Recensie – The Greenhouse Mambo

Onze keuze was gevallen op The Greenhouse om de laatste avond met ons bezoek door te brengen. Dit was vooral omdat het zich op een leuk plekje bevindt bij Mambo Beach en de menukaart echt énorm is, waardoor er voor ieder wat wils is. Inmiddels is ook de All-You-Can-Eat Sushi uitgeprobeerd bij ons tweede bezoek.

The Greenhouse heeft twee vestigingen en bij de vestiging bij Mambo Beach is er ook nog een Sportsbar en Origami. Bij Origami staat er Sushi op het menu, waarbij op maandag en donderdag het All-You-Can-Eat principe geldt. Geen idee hoe dat is. Ik ben geen sushi fan, maar we gaan het vast een keer proberen. Nu hadden we al moeite om een keuze te maken uit het vele lekkers wat de reguliere kaart te bieden had.

De bediening en insteek is wat Amerikaans georiënteerd, er wordt soms Engels gesproken, de ober stelt zich voor en er zit al automatisch 10% fooi bij de rekening (iets om rekening – haha – mee te houden). We werden naar een tafeltje geleid, de drankjes werden opgenomen en de kaart werd gegeven. Dit ging in het begin allemaal wat rommelig, maar dit herstelde zich gedurende de avond.

Uiteindelijk zijn we vooraf gegaan voor een Sampler, een borrelplank met gefrituurde hapjes. Deze stond snel op tafel. Het had een beetje een voetbalkantine gehalte qua hapjes, maar af en toe is het vieze gefrituurde best lekker.

Als hoofdgerecht waren we allemaal ‘Medditeranean georiënteerd en gingen we voor Shoarma, Kebab en Kapsalon.

De porties waren enorm en ook gevarieerd. Er zat bij de shoarma en kebab pitabrood, groente, humous, salade en friet. Zelf had ik om funchi fries gevraagd in plaats van friet en dit werd ook netjes verwerkt op de rekening.

De kapsalon was rijkelijk belegd en had je makkelijk met twee personen kunnen eten (zeker met zo;n borrelplank vooraf). Goed op smaak en een heerlijke combinatie. De lomito kebab was erg lekker, alleen iets meer doorbakken dan ik had gevraagd. De funchi fries waren ook weer erg lekker! De shoarma was een soort kapsalon, alleen dan niet door elkaar en geen kaas. Ook deze werd vergezeld met pitabrood en humous.

Ook al zaten we al redelijk vol, (wel op tijd gestopt en lang niet alles opgegeten) er was nog plek voor een toetje! Er werd ook verheugd op cheesecake, maar deze was er helaas niet meer. Dat was even een teleurstelling. Het alternatief werd de tiramisu en natuurlijk een brownie met ijs. Beide lekker, maar niet uitermate bijzonder. Ook dit was weer een prima portie!

Kortom; We hebben een erg fijne avond gehad op een leuke locatie met lekker eten. De porties zijn enorm en de keuze is reuze. De bediening was prima, af en toe moesten we even wenken wanneer ze alweer een tijdje niet bij ons aan tafel waren geweest. De prijs/kwaliteit is op orde. Het is natuurlijk wat duurder, omdat het op een erg toeristische plek gevestigd is, maar uiteindelijk hebben we met voor-hoofd-na en wat drankjes voor ongeveer 45 euro per persoon een heerlijke avond gehad! Een fijne plek om met bezoek heen te gaan.

Oordeel: 8/10

Het tweede bezoek

Het tweede bezoek liet ook niet lang op zich wachten. Wederom kozen we ervoor om met z’n vieren als afsluiter The Greenhouse te bezoeken. Dit keer sloegen we het voorgerecht over, om zo van een hoofd- en nagerecht te kunnen genieten.

Het was donderdag en op donderdag en maandag is er ook de optie om voor 35 gulden onbeperkt een selectie van bepaalde suhsi rollen te eten. Twee van ons gingen hiervoor en de andere gerechten waren kapsalon en shoarma. We hadden een attente ober, het tempo was goed en de kwaliteit van het eten was weer goed.

De sushi was vers gemaakt en er was voldoende variatie aan rollen. Ook de meest bekende/populaire rollen zaten erbij heb ik mij laten vertellen terwijl ik zat te genieten van mijn ossenhaas shoarma.

Aan toetjes was er nu meer op voorraad, dus werd het cheesecake (geen aardbeiensaus helaas, wel kersen), brownie en kesio. Iets wat niemand kende, maar waar ik heel nieuwsgierig naar was. Alle toetjes waren weer heerlijk!

Kesio lijkt nog het meeste op flan of panna cotta. Wel steviger en een lichte, zoete caramelsmaak. Heerlijk!

Ook dit keer was de prijs/kwaliteit dik in orde en zijn we voldaan weer naar huis gegaan.

Wederom het oordeel: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *