Week 15 maandag 6 april – zondag 12 april

De tweede week van de lockdown. Op een of andere manier probeer je toch een soort van routine en regelmaat te creëren en nuttige zaken af te wisselen met vrije tijd.  Zo heb ik voor mezelf bedacht dat maandag een sport dag is en een dag waarop ik dingen regel en oppak die we in het weekend hebben bedacht. Op dinsdag kan ik naar de supermarkt, benzinepomp of de dierenwinkel. Woensdag is wasdag en schoonmaakdag. Donderdag kan er ook weer gesport worden en vrijdag is ook weer een dag dat ik naar de supermarkt kan. Het weekend reserveren we voor een beetje het vakantiegevoel, zoals we ook afgelopen weekend besteed hebben.
Op maandag heb ik wat rondjes gelopen door de tuin en het huis en op dinsdag heb ik dit nog een keer geprobeerd, maar dan met een podcast op (No Such Thing As A Fish – AANRADER). Dit werkt echt goed! Beetje bewegen, beetje luisteren, hoppa zo gaan er wel 20 á 30 minuten voorbij en kom je ook weer aan je beweging. Dit heb ik de hele week zo gedaan. 
Voordat we uit Nederland vertrokken hadden we al rekening gehouden met het feit dat we hier een stuk minder zouden gaan bewegen. Wandelen en fietsen is er niet echt bij en alles wordt met de auto gedaan. Dat het echter ook nu niet meer mogelijk is om te zwemmen of naar een sportschool te gaan hadden we niet voorzien en maakt dat als we niet actief op zoek gaan naar beweging we langzaam dicht slibben. 
Maandag hebben we ook een online bestelling geplaatst bij Goisco met wat zware spullen en sport spullen. Woensdag middag zou dit bezorgd worden. Woensdag ochtend werden we gebeld dat er een aantal artikelen al niet meer aanwezig waren. Ze gingen kijken of er nog alternatieven waren. We waren erg benieuwd hoe zo’n boodschappenservice hier in zijn werk gaat. Het bleek dat Goisco de boodschappen afgeeft aan C-Post en wij kunnen betalen met PIN bij de chauffeur. Helaas hadden ze niet alles meer wat we besteld hadden, maar de belangrijkste zaken werden op tijd bezorgd!
Op mijn boodschappendag ben ik naar vier verschillende supermarkten geweest en ben daar ongeveer de hele dag zoet mee geweest. Alvast alles voor het Paasweekend in huis gehaald en toch ook wel weer wat voorraad. Het is ook gelukt om een beachtennis setje te scoren! Nog meer beweging!
Deze week ook twee keer digitaal een pubquiz gedaan. De live feed op de laptop en Houseparty met het team aan op mijn telefoon en dan oortjes in, zodat het geluid niet gaat rondzingen. Het is een erg leuke (gratis) pubquiz van Upbeatles. Volgende week doen we weer mee. 
Veel spannende dingen hebben we verder deze week niet meegemaakt. Tijdens het koken raakte de gasfles op. Er stond gelukkig een reserve en dit was vrij gemakkelijk om te wisselen. 
Ook Pasen gaat een beetje langs ons heen. Normaal gesproken heb ik er ook niet heel veel mee, behalve dat er bij familie gebruncht wordt. Wel heb ik een taart ‘gebakken’ met gecondenseerde melk en citroen. Nog niet helemaal naar wens, wel lekker. De serie ‘Tiger King’ hebben we inmiddels ook afgekeken, inclusief de extra aflevering die dit weekend is toegevoegd. 
Op dit moment zijn er in totaal 14 Corona Cases op het eiland, 8 mensen zijn genezen, 1 is overleden en 5 zijn nog actief. Hopelijk worden de cijfers alleen maar beter en kan de lockdown langzaam worden afgebouwd. 

Recepten van deze week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *