Chinese five spice chicken met bonensalade en yuca

Een beetje een vreemde combi en ook niet geheel geslaagd. Het recept van de kip komt van Marion’s Kitchen. Het lag meer aan mij dan aan het recept dat het niet een succes was. Er staan sowieso mega veel lekkere recepten op haar site. Aanrader!

De bonensalade bij het gerecht was echter wel een onverwacht succes! De yuca was wel een mislukking

Het recept van Marion vraagt om kippendij met het vel er nog aan. Helaas was dat hier niet voor handen en heb ik kippenbouten gebruikt. Deze waren alleen nog niet volledig ontdooit, waardoor het behoorlijk lang duurde voordat het vlees gaar was. Hier kwamen we natuurlijk pas achter op het moment dat alles op je bord ligt en je lekker wil gaan eten. Ongeduldig als ik ben heb ik de kip vanuit de oven dan ook maar in de pan verder afgebakken. De smaak van de kip was wel erg lekker. Zelf zou ik er nog wel wat zout bij doen.

Zelf had ik het idee om te testen of yuca (cassave) ook lekker is uit de airfryer. Yuca fries zijn namelijk super lekker! Ik had de bevroren yuca nog wat ingesprayed met olie, maar toch was het geen succes. Mogelijk wanneer de yuca eerst gekookt wordt en dan ingespoten wordt met olie en dan in de Airfryer gaat, dat het dan beter smaakt. Nu was het nog heel melig en droog. Niet lekker gewoon.

Dan de bonensalade. Toch een beetje groente erbij dacht ik en ik had nog edamame en mais in de vriezer liggen. Even opgewarmd in de magnetron met wat sriracha, knoflook, zout, peper, uien-, chili-, paprika- en cayennepoeder en het was erg smaakvol!

Maak dus vooral de bonensalade! Met de yuca ga ik nog verder experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *