Week 27 maandag 29 juni – zondag 5 juli

Het gaat er langzaam op lijken alsof we hier ook daadwerkelijk echt wonen. Onze eerste echte maandelijkse rekening is namelijk binnen gekomen! Voor een van onze grootste levensbehoefte: Internet!

Een tijdje terug schreef ik over het overzetten van het contract van de vorige huurder naar ons en dit is gelukt. Daarna was ik dan benieuwd hoe het zou gaan met het krijgen en betalen van de rekening. Deze week hebben we daar het antwoord op gekregen. Ik kreeg netjes via de mail het factuur toegestuurd. Dan het betalen; We hebben nog steeds geen lokaal rekeningnummer dus een automatische incasso of een overschrijving zit er niet in. Van een Nederlandse rekening internationaal overboeken kost elke keer 15 euro. Beetje een duur grapje voor zo’n maandelijkse rekening. Gelukkig is hier een fantastisch alternatief. Je kan bij benzinepompen, minimarts, supermarkten en allerlei andere winkeltjes je factuur betalen! Dus dat heb ik deze week uitgeprobeerd en het is ideaal! Ze voeren je accountnummer en het bedrag in het systeem in en dan kan je betalen.

Onze gedeelde grote levensbehoeften; water en licht is nog niet geregeld zoals zou moeten. Dat moet ook nog op onze naam overgezet worden, zodat we rekeningen gaan ontvangen, maar tot op heden is dit niet gelukt.

Dan hebben we ook nog gas. Onze eerste gasfles is inmiddels ook op. (Dat heeft te maken met de mislukte barbecue sessie van Duco die meer dan 16 uur geduurd heeft). Deze flessen kan je vervolgens weer omruilen of bij laten vullen. Ook weer iets ingewikkelder dan gedacht, want de benzinepompen waar ik ben geweest hadden op dat moment (ongeveer 3 verschillende momenten) geen flessen om te ruilen of ik kwam om 2 over 4 aanzetten en het bijvulstation sloot om 4 uur Tot nu toe dus nog geen succes. Gelukkig hebben we een reservefles.

De prachtige buitendouche!

Doordat de grenzen weer open zijn en we bezoek verwachten zijn we toch ook weer aan de slag gegaan met de logeerkamers. Voor het eerst in ons leven hebben we rolgordijnen opgehangen en in dit geval ging het om de eindbestemming en niet de weg er naartoe. Er werd namelijk wel wat gevloekt. Maar… ze hangen! Ook heeft Duco een soort van buitendouche weten te installeren. Het ziet er misschien wat provisorisch uit, maar hé, het werkt! Verder zijn er wat kapotte lampen vervangen en heb ik de eerste stap ondernomen om plakplastic op het raam te plakken. Die eerste stap bestond uit constateren dat het ingewikkeld wordt.. Ook hebben we lichtsnoeren gekocht voor buiten, maar natuurlijk deden een paar lampjes het niet en moet ik weer terug.

Deze week heb ik ook voor het eerst in mijn leven een microdermabrasie behandeling gehad. Ik had er wel ooit van gehoord, maar nooit precies geweten wat het was. Dus ik heb het maar even gegoogeld. Microdermabrasie wat is dat? Dit omdat ik last heb van pigmentatie in mijn gezicht en ik moet zeggen, de jeugdpuistjes worden door dit klimaat ook niet minder. Microdermabrasie schijnt een soort wondermiddel te zijn voor ongeveer alles, dus we gaan het meemaken. Nu is het vooral uit de zon blijven, goed smeren en niet aan eventuele droge velletjes zitten. Dat wordt een uitdaging. Dit heb ik trouwens weer laten doen bij Mazzai Spa. Echt een hele fijne plek. Het doet me een beetje aan Bali denken. Er lopen schildpadden rond in de tuin, er zijn papegaaien en kippen en er lopen nog allerlei andere dieren rond.

Deze week hebben we op de valreep ook nog ons restaurant van de maand juni uitgezocht en zijn hier op de laatste dag van de maand wezen eten. Voor de review, klik hier.

Donderdag was Dia di Bandera (Dag van de Vlag). Een nationale vrije dag. Deze hebben we super relaxed thuis doorgebracht. We kregen gewoon een beetje een vakantie gevoel. Lekker spelletjes gespeeld, muziekje aan, drankje erbij en ’s avonds lekker* gegeten voor de televisie en Harry Potter deel 6 gekeken. Ook vrijdag was een fijne dag. Aan het einde van de middag nog wat meubels vanuit Nederland ontvangen en in elkaar gezet en vervolgens het weekend ingeluid bij de Chill, om vervolgens een late night barbecue sessie te houder, waar we heerlijke honey dip sate en hanging tender hebben verorberd.

* Het was niet zo’n succes als gehoopt. Five Spice chicken met yuca en bonensalade.

Met onze flora en fauna gaat het helaas wat minder goed. Hetgeen wat niet zo hard moet groeien, groeit veel te hard en er moet flink gesnoeid en gemaaid worden. Hetgeen wat lekker moet groeien en bloeien zit nu onder de wolluis, of is van ellende al dood gegaan. Oké, ik overdrijf een beetje, maar met twee van de ± 15 kamerplanten gaat het niet goed. Ook hebben we een vogelnestje bij onze airco en op zaterdag is en een jonkie uit het nest gevallen en het lukt hem niet om weg te vliegen. Z’n ouders hielden hem gelukkig wel nog in de gaten. We hebben een reddingspoging ondernomen, maar dat resulteerde enkel in dat de vogel over het hek is gevallen en we hem even later uit het oog zijn verloren. Ik ga er maar vanuit dat hij zijn vrijheid tegemoet is gevlogen. Dan hebben we de laatste tijd nogal last van vliegen. We proberen ongeveer elk middeltje wat we kunnen vinden. Het huis staat inmiddels vol met basilicum, azijn, kruidnagel, citroen en kaarsen, maar tot op heden nog niet echt succesvol. Sommige vliegen hebben zelfs het gore lef om óp de bestrijdingsmiddelen te gaan zitten, belachelijk.

Wat wel succesvol was is het eindelijk hebben kunnen vinden van de zoutpannen waar iedereen het over heeft. Zondagochtend rond een uurtje of half 10 zijn we gaan wandelen en het was heerlijk. Niet te warm, lekker windje en rustig. We zijn begonnen bij Den Dunki naast de Sorsaka huisarts en vervolgens doorgelopen naar de zoutpannen, wat ook gewoon goed aangegeven staat. De hele zoutpannen rond hebben we niet gedaan, dat zou een beetje te lang zijn, maar we hebben een mooi stuk gezien en ook kunnen genieten van de flamingo’s.

Aan het einde van de zondag middag zijn we een drankje wezen doen met een collega van Duco. Daar hebben we ook onze eerste Bachata danspasjes gewaagd na een korte stoomcursus van 3 minuten. Zoals verwacht waren we twee hele Nederlandse horken, maar het was wel leuk! En ook erg fijn dat de DJ af en toe 1,2,3,4 door de microfoon galmde, zodat we een beetje konden doen alsof we op de maat dansten. Mooie afsluiter van het weekend.

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *