Week 34 – maandag 17 augustus- zondag 23 augustus

Afgelopen weekend was ik er stiekem al mee bezig, maar ik durfde de verrassing voor Duco pas te verklappen op het moment dat ik wist dat het gelukt was. Ik had contact opgenomen met The Pitsmoker met de vraag of we alsnog een stuk Smoked Beef Ribs konden kopen, aangezien onze bestelling afgelopen vrijdag was mis gegaan. De eigenaar had aangegeven dat er op maandag om vijf uur een stuk klaar zou liggen.

Toen Duco uit zijn werk kwam had ik dus goed nieuws voor hem. We zijn het stuk vlees van zo’n 700 gram. wezen halen, hebben de kok heel erg bedankt en hebben het in een handdoek gewikkeld en in de isolerende koelbox gelegd om hem nog even warm te houden. Ondertussen een wandeling gemaakt en daarna de verrassing uitgepakt. Man, o man wat zag dat er allemachtig mooi uit!

Dit is trouwens het stuk vlees was Duco zo’n drie maanden geleden zelf heeft geprobeerd te maken. Dat was geen succes op onze barbecue, zoals je kon lezen.

Ik had er voor het idee nog mac & cheese bij gemaakt, maar het stuk vlees was zo machtig dat dat meer voor de show was, dan dat we het daadwerkelijk gegeten hebben. Aangezien ik ook een review heb, zal ik het kort houden. Het vlees was heerlijk! De buitenkant heerlijk gebakken, een mooi rookrandje aan de binnenkant. Zacht, mals, sappig en smaakvol. We hebben ontzettend zitten genieten.

Met een volle buik zijn we op de bank neergeploft. Wat later op de avond begon het ineens wat harder te waaien, nadat het overdag vooral windstil was geweest, waarop het mij een slim idee leek om de was even binnen neer te zetten. Nou, dat had ook geen minuut later moeten gebeuren. Het begon ineens keihard te regenen. En dat hebben we wel vaker, niks spannends, maar nu stond de wind ineens anders en werd alles op de porch kletsnat! Ook bleek (er was natuurlijk deze week nog niks kapot gegaan) dat we een lekkage hebben, waardoor er op twee plekken ineens water door het plafond kwam zetten. Is de auto net weer waterdicht gemaakt, gaat je huis lekken… Gelijk maar een handdoek en twee emmers eronder gezet. We hebben de broer van de eigenaar even op de hoogte gesteld en we zien wel weer hoe dit opgelost gaat worden. We called it a day.

Wat inmiddels wel is opgelost is het probleem met de koelkast. Via Facebook contact gehad met Repair Center Curacao en na een kort bezoekje was het weer gefixt. Top service!

Om de kans op problemen met de auto in de toekomst te verkleinen hebben we ook deze week een grote beurt laten uitvoeren. Tot mijn verbazing werden er geen grote bijzonderheden gevonden. Nieuwe luchtfilter, verse olie, nieuwe rubbers voor de ruitenwissers, achter remlicht vervangen bandenspanning op orde en wat ze allemaal nog meer doen tijdens een grote beurt. Hij kan nu hopelijk weer eventjes mee.

Ook weer even een plantenupdate: We hebben duidelijk niet echt groene vingers, of we kopen gewoon elke keer de verkeerde planten, of allebei. Er blijven maar luizen, schimmels en ander ongein tevoorschijn komen, waardoor we regelmatig planten weg moeten gooien. Een echt goed verdelgingsmiddel hebben we hier ook nog niet gevonden.

Sommige planten gaan gelukkig wel goed en hopelijk blijft dat ook zo gaan. Ook met de watermeloen plantjes gaat het goed. Ik weet alleen nu niet zo goed hoe verder. Ze groeien namelijk de wasteil een beetje uit en echt grond voor een moestuin hebben we niet… ik voel weer een projectje aankomen.

Ondertussen was het knijter heet dit weekend. Een tropische storm trekt alle wind weg van het eiland, waardoor het nog warmer is dan normaal. Een mooie gelegenheid om eens voor de eerste keer hier wat te gaan winkelen, lekker in de airco. Het eiland heeft Jack & Jones en ONLY en ook een Mango. Daar hebben we wat rond geneusd en vooral lekker de koelte opgezocht. Ook nog even langs de Carrefour geweest in Sambil. Een prachtige supermarkt en even wat mooie stukken vlees gehaald om te vergelijken met de kwaliteit van Mangusa. Als afsluiter een ijsje gehaald bij Cuor Di Gelato aan de Caracasbaaiweg. Erg lekker en romig ijs. De keuze was alleen wat beperkt, gelukkig wel wat naar onze smaak :).

Ook hebben we zaterdag gevierd dat we nu precies zes maanden op Curaçao wonen. Een half jaar alweer. Wat gaat de tijd snel. Iets vieren doen we graag met een etentje, dus ook dit was een reden om weer een restaurant te bezoeken. We hadden gekozen voor Piri-Piri. De recensie lees je hier. Het was een fijne avond en hebben ook bewust even stil gestaan bij de momenten van het afgelopen half jaar.

Zondag hebben we gebruncht bij Serka Tanchi. Ik zag al weken heerlijke foto’s voorbij komen via Instagram en kon dit onszelf niet langer ontzeggen. We gaan namelijk wel goed op wat Amerikaans georiënteerde ontbijtjes en daar voldeed dit precies aan. Natuurlijk hierover ook weer een recensie geschreven.

COVID-19

Een hele tijd hebben we hier zonder corona-zorgen kunnen leven. Er waren geen problematische besmettingen, de lockdown is al maanden voorbij en het nieuwe normaal was/is gewoon dikke prima en het eerste bezoek is langs geweest. We voelden ons niet meer beperkt en nog fijner was dat reizen van en naar Nederland weer een beetje vanzelfsprekender voelde. Voelde… Deze week is bekend geworden dat er meerdere lokale besmettingen hebben plaatsgevonden. Een bankmedewerker is positief getest op corona en ze kunnen niet achterhalen waar deze persoon besmet is geraakt. Ook twee anderen zijn besmet die geen link hebben met de bankmedewerker. Hierbij zijn ook alle drie de personen niet in het buitenland geweest of in contact geweest met mensen uit het buitenland. Curaçao zit nu in Fase 2 wat inhoudt dat er weer meer maatregelen actief toegepast worden en de grote evenementen weer zijn afgelast en grote samenscholingen verboden zijn, zoals hier vermeld werd. Nu is het ook even billenknijpen of een grote uitbraak zoals op Aruba uit blijft. Laten we vooral hopen dat het bij deze besmetting blijft en er op tijd maatregelen zijn getroffen, zodat we niet in fase 3 belanden. De tijd zal het leren.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *