat pasta gerechten zowel klein als groot besteld kunnen worden. Nou ben ik een grote eter, maar voor de kleine eters onder ons altijd fijn! Qua desserts is het niet helemaal mijn smaak, maar ergens anders ijs halen als toetje is altijd een optie. Al met al een heerlijk avondje gehad en wel een pizzeria gevonden waar ik vaker naartoe zou willen.

Oordeel: 7,9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *