Recensie – Serka Tanchi

Voor de zondag ochtend hadden we een tafeltje gereserveerd bij Serka Tanchi. Op Instagram zie ik al weken heerlijke foto’s voorbij komen en vandaag mochten we zelf lekker gaan proeven!

Onze reservering was weer goed doorgekomen en er was een tafeltje voor ons gereserveerd. De ambiance is echt heel erg leuk! Het lijkt alsof je in een oud Amerikaans landhuis stapt. Een beetje terug in de tijd. Het ziet er verzorgd en redelijk nieuw uit. Het menu kregen we op een A4-tje, met enkel de gerechten. Er was nog geen drankenkaart. Dat is jammer, want op internet promoten ze de verschillende opties in koffie, thee en gebak wel. We kozen voor de standaard cappuccino en groene thee en lieten onze blikken glijden over de ontbijtopties.

Kijk nou! Een dansende pinguïn in je koffie! Hoe lief!

Ook hier wilden we weer de gerechten delen, zodat we lekker veel konden proeven. De keuze viel op een omelet met croissant en op een wafel met scrambled eggs en bacon. Het was zo’n typische zondag ochtend uit een film. Een zacht jaren ’50 muziekje, andere gasten die rustig aan het praten waren en wij waren nog een beetje wakker aan het worden.

Het tempo was goed! Onze gerechten kwamen vrij vlot en het zag er heerlijk uit! Eigenlijk weinig op aan te merken. Het was gewoon erg lekker. De spek was goed uitgebakken. De omelet was goed op smaak met o.a. spinazie, champignons, tomaat, kaas en bacon en ook de wafel smaakte goed met wat maple syrup, suiker en boter.

Het nadeel van gerechten die zo goed smaken is dat je er altijd meer van wil. Helaas zagen we nergens taartjes op de kaart staan of ergens in een vitrine (of we hebben niet goed gekeken, dat kan ook). Misschien ergens maar goed ook.

Kortom; een heel leuk plekje om te ontbijten, maar ik kan me ook voorstellen dat de lunch en diner hier ook heel lekker is. Ook ‘apart’ om nu eens een keertje volledig binnen te eten in plaats van op een strand of in de buitenlucht. Heeft wel echt een huiselijk sfeertje, alsof je bij iemand in de woonkamer zit te eten.
Ik zou het wel echt een meerwaarde vinden wanneer de menukaart volledig is met alle drankjes en hapjes die er te bestellen zijn. Nu doen ze zichzelf denk ik tekort.
De prijs/kwaliteit is op orde. Het is niet goedkoop, maar de presentatie, ambiance en kwaliteit verklaren dat wel.

Oordeel: 7,8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *