Review – Tony’s Chocolonely Kaneelbiscuit en Pretzel Toffee

Als eerste de melk 32% kaneelbiscuit. Kaneel vind ik ontzettend lekker! IJs met kaneel, koekjes met kaneel, yoghurt met kaneel, pepernoten, speculaas, allemaal lekker! Over de combinatie chocolade met kaneel ben ik nog niet helemaal uit. De bite van de reep is goed, lekker crunchy in combinatie met zachte chocolade. De smaak van de kaneel blend misschien té goed met de chocolade, waardoor er een soort algehele nieuwe smaak ontstaat. De chocolade is zoeter en zowel de smaak van chocola als van kaneel zijn niet meer goed te onderscheiden. Soms proefde ik wel een hint van die kaneel koekjes van Bolletje, daar is de biscuit het meest mee te vergelijken. Wat betreft de 32% melkchocolade.. Ik heb geen idee hoeveel procent normaalgesproken melkchocolade is, maar dit leek redelijk melk-achtig, misschien iets donkerder.
Als je zin hebt in een chocoladereep, sla dit dan over, want ik vond het niet naar chocola smaken. Als je gewoon zin hebt in iets zoets, romigs en crunchy, dan is dit wel wat voor je. Ik zal hem in ieder geval niet nog een keer kopen.

Oordeel: 6/10

En dan de Donkere Melk 42% Pretzel Toffee. Nu ben ik geen puur fan en gokte erop dat de smaak meer richting melk ging dan puur. Laten we het zo stellen: ” It’s in the eye of the beholder. Ik vond het wel richting melk neigen, maar Duco niet. Dan de vulling; Karamelzeezout is nog steeds onze all-time favorite en toch zoek je met toffee weer automatisch de vergelijking op en dat haalt hij bij lange na niet. Ee is weinig toffee aanwezig. De pretzel proef je qua structuur wel, maar echt pretzel kan ik er niet uit halen. Het had ook iets anders knapperigs kunnen zijn. Wel zat er her en der een klein beetje zout. Wat het altijd goed doet!
Kortom; wel een lekkere reep, had niet perse donkere melk hoeven zijn en ik zal altijd nog de oranje wikkel verkiezen boven deze paarse.

Oordeel 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *