Week 36 maandag 31 augustus – zondag 6 september

Deze week nog volop genoten van en met ons bezoek. Waarbij het zaterdag toch weer een verdrietig afscheid was bij Hato. Een plek waar blijdschap en verdriet altijd zullen worden afgewisseld.

Aan het begin van de week zijn we met z’n vieren wezen eten bij Plasa Bieu in Punda. Dit blijft een leuke plek om op een makkelijke en snelle manier de lokale gerechten te proeven. Bezoek is altijd een goed excuus om daar dan ook zelf te gaan eten. Zo ook deze keer weer. Het was er rustig en afstand houden kon makkelijk. We zijn dit keer wezen eten bij Ivonne di Plaza.

Er was een kleine taalbarrière, maar we werden goed geholpen en in m’n beste Papiamentu onze bestelling gedaan. Het was een gemixte bestelling met Galiña Stobá, Karni Stobá, Steak de Wea en Piská Korá. Stoofpotjes en vis. Ook hadden we nog Arepa di Pampuna besteld. Het was allemaal heerlijk! Flinke porties, waardoor we de pompoen pannenkoekjes gewoon mee naar huis hebben genomen. Ook de funchi die erbij wordt geserveerd blijf ik zo lekker vinden.

Later heb ik nog een pompoen pannenkoek thuis even opgewarmd en gegeten, dit blijft ook zó lekker.

Door de weeks is ons bezoek er lekker op uit geweest en hebben een hoop strandjes van hun lijstje kunnen strepen. Ondanks dat het ’s nachts en in de ochtend vaak (hard) regenden en er af en toe wel een code oranje of geel werd afgegeven klaarde het eigenlijk altijd wel op.

Donderdag werden we mee uit eten genomen en hadden een tafeltje gereserveerd bij The Greenhouse op Mambo Beach. Hier waren we al eerder geweest en dat was ons toen goed bevallen. Nu wel het voorgerecht overgeslagen, omdat de porties meer dan genoeg zijn. Zeker als je nog ruimte over wilt laten voor een toetje.

Op maandag en donderdag is er de optie om voor 35,- gulden onbeperkt sushi te eten (geselecteerde items op het menu). Twee van ons kozen de sushi, twee van ons de shoarma en kapsalon. Met sushi is het altijd maar even afwachten wat je voor je neus krijgt, zeker voor 35,- gulden, maar ze waren zeer tevreden. Het was vers gemaakt en de smaak was goed. Ook voldoende variatie en wel de meest (populaire) sushirolls werden geserveerd. Ook de andere gerechten waren weer prima! Na de hoofdgerechten was het tijd voor het dessert!

Het werd een gevarieerd dessertgang aan tafel. Brownie, Cheesecake (ze hadden hem nu wel gelukkig) en een Kesio. Geen idee wat dat laatste was, maar ik wilde me laten verrassen. Alle drie weer lekker! Kesio is nog het meeste te vergelijken met een stevige flan of panna cotta. De bite was lekker stevig, maar romig, met een subtiele caramelsmaak. Lekker! Ook de cheesecake was goed, alleen wel even gebakken, waardoor hij wat korreliger is dan een no-bake cheesecake.

Vrijdag was de laatste volledige dag die we met z’n vieren konden doorbrengen en we hebben er heerlijk van genoten. De ochtend gestart met zelfgemaakte McMuffin Bacon & Egg. Het recept behoeft nog wat finetuning, maar het was zeker een lekker, stevig ontbijt voor een actieve snorkel ochtend. We zijn nogmaals langs de Tugboat en de Caracasbaai gegaan voor snorkelsessies. Er waren veel sepia’s (inktvis achtige wezentjes) en grote verschillende vissen. Het zeepaardje van vorige week kon ik niet meer vinden.

Na een lunch thuis hebben we ons in een ligbedje bij de Chill op Mambo genesteld en er een heerlijke stranddag van gemaakt. Boekje erbij, drankje erbij (Carribean Sweetie is een aanrader) en het vakantiegevoel was weer compleet. Het liggen ging over in zitten toen om 5 uur Happy Hour begon. Nog even een proost gedaan op een top tijd samen om vervolgens om half 7 ons diner op te kunnen halen bij The Pitsmoker!

We hebben begin deze week weer een bestelling geplaatst van twee short ribs, spare ribs en mac & cheese om zo thuis de laatste avond in stijl af te sluiten. Onze bestelling was op de lijst gezet, dus we hoopten heel erg dat dat ook goed zou komen.

Gelukkig was dit ook zo. De rij was wel erg lang, maar geduld is een schone zaak en het was het wachten meer dan waard! Ook hebben ze beloofd bij de volgende afhaalsessie met meer mankracht te opereren.

Thuis lieten we er geen gras over groeien, messen en borden op tafel en aanvallen maar. Lekker rood wijntje erbij en het was gewoon perfect!

Als je zelf een keer wilt afhalen bij The Pitsmoker aan de Caracasbaaiweg, houd dan goed hun stories op Intagram in de gaten.

Zaterdag was alweer de dag van het vertrek. Spullen werden verzameld, koffers en tassen werden ingepakt en de laatste checks werden gedaan. Gelukkig hadden we nog wel de tijd voor een uitgebreide lunch. Er was nog vlees over van The Pitsmoker en zelf hadden we nog heerlijke honey dip kipdijsate voor op een broodje. Na deze lunch de boel afgesloten, de koffers in de auto gelegd en richting Hato gereden.

Het was er erg rustig, koffers afgeven en inchecken was zo gebeurd en daar was het moment van afscheid dan. Dat blijft gewoon stom, maar is iets wat bij het pakket hoort van het wonen aan de andere kant van de wereld.

Als afleiding zijn we doorgereden naar wat winkels om wat saaie huishoudelijke spullen te kopen die weer nodig waren. Ook zijn we voor het eerst in Suikertuintje geweest een klein winkelcentrum met onder andere een D.A., Bruna en Jamin. We zijn als kinderen helemaal los gegaan in de Jamin. Een grote zak snoep vol geschept met bijna een kilo aan zoetigheid. Bij het afrekenen zag ik ook grote bakken met paaseieren staan, dik in de aanbieding. Dat konden we natuurlijk niet laten liggen. Dus ook daar een iets beschaafder zakje van meegenomen. Ook wat gekke smaken zoals melk/watermeloen en wit/oma’s cake. De klassiekers blijven toch het lekkerst.

Ik realiseer me nu eigenlijk dat deze hele week eigenlijk wel in het teken stond van eten :’D. Iets waar we allemaal goed op gaan en zo ontzettend van kunnen genieten.

Nog even iets anders dan. Onze planten. Dat blijft toch een dingetje. Sommige planten gaan echt als een tierelier, zoals onze watermeloen. Nog steeds heb ik geen idee wat ik er nou mee aan moet, maar de eerste bloemetjes zitten er inmiddels aan.

Met andere planten gaat het minder goed. Weer die stomme wolluis die die boel loopt te verzieken. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat de grote bomen in de tuin wolluis hebben en deze waaien waarschijnlijk over op onze kamerplanten. Inmiddels met water en spiritus in de weer geweest en hopen dat dit helpt, maar zolang de grote bomen last blijven houden van wolluis is het natuurlijk dweilen met de kraan open. Tips zijn welkom!

Covid

Afgelopen week schreef ik dat het virus het eiland wederom in zijn greep heeft. We zijn nu weer een week verder en het leek allemaal redelijk onder controle. Zeker aan het begin van de week. Er kwamen elke dag wel gevallen bij, maar de eerste mensen zijn ook alweer genezen. Inmiddels lopen de aantallen iets harder op en zijn feesten en verjaardagen thuis vieren verboden en wordt er aangemoedigd om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen waar afstand houden niet mogelijk is. Inmiddels is er een persoon opgenomen in het ziekenhuis. We blijven tot nu toe in fase 2 en hopelijk blijven we daar ook nog even.

https://www.instagram.com/p/CEy4nJyAWgR/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook heb ik wel het idee dat iedereen z’n best doet om verspreiding te voorkomen. Mensen dragen mondkapjes, houden afstand en er wordt overal desinfectie spray en gel aangeboden. Ook zijn ze bezig om registreren bij restaurants makkelijker te maken door een QR-code te scannen en zo je gegevens in te vullen. We houden het maar gewoon goed in de gaten en passen ons aan waar nodig.

Recept van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *