Recensie – Captain’s Sportsbar & Grill

Meerdere keren per week rijd ik wel langs Captain’s Sportsbar & Grill, maar had nooit echt het idee dat dit een tent zou zijn waar ik binnen zou stappen. Geen idee waarom, maar het sprak me niet zo aan, de locatie is een beetje random ofzo en sport kijken is niet mijn hobby. Toch hadden we met vrienden hier afgesproken om te dineren. Dit kwam vooral doordat er de mogelijkheid was tot onbeperkt Sushi eten, maar er ook nog een reguliere kaart was voor de niet Sushi eters (Ay!).

Parkeren kan makkelijk voor de deur en ook met eruit rijden is het makkelijk, want dan kan je er gewoon via de andere kant weer uit (Tip: je hoeft dus niet moeilijk te doen met keren). Bij binnenkomst onze handen ontsmet en een logboek ingevuld met onze gegevens (COVID regels) en vervolgens werden we netjes naar onze gereserveerde tafel gewezen. Drankjes werden vlot opgenomen en de menukaarten werden uitgedeeld, met een kleine uitleg van de sushi kaart. Er waren een zevental sushirolls die onbeperkt besteld konden worden.

All you can eat Sushi is in deze zaak maar ‘bijzaak’, de reguliere kaart bevat ook andere Japanse gerechten, maar vooral veel Amerikaans georiënteerde gerechten. Zo doet het etablissement ook overkomen; een grote bar met restaurant met grote schreeuwerige televisies. De menukaart staat vol met burgers, ribs, pasta’s, fingerfood, vlees en vis. Enorm lastig om uit te kiezen.

Fijn dat het menu ook (deels) op facebook staat. Het gedeelte met de Japanse gerechten ontbreekt nog.

Aan tafel werd er twee keer voor de Sushi gekozen en de Captain’s Burger. Zelf ging ik voor een combo van Ribs en Chicken vergezeld met yuca fries.

Het tempo ging in het begin echt lekker. De eerste ronde Sushi stond zo op tafel en de burger en het vlees stond niet veel later ook voor onze neus. De porties zijn flink! Een halve ‘slab’ en dan nog een grote kippendij met heerlijke barbecuesaus. Geprobeerd rustig aan te doen, omdat de sushi eters elke keer maar een rol per persoon tegelijk mochten bestellen.

De Captain’s Burger bleek een kipburger te zijn, wat een kleine teleurstelling veroorzaakte, maar wat verder een prima burger was, wat ik begreep. De Sushi was ook van prima kwaliteit en de variatie was voldoende. Zelf heb ik een stukje geprobeerd, maar het is gewoon niet mijn ding. Blijkbaar worden legio mensen blij van droge, smaakloze koude rijst onderdompelen in een bad van zout om vervolgens op te eten, maar ik niet.
De Ribs waren heerlijk! Net niet compleet fall-of-the-bone, maar wel bijna! Ook geen gebrek aan barbecuesaus en qua hoeveelheid meer dan genoeg. De kippendij was prima. Gemarineerd in dezelfde barbecuesaus, maar wat droog, mogelijk omdat het al van tevoren was bereid en alleen nog even opgewarmd is. De Yuca Fries waren lekker, maar vrij grof, ik houd zelf van wat dunnere frietjes.

De eerste drie rondes Sushi verliepen soepel, maar op het laatst ging het tempo er een beetje uit. We zaten met lege glazen, de bestelling werd niet meer opgenomen en we moesten actief op zoek naar een medewerker om nog bestellingen te kunnen doen. Vervolgens kwam het tempo wel weer op gang gelukkig

Na 4 à 5 rondes sushi was het tijd om ons eens te focussen op het dessert. Ik had me al zitten verlekkeren aan alle keuzes zoals carrot cake, chocolade taart en cheese cake. Helaas bleken die er alledrie niet te zijn. Wel was er nog een brownie. Dat leek me dan ook nog wel lekker en ben daarvoor gegaan met een bolletje ijs. Natuurlijk was ik weer de enige die voor een toetje ging. De belangrijkste gang van een diner!

Terwijl de anderen hun biertje nog zaten te drinken zat ik te smikkelen van mijn brownie. Zelf zou ik het meer omschrijven als een stuk smeuïge chocolade cake. Niet zo’n kleffe, compacte, machtige brownie. Erg lekker, zeker met het bolletje vanille ijs erbij.

De rekening viel me erg mee. We hadden natuurlijk geen voorgerecht (is ook echt niet nodig) en alleen ik had een toetje. Iedereen had wel twee drankjes en twee keer het all you can eat menu (35,- NAF). In totaal waren we rond de 200 gulden kwijt en daarvoor hebben we echt meer dan prima gegeten!

Grappig dat ik zo positief verrast ben door deze tent, ik had er vanaf de buitenkant namelijk niet vanaf gezien. Ik heb altijd een zwak voor die typisch Amerikaanse restaurants. Veel, vet en vies. Daar voldeed deze ook prima aan, met ook de mogelijkheid voor niet-Amerikaanse gerechten. Ideaal voor een gemêleerd gezelschap. De prijs/kwaliteit is goed op orde, het smaakte allemaal lekker en vooral de uitgebreide keuze vind ik erg fijn. Jammer dat niet het volledige toetjes aanbod er was, maar zo was de keuze wel weer makkelijk gemaakt.

Oordeel: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *