Recensie – Bowls Noodle Bar

We wilden iets simpels, snel, betaalbaar en lekker. Al meerdere keren waren we langs Bowls gereden en we vonden dinsdag 30 juni dan ook een prima dag om de proef op de som te nemen.

Je kan er zowel binnen eten als afhalen. De setting is daar dan ook naar. Het is er klein, maar de plekjes zijn wel leuk en je hebt zicht op de keuken. Wij waren de eerste en kozen een hoge tafel bij het raam. We werden vriendelijk welkom geheten, er werd gevraagd wat we wilden drinken en we kregen de geplastificeerde kaart. Er zijn twee basis gerechten: Soep en Noodles en daarin ook weer twee versies: Ramen en Udon. Dan is er nog de keuze tussen kip, garnalen, rund of vega. Vooraf zijn er ook een aantal kleine hapjes mogelijk. Het menu is makkelijk te vinden op Facebook.

Vooraf namen we Gyoza met kip en spicy edamame bonen. Als hoofdgerecht ging Duco voor de Ramen Noodles met garnalen en ik ging voor de Udon Noodles met kip. De ober was attent, tempo was goed en de bestelling werd opgenomen.

Edamame en Gyoza

Eigenlijk was alles lekker. De sojabonen waren lekker pittig, de pasteitjes waren in combinatie met de sojasaus goed op smaak, lekker zacht en toch krokant en de hoofdgerechten waren ook heerlijk! Ik moet zeggen aan de Udon met kip variant zat meer smaak en was ook iets rijkelijker bedeeld dan de garnalen versie, maar dat heb je al snel wanneer je een gerecht met een duurder ingrediënt bestelt.

Udon met Kip

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat we gewoon zelf moesten bestellen aan de bar en dan binnen konden opeten, maar de bediening was een leuke meevaller! Hij vertelde ook nog dat er een toetje was; Nutella wontons met ijs en slagroom. Daar waren we wel nieuwsgierig naar en hebben er eentje besteld om te delen.

Ramen met garnalen

Niet veel later stond ook deze op tafel. Wel met de excuses erbij, omdat het ijs wat zacht was. Daarom kregen we hem voor de helft van de prijs. Wat een service, heel netjes! En het ijs was inderdaad zacht en leek meer op slagroom, maar het was nog steeds lekker in combinatie met de Nutella wontons. Iets wat ik nooit eerder zo gegeten heb. Een soort krokante naturel nacho met zachte Nutella saus aan de binnenkant.

Nutella Wontons

Kortom; voor een doordeweekse dag waarop je geen zin hebt om te koken, maar wel even snel en fijn uit eten wilt is dit ideaal. De prijs kwaliteit is goed op orde, vriendelijke en attent personeel en een goed tempo. Hierbij is het ook nog eens erg lekker. De porties zijn ook prima. Niet teveel, niet te weinig. Enige puntje is dat de afzuiging niet heel goed leek te werken, waardoor er af en toe een frituurlucht door de zaak ging. Zelf stoorde ik mij daar niet heel erg aan en zal je ook zeker niet weerhouden om er een keer te gaan eten :).

In totaal waren we inclusief fooi NAF 115,- kwijt.

Oordeel: 7,8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *