Week 37 Maandag 7 september – zondag 13 september

Weer een week ‘gewoon’ met z’n tweetjes. Aangezien het aantal Corona patiënten hier ook aan het toenemen is zijn we op maandag maar gelijk uit eten gegaan voor ons restaurant van september. Je weet immers maar nooit wanneer ze weer besluiten om bepaalde openbare gelegenheden te sluiten. Het bezoekje aan De Visserij hebben we dus in onze pocket. Erover lezen doe je hier.

Na het heerlijke etentje hebben we een ijsje gehaald bij Baskin Robbins. Een wereldwijde keten die – zo zag ik op internet – ook een vestiging heeft in Utrecht. Mocht je van Ben&Jerry achtig ijs houden, is het zeker een aanrader!

Dinsdag had ik wederom een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Dit keer een heftige peeling gehad en ik vind het helemaal drie keer niks. Het was gericht op het verminderen van pigmentatie en acne, maar m’n gezicht staat al vijf dagen in de fik. Ik wist wel dat ik zou gaan vervellen enzo, maar dat het zo ontzettend naar voelt, daar had ik me even niet op voorbereid. Alsof zo’n klei masker, wat helemaal hard opdroogt al vijf dagen lang op mijn gezicht zit. Het ziet er ook niet uit. Alsof ik enorm verbrand ben en de vellen hangen letterlijk aan mijn gezicht. Oh ja, en ik mocht er ook niet aan zitten pulken. HOE DAN! Dat lukt me echt niet. Alles jeukt, kriebelt, trekt, brandt en prikt en met zalfjes smeren heeft een zeer beperkt effect.

Op donderdag gingen we in de zee zwemmen en het voelde alsof mijn gezicht gewoon instant verbrandde. Zo erg prikte het zeewater. In huis dwarrelen mijn huidschilfers gezellig rond samen met de haren van Google. Ik denk niet dat ik deze behandeling nog een keer ga doen. Ze had wel aangegeven dat ik binnen drie dagen helemaal zou vervellen, maar ik had het minder heftig verwacht. Sommige stukken zijn ook voor de tweede keer aan het vervellen. Misschien was ik een beetje naïef.

Daarom ben ik deze week ook niet veel het huis uit geweest. Wel wat boodschappen enzo gedaan, maar daarbij lekker mijn mondkapje en zonnebril op gedaan, zodat m’n gezicht zo min mogelijk zichtbaar was.

Vrijdag hebben we wederom weer een bestelling bij de Pitsmoker opgehaald. Dit keer spare ribs en een halve kip, samen met wat bourbon baked beans. Niet omdat we zo van bonen houden, maar omdat we nieuwsgierig waren hoe dat smaakt. We houden nu wel van bonen ;). Haha, nee de bonen waren inderdaad erg lekker en de kip en ribs ook. Toch blijven de beef ribs onze favoriet.

Vorige week liet ik trouwens nog trots weten dat het zo goed ging met onze watermeloen plant. Nou ik heb een trieste mededeling; we hebben last van bladluis of iets dergelijks. Het hele binnenste van de bak is opgegeten en water met afwasmiddel erop spuiten heeft geen effect gehad, want de dag erna zaten er weer net zoveel van die ellendige zwarte dingetjes op. Ik denk ook dat de plant dood gaat en we geen eigen watermeloenen kunnen oogsten. Sorry dat ik jullie teleur moet stellen. Dit was de gang en ondergang van de watermeloen. Afgelopen zaterdag hebben we in elkaars bijzijn afscheid genomen en de plan met bak en al in de kliko gegooid.

Zaterdag zijn we ook voor het eerst naar de bioscoop geweest in Sambil, een grote shoppingmall hier op Curaçao. We hadden online kaartjes gekocht voor ‘Tenet’. Van tevoren wisten wel wel dat het een ingewikkelde film zou worden en dat bleek ook wel. Dat we alleen Spaanse ondertiteling hadden maakte het ook nog net iets lastiger. Wel een interessante film en mooie special effects. Binnenkort ook maar eens de andere twee bioscopen een keer uitproberen.

Covid

Zondag kwam de mededeling via social media dat er maandag weer strengere maatregen worden aangekondigd door de overheid. Inmiddels staat de teller op 99 besmettingen. Om half 12 is er weer een persconferentie. Hopelijk blijft het allemaal meevallen en kunnen we ons leven nog een beetje leven zoals we leven en toeristen en bezoek nog steeds verwelkomen. Time will tell.

Recept van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *